Procent napisał(a):Adam.M, ale to co napisałeś to ładnie się trzeba najeździć. Tankujesz do pełna to tzw.pierwszego kliknięcia i jedziesz 100 km i wracasz w to samo miejsce i znów do pierwszego kliknięcia. Wynik już masz. u mnie najmniej 4,3 litra. Do 90 km/h i rozpędzanie się tempem jakiegoś malacza. Raz tylko przy wyprzedzaniu 120 na blacie, a takto płynnie na tempomacie.
no wlasnie o takie cos mi chodzilo, a gdybys zrobil powiedzmy 500 km to srednia powinna Ci zejsc ponizej 4, ja pisalem wyzej przy pomiarze na 150 km wyszlo mi spalanie 5,6 a przy 700 km 5,3, czyli 0,1 wiecej od danych fabrycznych, mimo ze auto bylo cale zaladowane, ale trzeba miec tez cieprliwosc zeby tak jechac a wiadomo ze czas to tez pieniadz i nie kazdy moze sobie pozwolic na taka jazde, ja akurat jadac na wakacje albo do szkoly wole jechac 10 minut dluzej ale zaoszczedzic, aha rozpedzanie tempem malacza nic nie daje lepiej dobic do zadanej predkosci (oczywiscie nie gaz w podlodze) i trzymac ją równo, a gdy widzimy ze zblizamy sie do zatoru przeszkody, widac ze trzeba bedzie hamowac, to redukujemy bieg i autko zwalnia silnikiem i nie bierze ani kropli paliwa (o ile oborty utrzymaja sie odpowiednio wysoko), nastepnie w miare mozliwsoci kolejna redukcja itd, jak trzeba to wiadomo trzeba czasem pomoc hamulcem nożnym, ale ile się da powinno sie pozwolic hamowac silnikowi
SotoM napisał(a):to juz my wiemy ale jak czytaja to benzyniaki to pewnie sobie mysla - co oni pisza za harezje... - powaznie panowie,moze nie mieliscie co niektórzy sie dizlem przejechać ale jak bedziecie mieli ta okazje to zmienicie zdanie i bedziecie wiedzieli o co nam chodzi...
jezdzilem dosyc duzo wspomnianym TDI kolegi i przesadzacie to nie az taka duza roznica, autko to samo, biegi wchodza tak samo tylko wrzucac trzeba je wczesniej, a pedalem gazu nie mozna tak precyzyjnie podawac oborotów jak benzynką, trzeba to wyczuc, fakt ale nie ma tragedii, najbardziej odczuwalną różnicą był wzrost mocy w porownaniu z moim 1.4
Ostatnio edytowano 29 wrz 2009, o 19:07 przez Adam.M, łącznie edytowano 1 raz