Moderator: Moderator
ImperfectCell napisał(a):no dobra ale o co Ci chodzi o olej czy plyn chlodzacy??? robi Ci sie cisnienie mocne w zbiorniczku od plynu chlodzacego?? sprawdz czy auto czasem nie zakopci sobie
tak , mimo ze znalazłem nalot na jednej złączce w zbiorniczku robi się duże ciśnienie , po normalnej jeździe po odkręceniu korka wywala spora ilość górą.
- wroobelek
- Berbeć
To normalne ze ci wywala plyn jak jest goracy (cisnienie) nie powinienes odkrecaj jak plyn jest goracy ani dolewac plyn jak silnik jest cieply. Pozdrawiam
- MarcinKowalczuk
- Czytacz
dokładnie... nie odkręca się korka przy gorącym silniku.... chyba że chcesz się poparzyć czego nie życzę
Mój GTI 2.0 16V ABF
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
-

czepi - Members
MarcinKowalczuk, czepi, owszem norlanie tez jest cisnienie ale nie takie az jak opisujecie chyba ze moj woz to ewenement
ja moge odkrecic sobie swobodnie slycahc takie sycznenie ale nic mi nie bulgocze ani nie pryska za zewnatrz u mojego znajmowgo jak mu plyn wciagal to sie robilo cholerne cisnienie ze az strach otwierac a nie masz tak czasem ze jak jedziesz i dodajesz gazu to przerywa silnik lekko jakby nie wszytskie gray chodzily??
ja moge odkrecic sobie swobodnie slycahc takie sycznenie ale nic mi nie bulgocze ani nie pryska za zewnatrz u mojego znajmowgo jak mu plyn wciagal to sie robilo cholerne cisnienie ze az strach otwierac a nie masz tak czasem ze jak jedziesz i dodajesz gazu to przerywa silnik lekko jakby nie wszytskie gray chodzily??-

Imper - Members
ImperfectCell napisał(a):MarcinKowalczuk, czepi, owszem norlanie tez jest cisnienie ale nie takie az jak opisujecie chyba ze moj woz to ewenementja moge odkrecic sobie swobodnie slycahc takie sycznenie ale nic mi nie bulgocze ani nie pryska za zewnatrz u mojego znajmowgo jak mu plyn wciagal to sie robilo cholerne cisnienie ze az strach otwierac a nie masz tak czasem ze jak jedziesz i dodajesz gazu to przerywa silnik lekko jakby nie wszytskie gray chodzily??
nie , nic takiego sie nie dzieje , wszystko chodzi równo
- wroobelek
- Berbeć
Zibo82, w krućcu po prawej stronie przy silniku jest ten czujnik wyjmujesz wtyczkie przesuwasz taką jakby wsuwkie w bok i czujnik wyjmujesz tylko zobacz jaki kolor mam obwódka na czujnku jak się nie myle kolor żółty i sprawdz ile pinowa jest wtyczka wymiana powinna zająć 2 minuty pozdrawiam 

-

marko1967 - Members
a mozecie mi powiedziec jak ma on byc wsadzony???bo ja wymienilem na nowy i teraz mam cos takiego ze temperatura szaleje a anajlepsze jest to ze nalalem caly pojemnik płynu chlodniczego borygo <do max oczywsice> pojechalem na zakupy moze przejechalem 15 km przyjezdza a polowy plynu w zbiorniczku nie ma wie ktos moze co jest tego przyczyna??? wsadzilem ten termostat zle?? pomozcie prosze prosze...
- Matioo1
- Czytacz
Witam. Czepi ma rację, na gorącym silniku cisnionko moze być takie ze jak odkręcisz zbiornik wyrównawczy to ci grabki poparzy. Może ci sączyć w kilku miejscach i tego nie zauważysz poszukaj nalotów na zlaczach przewodów prowadzacych ciecz chlodzącą. Czasami wystarczy przeczyscic te zlacza i wszystko będzie ok. Pozdro.
- Mario Mario
- Czytacz
Tu masz rysuneczek jak powinno być:
Zamontowałeś chyba dobrze bo nie wiem czy da sie go wepchać na odwrót hehe
Co to znaczy że temp szaleje ? Co do płynu nie ma się czym przejmować po prostu jeżeli spuściłeś stary to nowy musi wszędzie wpłynąć. Ale oczywiście nie zaszkodzi popatrzyć na obudowę termostatu czy na opaski zaciskowe przy wężach by sprawdzić czy nic tam nie ucieka.
Zamontowałeś chyba dobrze bo nie wiem czy da sie go wepchać na odwrót hehe
Co to znaczy że temp szaleje ? Co do płynu nie ma się czym przejmować po prostu jeżeli spuściłeś stary to nowy musi wszędzie wpłynąć. Ale oczywiście nie zaszkodzi popatrzyć na obudowę termostatu czy na opaski zaciskowe przy wężach by sprawdzić czy nic tam nie ucieka.-

emilek221 - Czytacz