Moderator: Moderator
uszczelka mozliwa ale biorąc pod uwage okoliczności - po wymianie chłodnicy - jest to mało prawdopodobne. Trzeba sprawdzić drożność wezyka odpowietrzającego, zmienić korek i martwić się jak nie pomoże. Dawca219, układ musi się miec czas odpowietrzyć, musisz pojeździć, nie odkręcaj korka, jeśli płyn się obniży dolej po przestudzeniu
- pablomed
- Members
Dziś na 18 jadę do mechanika zobaczymy co on powie niby dzis nie widzialem zeby lecialo ale weze wszystkie od ukladu chlodzacego sa strasznie twarde i jak ostyg odkrecilem korek bylo bardzo duzo powietrza w nim
-

Dawca219 - Czytacz
w VW płyn non-stop przebiega przez nagrzewnicę, lato/zima - bez różnicy, ciepłym powietrzem sterujesz tylko za pomocą klapki, nagrzewnica nie ma żadnego zaworka, by zamykał dopływ płynu. Także nie ma konieczności odkręcania ciepłego na max podczas odpowietrzania układumarko1967 napisał(a):Witam Dawca219, mam pytanko czy podczas odpowietrzania miałeś otwarte grzanie na maksa bo jeżeli nie to może być zapowietrzona nagrzewnica i z tąd te problemy z uciekającym płynem chłodzenia

-

prezesik - Members
niby po uruchomieniu silnika nie mialem wlaczonego nawiewu wogole ale potempo wyjechaniu z garazu wlaczylem ale to i tak powinien sam samoczynnie sie odpowietrzyc po krotkiej jezdzie na wlaczonej dmuchawie Mechanik mowi ze uszczelka na 95 % i w poniedzialek mam niby odstawic do mechainika z tym ze auta nie bede mial ponad dwa tyg
bo u nas w miejscowosci co robi gosc planowanie glowicy terminy ma juz pozawalane i tak dlugo trzeba czekac
i za planowanie niby 250 zł chca robocizna 200 noi plus uszczelka czyli z 650 zł mnie to wyniesie A jest problem bo dopiero kopletene zawieszenie przod tyl wymienialem simerbloki sworznie zbierznosc katowa kol sprezyny noi wynioslo mnie 750 zł a teraz w portfelu raptem 300 zł z tego ze jeszcze sie ucze i nie mam stalej gotowki ... musze czekac a auto bedzie stalo
bo u nas w miejscowosci co robi gosc planowanie glowicy terminy ma juz pozawalane i tak dlugo trzeba czekac
i za planowanie niby 250 zł chca robocizna 200 noi plus uszczelka czyli z 650 zł mnie to wyniesie A jest problem bo dopiero kopletene zawieszenie przod tyl wymienialem simerbloki sworznie zbierznosc katowa kol sprezyny noi wynioslo mnie 750 zł a teraz w portfelu raptem 300 zł z tego ze jeszcze sie ucze i nie mam stalej gotowki ... musze czekac a auto bedzie stalo-

Dawca219 - Czytacz
polecam sprawdzic "bombelkowanie" zanim sie da auto do mechanika 

Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Wczoraj wieczór przejechałem autem no kilka km doszło do 90 c dziś rano odkręciłem korek od zbiorniczka wyrównawczego było w zbiorniczku pełno powietrza ze ciężko było mi to odkręcić gdy odpaliłem auto niby bąbelki nie leciały ale za to jak naciskałem węzę od chłodnicy zaczęły wylatywać bąbelki .....
-

Dawca219 - Czytacz
Dawca219, weź pojeździj jeszcze trochę, pogrzej go, powinno wszystko być ok zresztą i tak inaczej nie sprawdzisz,
tego nie rozumiem, przecież ma być powietrze w zbiorniczku powyżej kresek czyli od połowyDawca219 napisał(a):było w zbiorniczku pełno powietrza
- pablomed
- Members
gdy pojechalem do mechanika na rozgrzanym samochodzie cisnienie w ukladzie chlodzenia bylo tak wielkie ze gdy odkrecal korek caly plyn wystrzelil na niego i caly silnik tyle bylo powietrza
z kad to Cisnienie sie robi
??
z kad to Cisnienie sie robi
??-

Dawca219 - Czytacz
cisnienie sprezania wali do ukladu chlodzenia juz pisalem
[ Dodano: 2011-12-04, 15:57 ]
co za mechanik odkreca korek od zbiorniczka na rozgrzanym na maksa silniku
[ Dodano: 2011-12-04, 15:57 ]
co za mechanik odkreca korek od zbiorniczka na rozgrzanym na maksa silniku

Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe