Moderator: Moderator
pablomed napisał(a):W razie czego wtyk można przełożyć, to nic szczególnie trudnego, a jakaś różnica jest w cenie na niekorzyść tych starszego typu z okrągłym wtykiem
Dokładnie... W większości motoryzacyjnych wkręcają człowiekowi że to jest strasznie ale to strasznie rzadki model i za to 250zł się należy... Śmiech na sali...

-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Panowie, a teraz zagadka za 100 pkt. Otóż w nowej kontrolce, którą nabyłem na drodze wymiany od Opika w tej części plastikowej o kolorze słoniowych kłów jest miejsce na 6 wtyczek żelaznych. W instalacji w moim Golfie jest miejsce na 7, przez co te "zęby" praktycznie nie wchodzą tam gdzie powinny. Jakieś sugestie?
-

PrzemkoXVI - Members
PrzemkoXVI, były dwa typy, 6 i 7 pin, ja też mam na 7-pinów, w mojej zdechła żarówka, kupiłem nową od hanssa, on ma ich cały karton, napisz i ci wyśle 
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
-

PrzemkoXVI - Members
całą kontrolkę, czyli zaślepka gotowa do wpięcia w deskę, tylko wtyczkę z tyłu wpiąłem
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
pitoos napisał(a):coś źle mierzy ABS .. walnieta koronka ? czujnik ?
Trochę jakby kotlet kolego...
ale tak masz rację... świruje któryś z czujników... podaję błędny sygnał do kompa a ten załącza pompe...trochę to niebezpieczne.
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Witam. A ja mam pytanie troszke z innej beczki. Co jezeli mam wszystkie czujniki sprawne , a przewod łączacy czujnik poprostu sie zerwał ;>? Chodzi o prawy przód. Nigdzie za cholere nie mozna dokupic samego kabla z 2 wtyczkami. Mojego to juz nawet nie da rady polutowac. Bylem u elektryka i wsadzil mi czujnik w przednim prawym kole z golfa 2. Rózni sie tylko tym ze kabel jest razem z czujnikiem , ale i tak lipa bo kontrolka 2 dni pozniej sie znowu zapalila. Czy jest opcja zastapic oryginalny kabel zwyklym kablem ? Polutowac itp , zeby to gralo ? Orginalny czujnik z 3 mam juz kupiony (nie da sie wymontowac czujnika nie niszczac go) , tylko skad ten nieszczesny kabel z wtyczkami ? Moj golf 1,8 90 km 1992 ABS. Aktualnie konczy mi sie przegląd , i bylbym bardzo wdzieczny gdyby ten przeglad przeszedl bez problemu (wiadomo , na lewo tez zawsze mozna
).
).-

ZielonkaDH - Berbeć
Tak. Robil to elektryk który mi ten czujnik wymienił i po wymianie wykasowal blad. Dzis dostalem kabelek VAG , i od razu polecialem podlaczyc do kompa. Prawy przód , uszkodzenie mechaniczne , i jeszcze tam cos z tym czujnikiem. Przypominam ze czujnik mam od golfa 2 z wmontowanym kablem do podłączenia na stałę. Blad jeszcze raz dzis wykasowalem , pewnie i tak to nic nie da. Tak wiec czy moge dorobic kabelek do ABS swoj ? I zamontowac oryginalny czujnik z 3 ;>? Kabel laczacy czujnik jest chyba nie wazny ? Za usluge zaplacilem 250 zl , wiec dosc sporo , tymbardziej ze sam czujnik kosztuje z 30 zł ..
-

ZielonkaDH - Berbeć