Moderator: Moderator
Jakiej firmy pompa wody?
Drodzy forumowicze. Będę robił w tym tygodniu rozrząd. Potrzebuję porady, jakiej firmy kupić pompę wody napinającą pasek rozrządu?
-

Rav82 - Badacz tematu
1.6 a 1.6 to wieelka różnica, "nie jednemu psu Burek". AEE owszem ma napinacz, ABU ma niestety tak jak ABD pompę wody, która napina pasek.
[ Dodano: 2012-04-30, 16:05 ]
Z tego co wiem to zamienniki pompy wodnej mają słabe ułożyskowanie. Trochę mocniej naciągnięty pasek rozrządu doprowadzi do "wycia" łożyska w pompie - mam tak obecnie ( pasek już popuszczony, ale łożysko i tak słychać ).
[ Dodano: 2012-04-30, 16:05 ]
Z tego co wiem to zamienniki pompy wodnej mają słabe ułożyskowanie. Trochę mocniej naciągnięty pasek rozrządu doprowadzi do "wycia" łożyska w pompie - mam tak obecnie ( pasek już popuszczony, ale łożysko i tak słychać ).
-

prezesik - Members
Re: Jakiej firmy pompa wody?
Rav82 napisał(a):Drodzy forumowicze. Będę robił w tym tygodniu rozrząd. Potrzebuję porady, jakiej firmy kupić pompę wody napinającą pasek rozrządu?
Zakładam że masz silnik 75KM. Dobra pompa Bosch kosztuje 238 zł. HEPU kosztuje 206 zł. CONTITECH kosztuje 248 zł. Nie żałuj bo ma to chodzić jak szwajcarski zegarek. Ja mam w swoim Boscha i przy wymianie następnej będzie na pewno Bosch.
Zgarniacz śniegu naprawiony
Zapłaciło państwo POLSKIE
Zapłaciło państwo POLSKIE-

kedar - Czytacz
Ja miałem podobnie i też mam silnik aam tylko że u mnie nie dochodziła temperatura do 90 stopni wymieniłem termostat i jest teraz okej zawieszał sie
- papi90
- Badacz tematu
Pompa wody
Nie mam pojęcia gdzie dać ten temat (brakuje działu Układ chłodzenia ! )
Mianowicie, jaką pompę wody polecacie? Najlepiej linki, jak nie to firma i cena +-
Mianowicie, jaką pompę wody polecacie? Najlepiej linki, jak nie to firma i cena +-
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe