Mam autko od miesiąca i zauważyłem, że mam trochę poniżej poziomu min płyn w zbiorniku wyrównawczym.
Jak sprawdzić i jaki mam dolać - bo jest tych płynów kilka rodzajów.(producent, kolor?)
Moderator: Moderator
jaki płyn do chłodnicy?
POZDRAWIAM
-

D@rio - Berbeć
Chyba tak, tz bylem tydzien temu u mechanika i okazało sie ze najprawdopodobniej cieknie z rurki gumowej prowadzącej płyn do termostatu, guma była sparciała. Wymienili mi ja na podobna z forda;D bo nie mieli od golfów tak wyprofilowanej i jest ok bo płyn przestał ubywać. A z tamtej starej rury to na złączeniu się lekko sączyło dlatego powoli go ubywało:)
Dzieki wszystkim za pomoc:)
Dzieki wszystkim za pomoc:)
- Wabart
- Czytacz
proponuje nie konbinowac tak tylko kopic płyn "petrygo" można go mieszać z innymi płynami.albo po prostu dolać wody tak mała ilosc jej nie zaszkodzi a nie zamarznie bo zimy nie ma i po problemie,. a na zime wymienic na nowy płyn.5l petrygo ok 30zl
- festerooo
- Berbeć
Wskazówka temperatury...
Witam. Mam takie zapytanie czy da sie wskazówke od temperatury jakos recznie wyregulowac?? Bo po wymianie zegarow tzn tarcz na biale, teraz zle mi pokazuje temperature... Dochodzi do 110 stopni i dopiero sie wentylator zalancza ;| Troche to dziwne... Nie dawno robilem uszczelke, plyn nie ubywa odkad byl nalany... Termostat raczej tez wporzadku razem z czujnikiem temp. Wina tego jest raczej zmiana tarcz, bo sciagalem wskazwoke jak zmienialem.. Wiec czy da sie ja jakos wyregulowac recznie, przestawic spowrotem zeby dobrze wskazywala? I czy wy tez tak macie ze czesto sie wam wentylator wlancza? Moj silnik to 1.6 z LPG.. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
-

_mAster_ - Czytacz
mozesz sobie ją tak samo zdjąc i nałozyc jak przy zmianie zegarów
a wentylator na teasie sie wogule nie załanacza
a w miescie po 5 minutowym postoju w korku przy ładnej ciepłej pogodzie
a wentylator na teasie sie wogule nie załanacza
a w miescie po 5 minutowym postoju w korku przy ładnej ciepłej pogodzie
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
- dziabi3
- Members
Mam identycznie, nie zabieralem sie jeszcze za to. Autko sie nie gotuje wydaje sie byc wszystko ok, wiatrak odpala. Bardzo szybko sie nagrzewa. Sprobuje za jakis czas wymienic termostat zobaczymy czy to cos pomoze.
[ Dodano: 2008-05-09, 18:30 ]
Dzisija wymienilem termostat i dalej to samo, chyba jednak to pompa wody
orientuje sie ile koszt takiej wymiany ? I ile kosztuje taka pompa bo na allegro nie moge znalezc. Mechanik zawolal za wymiane pompy paska rozrzadu i rolki napinacza 100zl.
[ Dodano: 2008-05-11, 18:45 ]
Prawdopodobnie pompa wody
[ Dodano: 2008-05-09, 18:30 ]
Dzisija wymienilem termostat i dalej to samo, chyba jednak to pompa wody
orientuje sie ile koszt takiej wymiany ? I ile kosztuje taka pompa bo na allegro nie moge znalezc. Mechanik zawolal za wymiane pompy paska rozrzadu i rolki napinacza 100zl. [ Dodano: 2008-05-11, 18:45 ]
Prawdopodobnie pompa wody
::: GOLF III :::
http://www.golf3.pl/topics2/moja-perelk ... vt2289.htm - Moja Golfinka
http://www.golf3.pl/topics2/moja-perelk ... vt2289.htm - Moja Golfinka
-

Pawelooo - Czytacz