Moderator: Moderator
Golfik1986 napisał(a):tzn jakie bo ja nic nie wiem
http://www.dziennik.pl/gospodarka/artic ... tfele.html
-

k-m-r1 - Weteran
LTD napisał(a):jakie macie zdanie na temat, wzrostu cen ON?? Stanie się to rzeczywistością?? benzyniaki znów będą wypierały diesli Prognozy są mało optymistyczne niestety
Właśnie też o tym słyszałem,pokłady ON kurczą się w owiele szybszym tempie niż zakładano.Do tego dochodzi jeszcze moda na downsizing,
czyli mały silnik benzynowy z turbodoładowaniem stosunkowo duża moc,
i nieduże spalanie, będzie coraz bardziej konkurencyjny dla diesli.
Jeśli chodzi o nowoczesne diesle,no to nie jestem nimi zachwycony ze względu na awaryjność,sporo się od ludzi nasłuchałem o nawalającej eloktronice,filtrów(DPF,FAP),nowoczesne silniki diesla są przewalone elektroniką,oraz coraz bardziej zaostrzające się normy emisji spalin
wpływają na awaryjność,oraz ich cena przy zakupie,do tego drożejący ON
czarno wróży dieslom

-

Jake88 - Czytacz
Repsol, Taaaa... 3,5 litra, chyba oleju ze silnika
I pwnie pod maską mosz jeszcze ze CZysta kuni
Abo i wincy...
Takie wyniki są przypisywane dla jednostek 1.2TDI/1.4TDI w malutkich, leciutkich typowo miejskich autkach (np. Vw Lupo) a nie w Twoim zabytku. I to pomimo tego w tym drugim przypadku trzeba się dobrze sprężać aby je osiągnąć.
Wprowadzasz tylko niepotrzebnie ludzi w bład swoimi informacjam
zabytka to ty masz skoro masz takie przepały w swoim żęchu
jezdzi sie 90 km/h a nie 170 i sie tyle spala
na zbiorniku zrobie 1300 km i jeszcze nie ma rezerwy
kto nie wierzy moge sie zalozyc
I pwnie pod maską mosz jeszcze ze CZysta kuni
Abo i wincy...
Takie wyniki są przypisywane dla jednostek 1.2TDI/1.4TDI w malutkich, leciutkich typowo miejskich autkach (np. Vw Lupo) a nie w Twoim zabytku. I to pomimo tego w tym drugim przypadku trzeba się dobrze sprężać aby je osiągnąć.
Wprowadzasz tylko niepotrzebnie ludzi w bład swoimi informacjam
zabytka to ty masz skoro masz takie przepały w swoim żęchu
jezdzi sie 90 km/h a nie 170 i sie tyle spala
na zbiorniku zrobie 1300 km i jeszcze nie ma rezerwy
kto nie wierzy moge sie zalozyc

-

robik1301 - Czytacz
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1z 130KM
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
robik1301, stary co ty dajesz wogole wez sie nie osmieszaj bo uzytkownikow TDIka tu jest mnogo i nikt nie powie ze spala mu 3.5 l spalania na poziomie 5.5 l to standard i to i tak jest malo moim zdaniem
a wiesz wogole co oznacza pojecie przepal bo widze ze nie bardzo to ci wyjasnie. przepal to przekroczenie normy wyznaczonej przez producenta a ty stary jestes lepszy nic fabryka widze 
a wiesz wogole co oznacza pojecie przepal bo widze ze nie bardzo to ci wyjasnie. przepal to przekroczenie normy wyznaczonej przez producenta a ty stary jestes lepszy nic fabryka widze 
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
-

Golfik1986 - Ekspert
robik1301, zachowuj się Świntuszku
A co do zakładania się to wydaje mi się, że w Twoim przypadku założenie sobie pętli na szyje będzie jak najbardziej trafnym i uzasadnionym pomysłem. Oczywiście nie będę Ci mówił co z tą pętlą później trzeba zrobić, bo dla kogoś kto przeżył 35lat (chłonąc w tym czasie wiedzę niczym Twój niezabytkowy w pełni młody samochód paliwo...) to zapewne jest oczywiste.
A co do zakładania się to wydaje mi się, że w Twoim przypadku założenie sobie pętli na szyje będzie jak najbardziej trafnym i uzasadnionym pomysłem. Oczywiście nie będę Ci mówił co z tą pętlą później trzeba zrobić, bo dla kogoś kto przeżył 35lat (chłonąc w tym czasie wiedzę niczym Twój niezabytkowy w pełni młody samochód paliwo...) to zapewne jest oczywiste.
[shadow=red] Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) [/shadow] Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
-

Repsol - Badacz tematu
A slyszal moze ktos o niebieskiej ropie??? Podobno jest to ropa jeszcze nie barwiona. PO 1 zł za litr z cystern kolejowych. Źródło pewne ale jakos nie mam przekonania do tej ropy.
Moc jest bogiem,Prędkość nałogiem,Nitro zabawa a Turbo podstawa!!!
-

stowa86 - Czytacz
nie chce mi sie z wami gadac...............forum gowniarzy a myslalem ze posiadacze golfow sa bardziej dojrzali coz to dalej zimny łokiec,tuba na maxa,pedal w podloge i wyrywac laski na swoich wiochach
zycze aby ktos dojrzal do tego zeby umial jezdzic oszczednie (paliwo + spotkania z psami)
ja napisalem jak jest a reszte wam pozostawiam do przemyslenia choc co niektorzy to chyba z mysleniem maja problemy leczyc sie panowie na nogi bo na glowe za pózno
nara
zycze aby ktos dojrzal do tego zeby umial jezdzic oszczednie (paliwo + spotkania z psami)
ja napisalem jak jest a reszte wam pozostawiam do przemyslenia choc co niektorzy to chyba z mysleniem maja problemy leczyc sie panowie na nogi bo na glowe za pózno
nara
-

robik1301 - Czytacz
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1z 130KM
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
hehe spoko
nie napisze nic wiecej bo twoja wiadomosc pokazala wszystko poprostu sie nie osmieszaj
nie napisze nic wiecej bo twoja wiadomosc pokazala wszystko poprostu sie nie osmieszajJAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
-

Golfik1986 - Ekspert
robik1301, tekst który napisałeś pokazuje że to Ty jesteś gówniarzem. Niczego to nie wnosi. Mógłbyś puścić ostrą wiązankę i tak samo by to wyglądało inteligentnie z tymi tubami i discami. Nikt nikogo tu nie trzyma. Skoro uważasz że są tu gówniarze to się pożegnaj z tym forum i koniec. Nie potrzebny jest nam tu koleś który spalanie bierze z kosmosu i zaśmieca forum. Do widzenia Panu
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
robik1301, stary bo wez na chlopski rozum sobie nowe auta z fabryki malolitrazowe jakies skody albo vw w dieselku w notowaniach maja pokazane srednie spalanie w granicach 4.5l ON to jak ty mozesz miec mniej niz w nowym aucie troche malo logiczne. nikt nie chcial z toba cisnac a jak cie wszyscy wysmiali zaczales krecic jakies jazdy troche nie halooo. a po drugie dosyc tych spiec bo ostatnio bylo ich troche
pozdro
pozdroJAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
-

Golfik1986 - Ekspert