A jakby spróbować zagwintować na śrubę 8 mm ?
[ Dodano: 2011-10-30, 10:35 ]
Właśnie tak myślałem, 8 mm to już sporo, ale może jednak warto spróbować niż wyrzucać kasę na nowy ?
Moderator: Moderator
Trochę poszukałem w necie i znalazłem tulejki redukcyjne, co o tym myślicie ?
[ Dodano: 2011-11-03, 08:18 ]
Witam
Ostatecznie postanowiłem kupić całą obudowę. I teraz chciałbym ostrzec innych użytkowników. Moja nieoryginalna obudowa która kosztowała 130zł wytrzymała tylko rok, powodem nieszczelności nie był jednak zerwany gwint jak to pisałem wcześniej, lecz pękniecie na dole obudowy( to dopiero widać po całkowitym demontażu). Na szrocie kupiłem całość oryginalna za 70zł, i powiem Wam ze oryginał choć używany wygląda lepiej niż roczna obudowa
Jeśli chodzi o te właśnie elementy to nie ma firmy która wykona choć ciut przypominająca oryginał obudowę.
Po prostu aż chce się krzyczeć: JEDŹCIE NA SZROT
[ Dodano: 2011-11-03, 08:18 ]
Witam
Ostatecznie postanowiłem kupić całą obudowę. I teraz chciałbym ostrzec innych użytkowników. Moja nieoryginalna obudowa która kosztowała 130zł wytrzymała tylko rok, powodem nieszczelności nie był jednak zerwany gwint jak to pisałem wcześniej, lecz pękniecie na dole obudowy( to dopiero widać po całkowitym demontażu). Na szrocie kupiłem całość oryginalna za 70zł, i powiem Wam ze oryginał choć używany wygląda lepiej niż roczna obudowa
Jeśli chodzi o te właśnie elementy to nie ma firmy która wykona choć ciut przypominająca oryginał obudowę.
Po prostu aż chce się krzyczeć: JEDŹCIE NA SZROT
-

bryan92 - Czytacz
Problem z temperaturą silnika
Witam. Mam problem z temperatura silnika grzeje się max do 70 stopni,a przy tym do kabiny wlatuje letnie powietrze, podejrzewam termostat, ale czy kos mi przyblizy temat gdzie on się znajduje, oraz jakiś krótki opis jego wymiany, może być jakaś inna przyczyna ?, na forum znalazłem poradę (http://www.golf3.pl/topics28/wymiana-te ... t16017.htm) tylko czy w moim też się tam znajduje? Mój golf to 1.6 cl z 1993r. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
- Kryst888
- Berbeć
kontrolka temperatury silnika
Witam samochod stał okolo 1 dzien,odpalilem go wczoraj wieczorem i zaczela mi mrygac lapka od kontrolki temperatury silnik? wylaczylem i wlaczylem silnik i kontrolka znikla.
Niewiem czy mam zaczac sie bac?
Dodam ze mam mały problem z kablami poniewaz po deszczach,duze wilgosci i probie odpalenia sa male problemy .
Niewiem czy mam zaczac sie bac?
Dodam ze mam mały problem z kablami poniewaz po deszczach,duze wilgosci i probie odpalenia sa male problemy .
Byle do przodu 

-

kruger22 - Czytacz
Jak coś sie znów zacznie dziać to pisz, a na razie jeździj.kruger22 napisał(a):Niewiem czy mam zaczac sie bac?
to kable OUT razem z kopułką, palcem i świecami ( o ile nie były wymieniane ).kruger22 napisał(a):Dodam ze mam mały problem z kablami poniewaz po deszczach,duze wilgosci i probie odpalenia sa male problemy .
-

prezesik - Members
temp silnika
nie dziala mi wskazowka od temp silniak ciagle wskazuje 0/wimana czyjnikow termostatu nie pomogla nie wiem o co kaman/wymiana licznika pomoze?bo nie jest to tania inwestycja wstarczy ze zabulilem na termostat nowy i czujniki na marne;/
- michaelseven
- Czytacz
czujnik temp
jakiego koloru powinien byc czujnik temp? w silniku AAM 1,8 benzyna bo mam niebieski ale nic nie dziala
- michaelseven
- Czytacz
Z tego co słyszałem to kolor niebieski czujnika temp stosuje się w dieslach a w benzyniakach jest koloru żółtego.
- Filip
- Gaduła
Ja w 1.4 mam niebieska obwodke czujnika temp
Nawet nie myslalem czy to ma znaczenie
Nawet nie myslalem czy to ma znaczenie

R.I.P Mystic B. [*]
-

BartheZz_3 - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi