Moderator: Moderator
tak sterownik pod kanapą , 93 rok
>>>>> :::BLACK & WHITE ::: My Bandit <<<<<
Zapraszam Na moją stronkę
Zapraszam Na moją stronkę
-

patryk28091991 - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
sterowniki abs
witam, mam golfa 3 20 jahre listopad 96r 2.0 8v agg i na kompie pakazuje walnieta pompe abs sterownik posiadam 3a0 907 379d i chce taki kupic ale zobaczylem ze sa rozne. ale czym sie roznia? ktos wie? dzieki i pozdrawiam
ja posiadam tego typu
http://allegro.pl/pompa-abs-3a0-907-379 ... 80549.html
a sa tez takie
http://allegro.pl/pompa-abs-golf-iii-td ... 49822.html
ja posiadam tego typu
http://allegro.pl/pompa-abs-3a0-907-379 ... 80549.html
a sa tez takie
http://allegro.pl/pompa-abs-golf-iii-td ... 49822.html
- cassper
- Berbeć
czujniki abs
Witać,
Chcę dokończyć budowanie ABS w samochodzie i muszę dokupić czujniki. Lepsze będą nowe zamienniki czy jednak sprawne używki?
Brakuje mi koronek na tylne tarcze oraz 4 czujników. W zasadzie 3 bo mam 1 przedni ale nie mam pojęcia jak go sprawdzić. jak ktoś ma pomysł to będę dźwięczny za pomoc.
Chcę dokończyć budowanie ABS w samochodzie i muszę dokupić czujniki. Lepsze będą nowe zamienniki czy jednak sprawne używki?
Brakuje mi koronek na tylne tarcze oraz 4 czujników. W zasadzie 3 bo mam 1 przedni ale nie mam pojęcia jak go sprawdzić. jak ktoś ma pomysł to będę dźwięczny za pomoc.
- killah
powiem tak z mojego doswiadczenia w tym temacie nie kupuj uzywanych bo to jest naprawde delikatna rzecz a ciezko ja wyjac z uzywanego auta bez pomocy mlotka nawet lekkie pukniecie mlotkiem ja uszkadza chyba ze masz znajomego na szrocie i w razie uszkodzonego czujnika mozesz oddac
Ja bym Ci polecil nowe czujniki przod to koszt 2sztuk ok 60 zl tyl to juz drosze bo zalezy jaka masz wtyczke ja mialem w swoim golfie okragle i sa drogie ja placilem 90zl za sztukie firmy Delphi sa jeszcze kwadratowe i kosztuja mniej
Ja przerabialem ten temat tzn naprawialem ABS na wiosne teraz ceny mogly sie zmienic jesli chodzi o ta plecionke na tylnich kolach to koszt 15 zl za sztukie ale i mozna tu zastosowac uzywki

Moj TDi http://www.golf3.pl/topics2/mk3-czarny- ... t48647.htm
JEDNO SERCE JEDNO BICIE JAZDA GOLFEM TO JEST ŻYCIE
AUTO-COMPLEX
-mechanika
-blacharstwo
-konserwacja
-czesci oleje filtry
e-mail:auto.complexx@interia.eu
Tel 723317489
KOLUSZKI ul NATOLIŃSKA 18
JEDNO SERCE JEDNO BICIE JAZDA GOLFEM TO JEST ŻYCIE
AUTO-COMPLEX
-mechanika
-blacharstwo
-konserwacja
-czesci oleje filtry
e-mail:auto.complexx@interia.eu
Tel 723317489
KOLUSZKI ul NATOLIŃSKA 18
-

marcino1 - Badacz tematu
Czujnik ma mieć opór 1-1.3 koma i jeśli tyle ma to jest sprawny, więc niema obawy kupna używki, tylko trza wziąć do ręki i mieć miernik uniwersalny. Jeśli o tył chodzi, w trakcie pomiaru zginać różnie kablem czujnika, czasem łamie się wewnątrz izolacji i przy takiej próbie to wychodzi. Nowe na Allegro kupisz dośc tanio, bierz te najtańsze sa ok. Tyl ma 2 rodzaje zwróć uwage na wtyczkę.
- pablomed
- Members
Hamulce /ABS problem !!!
Witam Panowie mam problem a mianowicie zapala mi się wykrzyknik ten od ręcznego, podpiąłem auto pod kompa były 2 błędy jakoś że czujnik abs tył lewy i lewy przód , oke kupilem nowe czujnik , skasowałem błędy wykrzyknik zgasł , po przejechaniu 3 km znów sie zapalił dodam że mam przepaloną kontrolkę od abs , co to może być za przyczyna
? aaa dodam że jakoś dziwnie po odpaleniu samochodu drży mi pedał hamulca i po pewny czasie przestaję żauważylem to tak jak by na nie równośćiach na drodze .
? aaa dodam że jakoś dziwnie po odpaleniu samochodu drży mi pedał hamulca i po pewny czasie przestaję żauważylem to tak jak by na nie równośćiach na drodze .-

Dj Devilek - Badacz tematu
poziom w normie , a czy pompa sprawna hmm a jak to sprawdzić
??
[ Dodano: 2013-08-08, 14:41 ]
pomoże ktoś
???????? na dziurach zapala mi się ten wykrzyknik
/ i abs po odpaleniu drży pedał hamulca ...
?? [ Dodano: 2013-08-08, 14:41 ]
pomoże ktoś
???????? na dziurach zapala mi się ten wykrzyknik
/ i abs po odpaleniu drży pedał hamulca ...-

Dj Devilek - Badacz tematu
ABS-nie działa
Witam.Mam taki problem.Nie działa abs podczas hamowania,to znaczy tak podczas gwałtownego hamowania nie działa,brak błędów,pomiar czujników obrotowy pokazuję że wszystkie działają a i tak podczas hamowania nie działa.
- wentylGTI
- Czytacz
opis drżenia pedału nic nie mówi, nic z niego nie wynika czy drży bo buda się trzęsie od diesla czy np w sposób niekontrolowany włącza się pompa ABS.
Kontrolka od ręcznego na nierównościach - wskazuje na zwykły niekontakt w układzie elektrycznym kontrolki hamulca ręcznego (włącznik koło dźwigni) lub czujnika poziomu płynu hamulcowego.
Kontrolka od ręcznego na nierównościach - wskazuje na zwykły niekontakt w układzie elektrycznym kontrolki hamulca ręcznego (włącznik koło dźwigni) lub czujnika poziomu płynu hamulcowego.
- pablomed
- Members