Moderator: Moderator
- bemo24
Wentylator chłodnicy
Witam wszystkich mam problem z wentylatorem chłodnicy strasznie hałasuje kiedy przestal chodzić sprawzdiłem co to może być . Kiedy złapałem za śmigło zobaszyłem że ma luzy we wnątrz silniczka. I Teraz mam pytanko? czy tam są łozyska i czy to jest naprawialne we własnym zakresie i czy można bez problemu dostac cześci czyli łożyska jeśli tam są
Pozdrawiam
Pozdrawiam- Tomek
- Czytacz
Witam
mojm zdaniem to nie powinieneś sie narazie martwić tym gorzej jak by ci sie wcale nie włanczał to wtedy jest kłopot . U mnie wentylator włancza sie jak wskażnik temperatury jest idealnie na środku a jak wentylator sie wyłonczy wskażnik jest na tej samej pozycji 
mojm zdaniem to nie powinieneś sie narazie martwić tym gorzej jak by ci sie wcale nie włanczał to wtedy jest kłopot . U mnie wentylator włancza sie jak wskażnik temperatury jest idealnie na środku a jak wentylator sie wyłonczy wskażnik jest na tej samej pozycji 
- Tomek
- Czytacz
Re: Wentylator chłodnicy
Tomek napisał(a):Witam wszystkich mam problem z wentylatorem chłodnicy strasznie hałasuje kiedy przestal chodzić sprawzdiłem co to może być . Kiedy złapałem za śmigło zobaszyłem że ma luzy we wnątrz silniczka. I Teraz mam pytanko? czy tam są łozyska i czy to jest naprawialne we własnym zakresie i czy można bez problemu dostac cześci czyli łożyska jeśli tam sąPozdrawiam
Element jest nierozbieralny i niestety nie idzie wymienic łozysk. Mialem ten sam problem za 120 kupilem nowy wentylatorek i dziala jak marzenie.
- dzilko
- Berbeć
hej ja miałem taki sam przypadek jak Ty. Prawdopodobnie skończył sie smar i dla tego piszczy. Ja zalałem go roztworem w spreju najpierw w-d40 póznie wamwoline taki smar przez mała rurke i jak na razie jak reka odjoł i chodzi jak nowy .
-

Jarull - Czytacz
TERMOSTAT CIECZY
witam może wiecie gdzie znajduje się termostat cieczy w golfie 3 1,6 74 kw 101 km aft?lub może macie książkę. ja ściągnołem książki od golfa,pasata i polo i nigdzie nie ma
Na Forum piszemy malymi literami pzdr.
Na Forum piszemy malymi literami pzdr.
Ostatnio edytowano 14 cze 2008, o 15:43 przez wito80, łącznie edytowano 1 raz
-

wito80 - Berbeć
musiał bys sie wtoczyc pod auto bo tam jest dostep do termostatu przy pompie wody - o ile sie nie myle
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Kolego termostat masz przy pompie wody. Tutaj masz mały FAQ jak to zmienić : http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... termostatu
- scuzz
- Czytacz
Czujnik Temperatury cieczy chłodzącej help!!!
Witam!mam poważny problem... chodzi o to że nie wiem jaki kolor powinien mieć czujnik temp. do mojego golfera... 1.4 z 97roku ... może być nie sprawny ponieważ jest odpowiedzialny za nierówne obroty jak silnik krokowy ale u mnie jest to nie mozliwe jesli chodzi o silnik krokowy!!
i prosze o pomoc jesli ktos wie jaki kolor moze miec czujnik do mojego auta!!!
wyciągałem stary ale go gdzies zgubiłem jak miałem isc do sklepu!!!i jest problem!
i prosze o pomoc jesli ktos wie jaki kolor moze miec czujnik do mojego auta!!!
wyciągałem stary ale go gdzies zgubiłem jak miałem isc do sklepu!!!i jest problem!
- matejko
- Berbeć