Moderator: Moderator
jutro pojade na kompa i cos będę wiedział więcej,moze to i sterownik to jest,dzieki wszystkim za rady:-)
[ Dodano: 2012-01-20, 18:21 ]
komputer nie czyta mi abs wogóle i nie tylko więc problem jest większy chyba wiązki sa cos pomylone.
[ Dodano: 2012-02-09, 20:52 ]
abs juz zywy inny pojazd
dzieki.
[ Dodano: 2012-01-20, 18:21 ]
komputer nie czyta mi abs wogóle i nie tylko więc problem jest większy chyba wiązki sa cos pomylone.
[ Dodano: 2012-02-09, 20:52 ]
abs juz zywy inny pojazd
dzieki.-

antonio - Badacz tematu
Brak połączenia z ABS
Witam szanowne grono. Mam taki problem nie mogę się polaczyc z ABSem przy pomocy kabla . Programy to wag 4,9 i vag com 311 i jeszcze jakies wynalazki nadmienię ze z innymi sterownikami te programy lacza się bez problemu tylko ABS zrywa polaczenie. Miałem już tak kilka miesięcy nie moglem się polaczyc zmieniłem sterownik ten pod siedzeniem i dalej nic stwierdziłem ze to grubsza sprawa i dalem sobie spokoj na jakis czas .Ostatnio coraz częściej zapalal mi się abs tz katrolka podpinałem programy i nic wiec pojechałem na orginalny program (50zl) polaczyl się bez problemu i pokazal ze czujnik tylni do wymiany. Wymienilem czujnik abs nie swieci ale dalej nie mogę się polaczyc z absem vag 4,9 nawet nie chce na dluzej zaskoczys (silnik i poduszki bez problemu) a vag com 311 polaczyl się na moment i pokazal cos w stylu ze za dużo bledow żeby się polaczyc. Powiedzcie co ten orginalny program ma ze daje rade bez problemu?? A może ma ktoś jakiś program(wypróbowany) co laczy się ze wszystkim (jestem w stanie zaplacic jakies rozsądne pieniądze) bo VCDS trochę drogi jest. Poradzcie cos . wszelkie zmiany w portach i odswierzaniach zmianach usb itd juz sie bawilem.
VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
-

radomiak - Gaduła
Czasem nawet VCDSem nie mozna wejsc w jakis kontroler ale wystarczy sprobowac ponownie i wchodzi.
Skoro w serwisie polaczyli sie ze sterownikiem ABSu to mozna sadzic, ze wiazka jest sprawna (ale nigdy nie wiadomo).
A twoj kabel widzi w manadzerze urzadzen jako usb serial port com(numer) ? Moze pomogloby przestawienie bps na 9600 i data bits na 8 albo mniej (jesli jest inaczej)
Albo wpiecie sie k-linem z wtyczki obd prosto pod sterownik.
Skoro w serwisie polaczyli sie ze sterownikiem ABSu to mozna sadzic, ze wiazka jest sprawna (ale nigdy nie wiadomo).
A twoj kabel widzi w manadzerze urzadzen jako usb serial port com(numer) ? Moze pomogloby przestawienie bps na 9600 i data bits na 8 albo mniej (jesli jest inaczej)
Albo wpiecie sie k-linem z wtyczki obd prosto pod sterownik.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
- Bradley
- Fanatyk
Bradley napisał(a): Moze pomogloby przestawienie bps na 9600 i data bits na 8 albo mniej (jesli jest inaczej)
juz sie w to bawilem
Bradley napisał(a):Skoro w serwisie polaczyli sie ze sterownikiem ABSu to mozna sadzic, ze wiazka jest sprawna (ale nigdy nie wiadomo).
2 dni z zedu sie polaczyl bo najpierw wykasowal bledy i kazal przyjechac jak zapali sie katrolka to powie mi ktory czujnik do wymiany.
[ Dodano: 2012-01-20, 19:57 ]
nik w nie wie o co kaman albo nie ma programu
[ Dodano: 2012-01-30, 15:49 ]
nikt nic nie poradzi albo nie ma sprawdzonego programu??????????
VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
-

radomiak - Gaduła
swap abs na abs/eds
witam jak w temacie orietuje sie ktos co potrzebuje do swapu abu na abs/eds bo duzo opin biega po necie. mam pompe absu starego typu ze sterownikiem pod siedzeniem tylnym i teraz nie wiem czy wystarczy zmienic sterewnik i pompe absu czy tez cala wiazke z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam
2,0GTI
- 2,0GTI
- Czytacz
stary a nowy typ to inna konstrukcja, w nowym sterownik jest razem z pompą, więc praktycznie zmieniałbyś cały ABS. Z przewodami - o ile pamiętam - możesz mieć tylko kłopot przy pompie hamulcowej. Typowe przewody mają wszędzie gwint M10/1, a w pompie gdybyś ją zmieniał mogą być gwinty M12/1.5 - z tym niema problemu odpowiednie przejściówki dokupisz i przewody stare zostają
- pablomed
- Members
problem z ABS silnik 1.8 ludzie pomocy
problem polega na tym iż świeci się cały czas kontrolka i nie chce się połączyć z komputerem wymieniłem pompę i to chyba niepotrzebnie, czujniki, sprawdzałem kable i niby są w porządku oprócz dwóch które idą od kostki na pompie ,są to dwa biało-czerwone grubsze niż pozostałe raz jest na nich prąd raz nie ma i nie wiem gdzie one prowadzą czy do stacyjki czy gdzie indziej jeżeli ktoś może pomóc to bardzo proszę ponieważ męczę się z tym od kilku miesięcy jeże ktoś ma jakiś schemat tego niech poda link
JEŻELI KOGOŚ BY INTERESOWAŁA TA POMPA TO MOGĘ JĄ SPRZEDAĆ JEST ONA Z SERWEM I ZBIORNICZKIEM
JEŻELI KOGOŚ BY INTERESOWAŁA TA POMPA TO MOGĘ JĄ SPRZEDAĆ JEST ONA Z SERWEM I ZBIORNICZKIEM
Ostatnio edytowano 29 lut 2012, o 20:15 przez rafi2808, łącznie edytowano 1 raz
- rafi2808
- Berbeć