mam to samo
temperatura na 70 a czasami toszke wiecej no chyba rze w korku to 90
i przyjmierzam sie do wymiany termostatu
to pewne na sto procent
ale jak chcesz byc pewien odpal auto i poczekaj az sie za?aczy dmuchawa jesli za?aczy sie na 90 a 95 to zanaczy ze wskaznikj i czujnik ok tylko termostat
Moderator: Moderator
mia?em dok?adnie to samo.... wska?nik dochodzi? w zimie ledwie do 70 stopni... czasem przy bardziej dynamicznej je?dzie po mie?ci do 80 st. w zesz?y czwartek wymieni?em termostat i mam 90 stopni na czujniku.... warto go wymieni? cho?by z tego powodu ?e o wiele szybciej si? w autku nagrzewa
sama wymiana termostatu to prosta rzecz... mo?e z 10 minut roboty... gorzej ?e przys?ania go pompa wspomagania i najpierw si? z ni? trzeba upora?... ?ycz? powodzenia w naprawie 
sama wymiana termostatu to prosta rzecz... mo?e z 10 minut roboty... gorzej ?e przys?ania go pompa wspomagania i najpierw si? z ni? trzeba upora?... ?ycz? powodzenia w naprawie 
Mój GTI 2.0 16V ABF
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
-

czepi - Members
gdybym ja mia? si? ju? dostawa? do termostatu bo bym go od razu wymieni? na nowy (za du?o zabawy z odkr?caniem pompy wspomagania... a poza tym musia?by mie? pomiar temperatury wody ?eby stwierdzi? przy jakiej temperaturze si? mu ca?kiem otworzy... koszt termostatu to ok. 20zl
Mój GTI 2.0 16V ABF
-

czepi - Members
Plyn do chlodnicy
Witam, mam pytanie odnosnie plynu do chlodnicy. Ile litrow p?ynu wchodzi do chlodnicy w silniku 1,6 benzyna.
Z gory dzieki
Z gory dzieki
- Bandzior
- Czytacz
No w?a?nie ostatnio wymienia?em p?yn w silniku 1,6 w/g instrukcji wchodzi 5,5l. ale po spuszczeniu wesz?o tylko 3 litry podobno to normalne ale nie dla mnie bo w swoim cossim wchodzi 8,5l. i tyle samo zalewam wiec czemu w golfie jest inaczej.
-

sierars1 - Czytacz