Moderator: Moderator
niby jakim cudem
To wtedy od razu pakuj od Mana albo stara 266
ciekaw jestem w jaki sposób chciałbyś zeswapować takiego cudaka
To wtedy od razu pakuj od Mana albo stara 266
ciekaw jestem w jaki sposób chciałbyś zeswapować takiego cudaka-

Pozor - Members
niby jakim cudemTo wtedy od razu pakuj od Mana albo stara 266
ciekaw jestem w jaki sposób chciałbyś zeswapować takiego cudaka
poszukaj sobie na tdi club golfa III z silnikiem alh i taką pompą z cumminsa,za mało wiesz,żeby o czymkolwiek pisać widzę
- Byku21
- Czytacz
Rób jak uważasz. Nie znam się na wszystkim bo się tak nie da tylko wtedy dlaczego producenci jak vw,ford,opel, itp. nawet nie spróbowali żeby wmontować nawet to cudo najlepszym rozwiązaniem w silnikach diesla jest common rail a co do naszych VP owszem mają wady ale da się wyciągnać sporo z tego
(jak możesz podeślij mi linka na PW do tego bo nie mogę znaleźć jakoś , a zawsze to jakieś info )
Co do kolegi szati
Części z tdi z pompą VP ,wszystkie są podobne do siebie sam właśnie mam 3 korby z nie wiem czego czy 1Z czy AFN czy też AHU a 1 kupiłem z silnika ALH z golfa IV i jest identyk więc nie ma różnicy ważne żeby było tdi ze zwykłą pompą choć nie wiem w czym różnią się korby od AWX czy ARL bo wał na bank jest inny
(jak możesz podeślij mi linka na PW do tego bo nie mogę znaleźć jakoś , a zawsze to jakieś info )
Co do kolegi szati
Części z tdi z pompą VP ,wszystkie są podobne do siebie sam właśnie mam 3 korby z nie wiem czego czy 1Z czy AFN czy też AHU a 1 kupiłem z silnika ALH z golfa IV i jest identyk więc nie ma różnicy ważne żeby było tdi ze zwykłą pompą choć nie wiem w czym różnią się korby od AWX czy ARL bo wał na bank jest inny
-

Pozor - Members
Pozor, do specjalisty mi dużo brakóje, ale juz conieco poczyatłam bo jestem na etapie modzenia mojego AFN. Korby od PD różnią się od tych z VP szerokością stopek pod panewki. Napewno nie pasuje włożyć wał wraz z tłokami i korbami do od PD do VP. Jedyna hybryda jaką da się złożyć to dół od PD a czapka od ALH/ASV.
-

wojtas83 - Berbeć
nie no nawet bym się tego nie ruszał pchać w takiego cudaka
Ale byłem ciekaw rozmaiarów korbowodów i dzięki za odpowiedź 
Ale byłem ciekaw rozmaiarów korbowodów i dzięki za odpowiedź -

Pozor - Members
Re: Większe turbo
Hejka ja mam w swoim potworku turbine od 2.0 TDI 170 KM BRD HYBRYDA , chodzi pięknie
Ostatnio edytowano 4 lip 2014, o 18:43 przez krystian525, łącznie edytowano 1 raz
- krystian525
- Berbeć
no na miasto turbinka idealna
Ale podobno turbina z silnika ARL jest jeszcze większa i potrafi zrobić ostre zamieszanie . Arwam na swoim TD wypluł 213 KM na tej turbinie
Ale podobno turbina z silnika ARL jest jeszcze większa i potrafi zrobić ostre zamieszanie . Arwam na swoim TD wypluł 213 KM na tej turbinie-

Pozor - Members
Pozor napisał(a):no na miasto turbinka idealnaAle podobno turbina z silnika ARL jest jeszcze większa i potrafi zrobić ostre zamieszanie . Arwam na swoim TD wypluł 213 KM na tej turbinie
kolego a orientujesz się jak wygląda sprawa montażu takiej turbiny w 1z. czy jak kupie komplet z kolektorem spływem oleju itp od Arla to wszystko mi podejdzie czy musze kompletowac cześć gratów od awx a cześć od Arl.
pytam się bo powoli zaczynam kompletowac graty na większą dmuchawe.
w grę wchodzi tylko arl albo awx ze względu na dostępność i koszt.
- brzesiu
- Badacz tematu
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 3-drzwiowe
w 1z jest taki problem że musisz przerobić sterowanie turbiną na zmienną geometrię , dodatkowo możesz zmienić ECU na 16 bit , dać lepsze wtryski najlepiej 0.216 ,zrobić program,kolektor AWX,Turbo od ARL, i masz konkretnego potwora,Co do wytrzymałości to na bank sprzęgło ci nie wytrzyma , bo w modzonych tdi to jest bolączka
nawet zestaw VR6 nic tu nie da , jedynie jakiś konkretny spiek za 2500 tyś 
nawet zestaw VR6 nic tu nie da , jedynie jakiś konkretny spiek za 2500 tyś 
-

Pozor - Members