![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
Moderator: Moderator
yelonec ja miałem golfa z silnikiem 1,8 ABS i po wymianie termostatu nic mi nie oszukiwał... cały czas równo temperatura na 90 stopniach
Mój GTI 2.0 16V ABF
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
-

czepi - Members
problem z wyrzucaniem wody i gotowaniem sie
jakis czas temu pisałem posta ze tesciowi sie gotuja auta(golf1.8abs) i wyrzuca mu wode przez zbiorniczek wyrownawczy pisaliscie ze to głowica i uszczelka po dnia,zrobiłam kapitalny remont głowice załorzyłem nowa uszczelka i dalej jest to samo silnik sie grzeje wyrzuca wode co to moze byc
-

piotrus23 - Members
zmieniłeś termostat? jeżeli nie to pierwsza rzecz, jaka powinieneś wykonać (nie kupuj VERNETA za 20 zeta tylko lepszy WAHLER za ok. 60 zeta).
Widocznie silnik się przegrzewa.
Przed założeniem nowej uszczelki pod głowicą dałeś głowicę do splanowania?
Jeżeli nie to wymiana uszczelki niewiele pomoże, bo napewno w głowicy powstały wżery i dalej spaliny idą z komory spalania do układu chłodzenia.
Widocznie silnik się przegrzewa.
Przed założeniem nowej uszczelki pod głowicą dałeś głowicę do splanowania?
Jeżeli nie to wymiana uszczelki niewiele pomoże, bo napewno w głowicy powstały wżery i dalej spaliny idą z komory spalania do układu chłodzenia.
-

prezesik - Members
piotrus23, kolega miał podobny przypadek z tym że dali mu inną uszczelkie wszystko pasowało oprucz otworów do kanalików chłodzenia od silnika i dopiero jak go szlak trafił po 2 tygodniach kombinowania i wszystko wywalił jeszcze raz dopiero wyszło wyszło na jaw że nie ta uszczelk aby Cie nie dołować historia dotyczy forda eskorta kombi 

-

marko1967 - Members
moze być zle odpowietrzony układ chłodzenia
[ Dodano: 2008-07-25, 23:03 ]
a co do termostatu to ze nowy to nie znaczy e dobry. mozesz mieć odczucie ze jest dobry bo przewód goracy ale on moze sie delikatnie tylko uchylić i owszem wąż będzie gorący. poprostu jest za słby obieg przez chłodnicę. a wogole włancza ci sie wentylator??
[ Dodano: 2008-07-25, 23:03 ]
a co do termostatu to ze nowy to nie znaczy e dobry. mozesz mieć odczucie ze jest dobry bo przewód goracy ale on moze sie delikatnie tylko uchylić i owszem wąż będzie gorący. poprostu jest za słby obieg przez chłodnicę. a wogole włancza ci sie wentylator??
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Dupa, jakby blok byl pękniety to bys nie pojeździl. Masz gaz zalożony? jak tak to mogli mechaniry coś nakombinować. Ja mialem tak samo i okazalo się, że termostat nie przepuszczal wogóle wody i jak ta się podgrzala to cisnienie wywalalo.
- Mario Mario
- Czytacz