Moderator: Moderator
Wie ktoś jakie przekaźnik w mk3 odpowiedzialny jest za ABS?
p.s.
Przypominam się z moim problemem:
http://www.golf3.pl/topics43/awaria-abs ... htm#249847
p.s.
Przypominam się z moim problemem:
http://www.golf3.pl/topics43/awaria-abs ... htm#249847
-

Robertuss - Members
- Rocznik: 1999
- Silnik: 2.8 AQD
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
zbyt czuły ABS
Witam
Mam taki problem z ABS-em.W czasie jazdy praktycznie przy lekkim zahamowaniu załącza się pompa ABS-u.Pojawiło się to po wymianie łożyska w prawy przednim kole.VAG nic nie wykazał,żadnej nieprawidłowości.Wcześniej miałem wymieniany też wężyk do tylnego lewego hamulca.Co może być przyczyną tego'?
Mam taki problem z ABS-em.W czasie jazdy praktycznie przy lekkim zahamowaniu załącza się pompa ABS-u.Pojawiło się to po wymianie łożyska w prawy przednim kole.VAG nic nie wykazał,żadnej nieprawidłowości.Wcześniej miałem wymieniany też wężyk do tylnego lewego hamulca.Co może być przyczyną tego'?
-

bluder - Czytacz
Przeczysc przestrzen miedzy tarcza na piascie (z takimi wycieciami) a czujnikiem ABSu. Moze jest tam jakis paproch i czujnik glupieje.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
- Bradley
- Fanatyk
jeśli nie pomoże czyszczenie to któryś czujnik jest za daleko od zębatki, sam musisz dojść który, najpierw szukaj w tych kołach w których coś robiłeś, z tyłu wieniec łatwo niechcący przesunąć na piaście, ale z przodu to nie wiem jakim cudem. W każdym razie maks milimetr odległości czujnika od zębów ma być.
- pablomed
- Members
najlepiej to sprawdź na jakimś piasku albo żużlowej drodze rozpędź sie tak do ok 40km/h i pedał w podłogę i będziesz czuł czy działa
-

BialyUst - Members