Witam. Dziś jeżdząc po mieście temperatura mi wychylała się za 110 stopni byłem trochę przerażony ale że zaraz dojechałem na miejsce usłyszałem wentylator więc pomyślałem że tak coś. Ale wracając znów było podobnie tylko że zapaliło się kontrolka temperatury więc zatrzymałem się i zgasiłem silnik i tu pojawił się kolejny problem bo wentylator nawet się nie włączył co mnie bardzooo zdziwiło. Dolny przewód gorący nie był więc nie wiem co to. Pomóżcie, wentylator czy zacięty termostat??
Z góry dzięki i pozdrawiam!

dzien dobry mam golfa 1.8 GT......mam kłopot z wentylatorem.....np. trzyma temperature na minimetr ponad połowe moze nawet idealnie na połowie cieżko mi określić.....i np. wystrczy ze przez chwile sie zatrzymam bo nawracam i parkuje...jak zgasze silnik slysze jak chodzi wentylator.....ale jak bym go zgasił zjazdy...to nie dizła jesli oto chodzi....ale mowie jade powiedzmy 20km temperatura jest w mijescu wentylator nie dziala..ale na wroce pod sklepem,parkuje dosłownie 1min gasze i wyłanczam i wentylator chodzi za czesto i za czesto sie włancza wystrczy ze na chwile stane....praktycznie zawsze jak wylanczam silnik wentylator chodzi........mam 50metrow do domu jade na 2 biegow wylanczam pod domem auto...i co slysze jak chodzi......woda chlodnicy idealnie nie ubywa......temperatura na wskazówce jak mowiłem ciągle w miejscu moźe minimetr za połowa ale mowie może....trudno ocenić czasami mi się wydaje ze na strodku....co zrobic????jestem tu nowy i nie wiem co i jak....druga sprawa kupiłem auto tanio....i po przejściach....tzn dwa lata temu było sprowadzone...i było tak robione wspawane kawałek podłogi....20cm na 20cm wymienione progi z obu stron.....i wymienione ćwiartki z obu stron z tyłu........aha i tam gdzie podłoga bło robiona strona kierowcy oczywiście drzwi były wymienione....pytanie czy jak przez 2,5roku w sumie nic nie wyszło bedzie dobrze czy sie martwic????auto mi sprzedał facet który im w polsce jeździł 2 lata...i jak mówił i pisze w umowie z niemiec był uderzony i nie było to ukrywane.....ja go kupiłem za 5tys od niego.....95rok...pełna opcja bez klimatyzacji co o tym sadzicie????
moze mi ktos opisac jak wyczyscic uklad chlodniczy?