Hamulce przód tył tarczowe, wersja GTI EditionModerator: Moderator
Przyłączam się do pytania. Muszę zrobić hamulce z tyłu bo trzyma tylko ręczny... Jaki rozmiar tarczy i jakie klocki? Jakie firmy polecacie? Model dokładnie taki sam jak Sebastiana z tą różnicą że 8v a nie v8
Hamulce przód tył tarczowe, wersja GTI Edition
Hamulce przód tył tarczowe, wersja GTI Edition- Dj Snake
- Berbeć
pozwole sobie podpiac sie pod temat. Tez mam golfa GT tylko ze kombi. Osttanio jak zmienialem antene zobczylem ze tarcze sa juz grubosci nalesnika, poprzednicy najwyrazniej nie interesowali sie tym. Piszecie ze w GT byly tarcze wentylowane, tymczasem u mnie sa zwykle. Czy jak kupie kupie wentylowane to nie bede mial problemu z zalozeniem. Czy mozliwe ze poprzednicy cos modzili zeby dawac zwykle tarcze.. Jezeli tak z jakimi problemami moge sie spotkac montujac teraz wentylowane??? A moze w GT kombi nie bylo wentylowanych
z gory dzieki za pomoc
z gory dzieki za pomocmój czarnuszek:
http://www.golf3.pl/topics2/black-beast ... htm#168938
-

majkel2424 - Czytacz
majkel2424, a jakie masz oznaczenie silnika?? z tego co wiem co oznaczenia ABS maja wentylowane na przodzie i zwykle z tylu
-

strzeliniasty - Members
oznaczenie silnika mam ABS ale jak pisałem wcześniej z przodu mam naleśniki na pewno nie wentylowane a z tylu mam bębny
mój czarnuszek:
-

majkel2424 - Czytacz
a posiadam 1.9 tdi kombi i też podłączam się do pytania kolegi jakie tarcze i jakie klocki będą się dobrze sprawowały?
strzeliniasty, skoro ma wersje GT to musi miec wentylowane tarcze... kupujesz pod to klocki podajac oznaczenie pojemnosc i jest wszystko SI bo chyba nie bylo innych wzrorow klockow pod wentylowane tarcze do 1.8. pozdrawiam a co do TDI gt to zdaje mi sie ze bedzie to samo co w 1.8 bo raczej powinny tam siedziec wentylowane tarcze
ODP:Tarcze w moim 1,9 TDI Gt ku zdziwieniu są pełne tylko wcześniejszy właściciel śruby poukręcał przy mocowaniu tarcz:( ale na szczęście trzymają je szpilki od koła:)
[ Dodano: 2009-09-12, 19:15 ]
W moim też są pełne tarcze!i niestety również mam po ukręcane śruby przy tarczach:(aczklowiek niebawem i to naprawię
wymieniłem je teraz na Brembo i klocki Ferodo i o dziwo nawet nieźle hamuje:)
strzeliniasty, skoro ma wersje GT to musi miec wentylowane tarcze... kupujesz pod to klocki podajac oznaczenie pojemnosc i jest wszystko SI bo chyba nie bylo innych wzrorow klockow pod wentylowane tarcze do 1.8. pozdrawiam a co do TDI gt to zdaje mi sie ze bedzie to samo co w 1.8 bo raczej powinny tam siedziec wentylowane tarcze
ODP:Tarcze w moim 1,9 TDI Gt ku zdziwieniu są pełne tylko wcześniejszy właściciel śruby poukręcał przy mocowaniu tarcz:( ale na szczęście trzymają je szpilki od koła:)
[ Dodano: 2009-09-12, 19:15 ]
W moim też są pełne tarcze!i niestety również mam po ukręcane śruby przy tarczach:(aczklowiek niebawem i to naprawię
wymieniłem je teraz na Brembo i klocki Ferodo i o dziwo nawet nieźle hamuje:)
-

haasiu@o2.pl - Czytacz
Tarcze i klocki
Witam
Mam taki problem ostatnio wymieniłem klocki hamulcowe i tarcze no i po tym coś mi piszczy jak jadę ale to nie zawsze jak nacisnę na hamulec to przestaje więc to pewnie klocki ale czy to jest normalne na nowych tarczach i klockach zrobiłem już z 400 km co z tym mogę zrobić
??
Mam taki problem ostatnio wymieniłem klocki hamulcowe i tarcze no i po tym coś mi piszczy jak jadę ale to nie zawsze jak nacisnę na hamulec to przestaje więc to pewnie klocki ale czy to jest normalne na nowych tarczach i klockach zrobiłem już z 400 km co z tym mogę zrobić
??-

Krzych89 - Czytacz
To pewnie nie klocki Ci piszczą tylko szczeki z tyłu, przypadłość wiekszosci Golfów, u mnie tez tak było, looknij sobie ten temat.. http://www.golf3.pl/topics43/pisk-podcz ... t15935.htm
-

Ramze$ - Czytacz
Nie wiadomo czy przejdzie, chociaż zajtrzyj tam czy klocki mają na tyle luzu, żeby się przesuwać w prowadnicach. Czasem w procesie produkcyjnym wymiar klocka jest zachowany a po nałożeniu lakieru robi sia za długi i ten lakier starczy szlifnąć.
- pablomed
- Members
majkel2424, ja w swoim variancie GT (1Z) też miałem pełne tarcze, teraz jestem na etapie zmiany na wentyle. sprawdz tylko czy w jażmie zacisku szczelina w którą wchodzi tarcza mo ok 20 mm jak tak to nic nie stoi na przeszkodzie w zakładaniu wentylowanych tarcz, i jeszcze jedno pamiętaj że klocki do wentyli są cieńsze niż do pełnej tarczy.
- Pitekz
- Berbeć