edit: I pewnie by pochodziła jeszcze trochę, ale jako że irytuje i drażni mnie każda niesprawność typu powolne kap kap co jakiś czas to dokonaliśmy na niej eutanazji dzisiaj
Witam. Mój problem polega na tym że nie wiem dokładnie co to za część i dlaczego wykapuje mi z tego miejsca borygo. Nie są to duże ilości ale jednak są. Proszę o pomoc Zdjęcie: http://zapodaj.net/a78c3a1c1466b.jpg.html
Zaślepka króćca. Wyjmij ją kup nowy oring i będzie sucho chyba że już cały króciec trzeba wymieniać a to groszowe sprawy numer zestawu naprawczego że tak powiem to Hans Pries (Topran) 107 918 pojedynczo - zaślepka 107 135, Oring - 104 529, zawleczka, 107 319
Kolego te ceny to już z zestawem paska rozrządu? Bo mimo wszystko coś drogie. Ja znalazłem zestaw paska rozrządu plus właśnie pompa wody BOSCH nieco taniej
Mam takiproblem ze podczas jazdy nagrzewa mi sie silnik do 110 a jak dam mu kopa to nawet wiecej. ?Odkreciłem korek od wlewu płynu to płyn sie wylewał i sie pienił gdy wyłaczyłem silnik płyn opad. Zauważyłem tez ze wentylator mi sie chyba noe załancza. Pomocy!!
jak zagrzeje się silnik to sprawdź rury co idą do chłodnicy powinny być oba gorące , jeśli dolny jest zimny to znaczy że termostat,
w innym przypadku sprawdź czy czujnik załączający wentylator jest ok, tzn. odepnij wtyczkę od czujnika w chłodnicy i zmostkuj dwa piny, bodajże masz dwustopniowy zakres więc nie pamiętam jakie chyba są dwie wielkości pinów gruby z cienkim; przy okazji sprawdzisz czy wentylator sprawny.
A ten objaw nagle się pojawił ?