Moderator: Moderator
To ja sie podepne. Czy chlodnica 2.0 ADY z klimatyzacja (2 wiatraki) jest taka sama jak w TDI bez klimy (1 wiatrak) ?
VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
- Bradley
- Fanatyk
załóż największą, od dowolnego silnika z klimą, i 1.4 i Vr6 miały taką samą gdy miały klimę, więc jest uniwersalna, 2.0 bez klimy miały mniejszą. A skoki temperatur to kwestia termo wyłącznika w chłodnicy, musisz założyć odpowiedni do silnika
jak szukasz to mam taką dużą chłodnicę z termo wyłącznikiem z 1.6 (ori VW) w stanie idealnym (chroniła ja chłodnica klimy więc nie ma nawet ryski)
jak szukasz to mam taką dużą chłodnicę z termo wyłącznikiem z 1.6 (ori VW) w stanie idealnym (chroniła ja chłodnica klimy więc nie ma nawet ryski)
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
problem z wodą
jeżeli parują mi szyby i ucieka mi woda a korek od oleju czysty bagnet tez czyli raczej do silnika nie idzie proszę o pomoc dodam ze wody mi ubywa na 500 km może na więcej 0,5 l niby dywany suche to raczej nagrzewnica cała kupiłem jakiś uszczelniacz do chłodnicy ale czy mi to pomorze
proszę o pomoc
proszę o pomoc
- czarus21
- Badacz tematu
a nie ucieka przed odpowietrznik od zbiorniczka ? odkrec korek na zimnym wlacz silnik i dodawaj gazu i patrz czy beda bombelki sie pojawialy w zbiorniczku.
jezeli beda to uszczelka jest do wymiany.
jezeli nie bedzie ich to zakrec go i zagrzej auto do 100 C i patrz gdzie ucieka mozesz podlozyc karton pod auto bedzie latwiej.
jezeli beda to uszczelka jest do wymiany.
jezeli nie bedzie ich to zakrec go i zagrzej auto do 100 C i patrz gdzie ucieka mozesz podlozyc karton pod auto bedzie latwiej.
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Parujące szyby mogą być przez zabrudzony filtr kabinowy czy pyłkowy jak kto woli. A co do wody to sprawdziłbym też króciec wodny. Ja ostatnio u siebie wymieniałem bo przez króciec mi płyn chłodniczy uciekał.
Artur
- Artur G
- Czytacz
hmmm wiec trzeba szukac gdzies musi przeciekac. posprawdzaj laczenia wezy przy kroccach bo ja mialem jeden pekniety i jak sie zagrzal to uciekalo tamtedy lekko pospradzaj laczenie bloku silnika z glowica i czy w oleju nie ma. gdzies musi byc ewentualnie moze go spalac ale wtedy by byl mulowaty troszke
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Nadwozie: 3-drzwiowe
termostat
Witam ma problem z termostatem w moim golfie z silnikiem 1.6 AEE.Mianowicie wszystko jest dobrze termostat otwiera sie po przejechaniu 3-4 km lecz temperatura dochodzi do 90 stopni pozniej spada do 70 i po jakims czasie wraca do 90 i tak juz zostaje.wymienilem czujnik i nic to samo.czy wina moze lezec po stronie termostatu?
- DYLAN
- Czytacz