Moderator: Moderator
nie jest ci potrzebny więc potraktuj go siłowo młotkiem i śrubokrętem. Ale z reguły puszczają tylko na spokojnie - zalać Colą lub innym penetratorem, odczekać ostukać delikatnie młoteczkiem i wyjdzie. Ostatecznie jak ci się chce to zdejm bęben lub tarczę i zyskujesz dobry dostęp żeby go wybić od zewnątrz - mnie by sie nie chciało
- pablomed
- Members
Żeby wybić, trzebaby zdjąć bęben a dokręcić z powrotem trzeba potrafić. Chyba, że ma się trochę umiejętności i poradę z działu porady o wymianie łożysk to do dzieła.. 
-

gbcolin - Badacz tematu
- Rocznik: 1997
- Silnik: 1.8 aam
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
ABS, hamulce a łozysko koła. Co uszkodziłem?
Miałem dobry ABS....do wczoraj
Wczoraj wymieniłem łożysko przedniego koła i teraz mam dziwne zachowanie hamulców:
Przy szczątkowej prędkości ABS zaczyna załapywać. Już tak zupełnie na końcu chociaż nie jadę po śliskim.
Co mogło się po wymianie łożyska zmienić? Czujnik przysunąć bliżej/dalej? Czujnik padł? Dobry było do wczoraj zresztą ma pół roku bo wymieniałem.
Wczoraj wymieniłem łożysko przedniego koła i teraz mam dziwne zachowanie hamulców:
Przy szczątkowej prędkości ABS zaczyna załapywać. Już tak zupełnie na końcu chociaż nie jadę po śliskim.
Co mogło się po wymianie łożyska zmienić? Czujnik przysunąć bliżej/dalej? Czujnik padł? Dobry było do wczoraj zresztą ma pół roku bo wymieniałem.

- Franc
- Czytacz
-Franc napisał(a):Czujnik przysunąć bliżej/dalej?
jest za daleko od koronki dlatego jest słabe megnetyzowanie i czujnik wariuje i podaje nie odpowiedni sygnał do sterownika. przy wkładaniu go smarowałes go jakims smarem?? bo to tez moze zakłucać... i zobacz czy cała jest koronka na prtzegubie.Franc napisał(a):/dalej
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Dokładnie. Przysunąłem bliżej czujnik i jest ok.
Ta koronka została mocniej przykręcona na swoich 3 śrubach/wkrętach i w ten sposób znalazła się dalej od czujnika.
Czujnik mocniej wepchnąłem i jest w porządku.
Dzięki.
Wesołych Świąt,
Ta koronka została mocniej przykręcona na swoich 3 śrubach/wkrętach i w ten sposób znalazła się dalej od czujnika.
Czujnik mocniej wepchnąłem i jest w porządku.
Dzięki.
Wesołych Świąt,

- Franc
- Czytacz
Problem z ABS
Wyskakuje mi błąd Zawór wyjsciowy lub wejsciowy teraz juz nie pamietam .. cały czas wyskakuje mi ten bład az program się zawiesi. W czym jest problem?
Mieszkasz w Płocku lub okolicach? Zajrzyj!
- Gonzo_In_VW
- Berbeć
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
swatu napisał(a):sprawdz przekaznik abs
A co mają przekaźniki do cewek elektrozaworów w pompie
Gonzo_In_VW, szukaj drugiej pompy - tego nie naprawisz. niemasz tez po co wymieniac płyn hamulcowy bo to nie pomoże...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
abs dziwne
jest taki problem.czasami zaswieca mi sie kontrolka abs i wtedy jest problem z hamulcem
czasami nawet przy delikatnym hamowaniu tak jakby wlaczal sie abs ,ale wtedy jest bardzo slaby hamulec i slychac jaby sprezynke,cos takiego.moze to brudny czujnik.macie inne propozycje?
czasami nawet przy delikatnym hamowaniu tak jakby wlaczal sie abs ,ale wtedy jest bardzo slaby hamulec i slychac jaby sprezynke,cos takiego.moze to brudny czujnik.macie inne propozycje?
- lothar83
- Czytacz
ja tak mialem czasami jak reczny podczas jazdy zaciągałem
otóż na tyle na bebnie luzne było to coś na podstawie czego czujnik sprawdza czy kolo się kreci czy nie taka metalowa siatka.i jak zaciagalem reczny mocno to ta dzwignia od recznego dotykala do tego i blokowala to i kontrolka sie swiecila
otóż na tyle na bebnie luzne było to coś na podstawie czego czujnik sprawdza czy kolo się kreci czy nie taka metalowa siatka.i jak zaciagalem reczny mocno to ta dzwignia od recznego dotykala do tego i blokowala to i kontrolka sie swiecilaco za ......... naród
- raf.sie
- Badacz tematu