Witam, niedawno zakładałem seryjne amory do auta i po założeniu na przód przestał mi działać ABS, zauważyłem że przy wtyczce jest urwany kabel, więc go dokładnie zlutowałem i zaizolowałem no i dalej problem, podjechałem do kolegi na Vaga i wyskoczyło coś takiego:
VAG-COM Version: Release 311.2-N
Chassis Type: 1H - VW G/J/V Mk3
Scan: 01,02,03,08,15,25,56
Address 01 -------------------------------------------------------
Controller: 037 906 025 T
Component: SIMOS 4S2 2133
Coding: 00000
Shop #: WSC 01269
1 Fault Found:
00537 - Lambda (Oxygen Sensor) Regulation
18-10 - Upper Limit - Intermittent
Readiness: N/A
Address 03 -------------------------------------------------------
Controller: 3A0 907 379 D
Component: ABS ITTAE 20 GI V00
Coding: 03704
Shop #: WSC 00000
3 Faults Found:
00283 - Front Left ABS Wheel Speed Sensor (G47)
35-10 - - - Intermittent
00285 - ABS Wheel Speed Sensor: Front Right (G45)
35-10 - - - Intermittent
00668 - Supply Voltage Terminal 30
16-10 - Signal Outside Specifications - Intermittent
Skipping Address 15-Airbags
Address 25 -------------------------------------------------------
Controller: 1H0 953 257 B
Component: IMMO VWZ3Z0V6038449 V00
Coding: 09600
Shop #: WSC 00000
No fault code found.
End -------------------------------------------------------
więc zakupiłem nowe czujniki Siemensa, zamontowałem, czyszcząc przy tym ten wianuszek i dalej nic, proszę o pomoc co to może być
Moderator: Moderator
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=225378]
ten błąd będzie istotny i oznacza za niskie napięcie na sterownik, czy to wina kabla, złączek, wtyczek to niestety już trzeba samemu dojść lub z pomoca elektryka. Ale możesz zacząć od wyjęcia i ponownego włożenia wtyku od sterownika ABS, to może poprawić kontaktAdrianao8 napisał(a):00668 - Supply Voltage Terminal 30
- pablomed
- Members
Nie działący ABS
Witam jak w temacie tylko że ciekawi mnie jedna rzecz a mianowicie zaczęło się od tego że ABS raz działał raz nie aż w końcu padł podjechałem na kompa no i standardzik czujnik od kierowcy z przodu poszedł. Nie robiłem tego tylko jeździłem no ale skoro przyszła zima przydało by się go wymienić także podjechałem jeszcze raz na kompa i ku mojemu zdziwieniu po skasowaniu błędów ABS nie działa nadal ale pokazał się tylko błąd "Zawór dolotowy czy też wylotowy pompy abs tył". Przy ABSie nie było nic grzebane teraz nie wiadomo o co chodzi. Zanim jeszcze abs przestał działać kontrolka paliła się i nie działał a teraz przy odpaleniu załącza się a potem gaśnie jakby wszystko było ok. Może ktoś wie co to może być albo chociaż mnie nakierować od czego zacząć gdzie szukać pozdrawiam
-

KRZSlU - Czytacz
Dziwna sprawa ze raz dzialal raz nie u mnie jak padał czujnik to absu nie bylo odrazu.
Moze byc tak ze wtyka tylko wypadała a teraz siedzi dobrze i nie pokazuje błedu czujnika...
Czujniki z tego co wiem mozna sprawdzic miernikiem ale tutaj musi wypowiedziec sie elektryk
Co do zaworku to one sa chyba w pompie abs.
Wiec ja najpierw sprawdzilbym te czujniki a potem działał dalej... no i daj resa kompowi czyli odłącz aku na ok 15min (klema +)
Moze byc tak ze wtyka tylko wypadała a teraz siedzi dobrze i nie pokazuje błedu czujnika...
Czujniki z tego co wiem mozna sprawdzic miernikiem ale tutaj musi wypowiedziec sie elektryk
Co do zaworku to one sa chyba w pompie abs.
Wiec ja najpierw sprawdzilbym te czujniki a potem działał dalej... no i daj resa kompowi czyli odłącz aku na ok 15min (klema +)
-

K@mil - POMOCNIK

czujniki idzie sprawdzić dość prosto. auto na podnośnik tak żeby 1 koło było w powietrzu, VAG podpięty, nie wiem który blok pomiarowy ( chyba ten od ABS - sam tego nie robiłem, tylko kumpel mi tłumaczył bo tez mam padnięty któryś czujnik) i kręcimy kołem. jak sczytuje prędkość - działa. i tak z każdym kołem
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
każdy czujnik ma mieć 1- 1.2 koma oporu więc bez problemu sprawdzisz. Natomiast naprawy elektrozaworu to się nikt nie podejmie, wyciąg ew wyczyść wtyczkę sterownika, włóż na powrót, jak nie zacznie działać to na szrotach czy allegro masz tego ode metra za nie takie duże pieniądze.
- pablomed
- Members
witam. Podłącze sie.
Mam taki sam problem co kolega wyżej. ABS raz działa raz nie. Jak sie załanczaa to słychać i czuć jak pedał hamulca drży i wtedy jest ABS i ostrzejsze hamulce tylko delikatnie dotkne pedału a auto ostro hamuje.
Mam taki sam problem co kolega wyżej. ABS raz działa raz nie. Jak sie załanczaa to słychać i czuć jak pedał hamulca drży i wtedy jest ABS i ostrzejsze hamulce tylko delikatnie dotkne pedału a auto ostro hamuje.
-

wiechet - Czytacz
Witam
mam podobny problem co koledzy,
jade dzisiaj naciskam pedał hamulca .. patrz- a tutaj zaczela swiecic kontrolka ABS'u
no i nie dziala
Dzialo mi sie juz tak pzrez lato ale raz gwaltownie zahamowałem i sie naprawiło ...
Auto było podpiete do kompa i nic nie wykryto
mam podobny problem co koledzy,
jade dzisiaj naciskam pedał hamulca .. patrz- a tutaj zaczela swiecic kontrolka ABS'u
no i nie dziala
Dzialo mi sie juz tak pzrez lato ale raz gwaltownie zahamowałem i sie naprawiło ...
Auto było podpiete do kompa i nic nie wykryto

- rom1989
- Czytacz