Moderator: Moderator
beeeeeeeeeeeeeep - zła odpowiedź
jak się poszanuje to i 294500 wytrzymują
edit: I pewnie by pochodziła jeszcze trochę, ale jako że irytuje i drażni mnie każda niesprawność typu powolne kap kap co jakiś czas to dokonaliśmy na niej eutanazji dzisiaj
jak się poszanuje to i 294500 wytrzymują
edit: I pewnie by pochodziła jeszcze trochę, ale jako że irytuje i drażni mnie każda niesprawność typu powolne kap kap co jakiś czas to dokonaliśmy na niej eutanazji dzisiaj
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
co to za część i dlaczego cieknie z niej borygo...?
Witam. Mój problem polega na tym że nie wiem dokładnie co to za część i dlaczego wykapuje mi z tego miejsca borygo. Nie są to duże ilości ale jednak są. Proszę o pomoc
Zdjęcie: http://zapodaj.net/a78c3a1c1466b.jpg.html
Zdjęcie: http://zapodaj.net/a78c3a1c1466b.jpg.html
- sebek3140
- Berbeć
Zaślepka króćca. Wyjmij ją kup nowy oring i będzie sucho chyba że już cały króciec trzeba wymieniać a to groszowe sprawy
numer zestawu naprawczego że tak powiem to Hans Pries (Topran) 107 918 pojedynczo - zaślepka 107 135, Oring - 104 529, zawleczka, 107 319
numer zestawu naprawczego że tak powiem to Hans Pries (Topran) 107 918 pojedynczo - zaślepka 107 135, Oring - 104 529, zawleczka, 107 319-

AdiK__ - Members
- Rocznik: 2003
- Silnik: AVF+
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Kolego te ceny to już z zestawem paska rozrządu? Bo mimo wszystko coś drogie. Ja znalazłem zestaw paska rozrządu plus właśnie pompa wody BOSCH nieco taniej 

- milky
- Berbeć
Dzięki. Pasek mam już contitecha, a pompę dopiero kupię. Po za tym w moim silniku ABU pompa napina pasek, bo rozbierałem obudowę 

-

Rav82 - Badacz tematu
Problem!!! Silnik sie grzeje do 110stopni
Mam takiproblem ze podczas jazdy nagrzewa mi sie silnik do 110 a jak dam mu kopa to nawet wiecej. ?Odkreciłem korek od wlewu płynu to płyn sie wylewał i sie pienił gdy wyłaczyłem silnik płyn opad. Zauważyłem tez ze wentylator mi sie chyba noe załancza. Pomocy!!
- focus12
- Czytacz
jak zagrzeje się silnik to sprawdź rury co idą do chłodnicy powinny być oba gorące , jeśli dolny jest zimny to znaczy że termostat,
w innym przypadku sprawdź czy czujnik załączający wentylator jest ok, tzn. odepnij wtyczkę od czujnika w chłodnicy i zmostkuj dwa piny, bodajże masz dwustopniowy zakres więc nie pamiętam jakie chyba są dwie wielkości pinów gruby z cienkim; przy okazji sprawdzisz czy wentylator sprawny.
A ten objaw nagle się pojawił ?
w innym przypadku sprawdź czy czujnik załączający wentylator jest ok, tzn. odepnij wtyczkę od czujnika w chłodnicy i zmostkuj dwa piny, bodajże masz dwustopniowy zakres więc nie pamiętam jakie chyba są dwie wielkości pinów gruby z cienkim; przy okazji sprawdzisz czy wentylator sprawny.
A ten objaw nagle się pojawił ?
-

greg001 - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe