Dmuchanie od 3000 jak dla mnie trochę lipton, na ogół jeżdżę do 2000-2500
ale może coś się będzie dało zrobić 
Moderator: Moderator
Dmuchanie od 3000 jak dla mnie trochę lipton, na ogół jeżdżę do 2000-2500
ale może coś się będzie dało zrobić 

dla garretta T3 zwyczajne ciśnienie doładowania to 1.2 /1.3 bar ale wytrzyma i 1.8 bar tylko że owszem jest lag czego nie chcesz pewnie ale mi tam nie przeszkadza da się porawić dół różnymi sposobami a ja już mam swoją receptę żeby jakoś dobić do tych 3 tyś przyzwoicie 
VNT=większe koszty zakupu i montażu a o regeneracji nie wspomnę. W tej chwili mam wymienionego Boost Pina ale do T3 będę składał pompę 11-12mm oczywiście gov mod itp. do tego fmic ewentualnie ic. Na takich ustawieniach spodziewam się około 120-130KM choć nie koniami tylko momentem się jedzie
obawiam się czy seryjne sprzęgło to wytrzyma... Na samym dole aż tak bardzo mi nie zależy ale nie chce go mieć dużo słabszego niż teraz. Może głupie pytanie ale skoro posiadam pompę wtryskową sekcyjną to czy góra będzie pasować od pompy z maszyny rolniczej czy musi to być pompa od osobówki? W sumie pomp jeszcze nie rozbierałem ale z chęcią podejmę ryzyko 
Co do seryjnego sprzęgła to niestety ale na tym setupe jaki wymieniłeś to nawet ori korby nie wytrzymają ten setup da ci ok 160-180 KM i więcej więc czeka cię wymiana skrzyni na tdi ze sprzęgłem tdi koszt 600 700 zł samo 130 KM uzyskasz na T3 0.8 bar mody pompy nawet tej 9 mm starczą ale przydałaby się 10 mm silnika bym nie dłubał oprócz skrzyni bo wytrzyma cały ten układ jeszcze ;D schody są przy 150 KM .A w TD na plus jest to że właśnie nie ma aż tak mocnego momentu obrotowego pod względem koni jest bardziej wyrównany a nieżeli tdi gdzie niutony wbijają w fotel przy mocach już od 170 KM co przekłada się na wytrzymałość części . Pompy radziłbym samemu nie zrobierac jeżeli nie wiesz o co biega bo jest to najbardziej skomplikowany mechanizm w tym samochodzie ;D
Ja aktualnie zbieram graty tdi i składam motor pod 200 KM jak Bóg da
Jak będziesz wymieniał skrzynię poszukaj GGU a nie pożałujesz 

Chyba zacznę kompletować 2silnik na swap i złoże jakiś konkretny setup
Jakie mody byś polecił i jaką moc osiągnie do momentu, żeby nie bawić się w wymianę sprzęgła? No i jak moc przekłada się na spalanie paliwa?Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości