Moderator: Moderator
koszt dokladnie to 25zl kupywalem wymienilem i 80 stopni ni wiecej a czujniki tez bsa nowe i co wy na to koledzy 1.8 90KM
- golfik18gtmicha
- Czytacz
moze wyjsc mnie bo pozostaje tez troche w silniku musisz spuscic w najnizszym punkcie aby z silnika tez zlecialo
jak ja rok temu spuszczalem z chlodnicy to tez mi weszlo ok 4litrow lecz w tym roku bralem z najnizszego punktu tzn z silnika i chlodnicy wyszlo ok5 litrow
tak jak pisze moze cos pozostac w silniku:0
jak ja rok temu spuszczalem z chlodnicy to tez mi weszlo ok 4litrow lecz w tym roku bralem z najnizszego punktu tzn z silnika i chlodnicy wyszlo ok5 litrow
tak jak pisze moze cos pozostac w silniku:0
- adrian12
- Berbeć
Nie wejdzie ci tyle ile pisze w ksi??ce bo termostat trzyma wod? w bloku silnika, ?eby spu?ci? wszystko trzeba albo odpi?c rurki przy pompie wody albo spyszcz?? p?yn na rozgrzanym silniku, czego nie polecam. Jak spuszczasz na zimnym to mo?esz jeszcze jak przestanie lecie? dmuchn?c w zbiorniczek wyrównawczy i zleci jeszcze z litr. Polecam p?yn DYNAGEL 2000. jest w marketech juz w cenie 35z?/5l a ma bardzo dobr? opini?.
-

daniel2505 - Berbeć
witam. mam taki problem. mialem wode w chlodnicy.sposcilem wode i chcialem zalaj ja plynem.... co sie okazalo wyleciala nie woda tylko jakas czerwona ma? i nie mam pojecia co to jest chcialem zalac chlodnice plynem .... udalo mi sie wlac tylko 2 litry i nic wjecej.... a jak ujade ze 2 km to tem. osiaga prawie 100C co robic z gory dzieki;]
dzieki za pomocne odp.
- moreno_21
- Berbeć
bawielm sie nagrzewnica probowalem ja odpowietrzyc ale nie dalo rady bylem nawet u mechanika ktory powiedziel mi ze wszystko gra ale nie wie dlaczego auto sie grzeje. a termostat jakiej firmy najlepjej zalozyc. z gory dzieki
dzieki za pomocne odp.
- moreno_21
- Berbeć
spalanie przy udzkodzonym termostacie
czytalem na forum, ze wzrsatalo wam spalanie przy uszkodzonym termostacie, mialem ten sam problem (zepsuty termostat) i zarl mi gazu po miescie 12 litrow. ile sie wam zmniejszylo spalanie po wymianie termostatu????
z gory dzieki za odpowiedzi
z gory dzieki za odpowiedzi
- sepcio
- Czytacz