Moderator: Moderator
Wiatrak sie wlacza ? jesli tak to czy wlacza pierwszy bieg przy 90 ?
::: GOLF III :::
http://www.golf3.pl/topics2/moja-perelk ... vt2289.htm - Moja Golfinka
-

Pawelooo - Czytacz
arek3358, miales racje byl to brak plynu zmylil mnie osad na baniaczku
jednak zalalem go plynem i wszystko wrocilo do normy oprocz wentylatora ktory w dalszym ciagu sie nie wlancza i zauwazylem ze w duzych ilosciach plyn uciekam mi z chlodnicy czy jebni.... chlodnioca moze byc efektem tego ze wentylator sie nie wlancza
dzisiaj pojade na warsztat do kolezki zeby poodkrecac tu i uwdzie w celu zlokalizowania dokladnie wycieku
dziki za pomoc chlopaki i licze na dalsza
jednak zalalem go plynem i wszystko wrocilo do normy oprocz wentylatora ktory w dalszym ciagu sie nie wlancza i zauwazylem ze w duzych ilosciach plyn uciekam mi z chlodnicy czy jebni.... chlodnioca moze byc efektem tego ze wentylator sie nie wlancza
dzisiaj pojade na warsztat do kolezki zeby poodkrecac tu i uwdzie w celu zlokalizowania dokladnie wycieku
dziki za pomoc chlopaki i licze na dalsza

- kubus1985
- Berbeć
pasek a pompa wodna
jesli chodzi o pasek rozrzadu to oki,plus napinacze rozumiem i rolki?a konieczna jest wymiana pompy wodnej?gosc w serwisie mowil ze od razu trzeba wymieniac.
-

bodzioo21 - Czytacz
Hej! Ja dziś byłem u mechanika. Wymiana paska rozrządu (miałem swój pasek Gates'a), okazało się, że trzeba też napinacz wymienić (120 PLN), robocizna, sprawdzenie za niskich wolnych obrótów komputerem (ponoć nie da się tego kompem wyregulować bo to wina wtryskiwacza który jest uszkodzony i stąd niskie obroty i wariujace obroty). W sumie 350 PLN. 230 PLN za robocizna. Troche chyba przesadził? Nie sądzicie? A pompy stwierdził nie rzeba było wymieniać więc nie zawsze trzeba pasek wraz z pompą. Pozdrawiam i proszę o komentarz ile Wy za wymianę (robocizna) paska i napinacza placiliście. Pozdro!
- holden-77
- Czytacz
No skoro wiatrak Ci nie odpala to sprawdz moze wtyczke trzeba wymienic? Zobacz na krotko czy chodzi na 1 i 2 biegu.
::: GOLF III :::
-

Pawelooo - Czytacz
Podepne sie pod temat
U mnie jest tak - mam plyn - mam ogrzewanie temperatura jest na niby 90 stopni silnika - ale jak postoje na dworku to wentylator nie chodzi.
Jak wlacze klime to obydwa chodza. Dodam ze kiedys jak ubylo mi troche plynu to zapalila mi sie kontrolka - patrzylem niedawno poziom spadl tez jak kiedys i ta kontrolka sie nie zaswiecila - gdzie i co mam sprawdzic w takim przypadku?
U mnie jest tak - mam plyn - mam ogrzewanie temperatura jest na niby 90 stopni silnika - ale jak postoje na dworku to wentylator nie chodzi.
Jak wlacze klime to obydwa chodza. Dodam ze kiedys jak ubylo mi troche plynu to zapalila mi sie kontrolka - patrzylem niedawno poziom spadl tez jak kiedys i ta kontrolka sie nie zaswiecila - gdzie i co mam sprawdzic w takim przypadku?
-

rzajdel - Czytacz
dzieki za info:)ja teraz bede wymienial i mechanik krzykna od razu okolo 500zl bo mowi ze od razu rolki napinacze i pompa,ale ktos mi mowil ze wcale nie trzeba tego wszystkiego jeslijest dobre,takze jeszcze popytam,najgorzej ze sam jestem laik i nie wiem o co chodzi:(,wiem ze sam pasek to koszt ok.60-100zl,i tyle gdzies robocizna,bvo skoro reszta jest oki to po co wymieniac?tez prosze o odpowiedz zeby nie dac sie naciagnac,pozdrawiam
-

bodzioo21 - Czytacz
przy wymianie paska nalezy wymienić na 100% napinacz kolejne rolki jezeli sa jeszcze wmiare nie chucza to można zostawić a co do pompy wodnej jezeli się z niej nie saczy i nie chałasuje to takrze można ją zostawić
Mój VW GOLF 3
moj-golf/by-adek-19-t5645.html
moj-golf/by-adek-19-t5645.html-

Adek19 - Members
a ja powiem tak ze jesli pompa wody nie byla zmienana przy ostaniej zmianie paska rozrzadu to ja bym wymienil
pompa nie jest az tak bardzo droga
ale jesli pojdzie Ci po wymianie rozrzadu
to bedziesz placil znow za robocizne... (ja ostanio tez nie zmienialem pompy, ale teraz jak bede wymienial rozrzad, to napewno razem z pompa wody, bo nie wiem kiedy ostanio byla zmieniana ) 
pompa nie jest az tak bardzo droga
ale jesli pojdzie Ci po wymianie rozrzadu
to bedziesz placil znow za robocizne... (ja ostanio tez nie zmienialem pompy, ale teraz jak bede wymienial rozrzad, to napewno razem z pompa wody, bo nie wiem kiedy ostanio byla zmieniana ) 
-

K@mil - POMOCNIK