Moderator: Moderator
prezesik25, ja bym wolał jednak coś z tym Sopotem i wiaderkami na plaży wlewać se tą słoną wodę do baku... jakoś mnie isę ta opcja bardziej uśmiecha, no bo:
- plaża, słońce, piasek
- kibitki, dziewczęta, opalone ciałka dziołch
- fajne miasto, widoki, dużo znajomych przy okazji ze studiów...
- i jaka ekonomia z pożytecznym.... se jedziesz nad morze auto zatankować
i przy okazji wypocznie człowiek....
aaach jo...![:]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
- plaża, słońce, piasek
- kibitki, dziewczęta, opalone ciałka dziołch
- fajne miasto, widoki, dużo znajomych przy okazji ze studiów...
- i jaka ekonomia z pożytecznym.... se jedziesz nad morze auto zatankować
i przy okazji wypocznie człowiek....
aaach jo...
![:]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
- krystek.l
Pytanie ogolne.
Czy ktos kiedykolwiek przechodzil kontrole ITD w celu sprawdzenia paliwa?
Jak sprawdza sie czy w baku jest zalany OO? Organoleptycznie po kolorze?
Czy ktos kiedykolwiek przechodzil kontrole ITD w celu sprawdzenia paliwa?
Jak sprawdza sie czy w baku jest zalany OO? Organoleptycznie po kolorze?
VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
- Bradley
- Fanatyk
Ale jak udowodnia ze wlalem OO jak wymieszam go z ON? Przeciez to na stacji mogli ochrzcic moje paliwo w baku. Nie mialem OO wiec nie wiem w jakiej proporcji miesza sie z ON zeby kolor byl bardziej zolty niz czerwony i czy w ogole jest mozliwe zmieszanie tak zeby kolor byl zlbizony do ON.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++
- Bradley
- Fanatyk
Na pewno dla nich miłym zaskoczeniem jest czerwony kolor próbki - jesteś wtedy ugotowany. Z odczynników to wydaje mi się że na drodze w warunkach polowych mogą badać zawartość siarki lub jej pochodnych. Ale lanie oranżady zależy od tego gdzie jeździsz- jak wkoło domu w Parzęczewie Dolnym lub innym jakimś zapupiu to ok, gorzej jak pchasz się na trasy gdzie na przykład może stać inspekcja drogowa, gdzie jeździ dużo tirów bo to je przeważnie badają lub busy, wszelkiego rodzaju dostawczaki, autobusy, lub inne jakieś szatany Rzeczypospolitej... Osobówki też trzepią pewnie z nudy lub dla zasady ale na kontrolę można się spodziewać na jakiś przelotówkach lub wjazdach do większych miast.
[ Dodano: 2012-01-13, 00:25 ]
A co jak będą chcieli zbadać tą Twoją stację żeby im udowodnić oszustwo ? Powiesz, że gdzie zatankowałeś? A barwnik w OO jest dość wydajny więc jakbyś nawet pomieszał ON z OO w proporcji 50/50 to i tak będzie czerwone, mniej ale jednak.
[ Dodano: 2012-01-13, 00:25 ]
A co jak będą chcieli zbadać tą Twoją stację żeby im udowodnić oszustwo ? Powiesz, że gdzie zatankowałeś? A barwnik w OO jest dość wydajny więc jakbyś nawet pomieszał ON z OO w proporcji 50/50 to i tak będzie czerwone, mniej ale jednak.
Moje vwozidełko: moj-golf/golf-3-by-bendi-t35710.html
- bendi86
- Badacz tematu
o to prawda 100 % korozji a wydech ma poprzepalane i skorodowane spawy.
Moje vwozidełko: moj-golf/golf-3-by-bendi-t35710.html
- bendi86
- Badacz tematu
bendi86 napisał(a):Bradley, Kwas siarkowy ładnie odbarwia OO, ale z silnika sieczkę zrobi
Tak, tak. Czytalem ta "opcje". A pozniej wapno zeby pH bylo spowrotem neutralne. Jedno g, zalewac drugim g. Nie jestem takim desperatem
Ale OO do Webasto wydaje sie bardzo przyjemna opcja.VW Vento 1.9TDI 1Z ++
- Bradley
- Fanatyk
osobowki tez trzepia i dosyc czesto ITD juz u mnie podróżuje na motorkach i rowerkach po miescie kiedys widzialem. mojego znajomego jest mysliwym zlapali w lesie gdzies jak na polowanie jechał passatem mial zalany OO zrobili mu badanko jakims czujnikiem do baku i wyszlo ze dyma na czerwonej dostal mandat co jest najzabawniejsze mial nalane chyba 45l czerwonej przemnozyli to razy cene aktualna ropy na stacji i na taka kwotę wystawili mandat
z tego co slyszalem wymieszanie czerwonej z ropa raczej nic nie da bo maja swoje jakies wskazniki po ktorych widac jaka zawartosc siarki posiada paliwko w baku. mi sie ogolnie udawalo jak jezdzilem golfem czasami troche styki mialem bo smród za dupa straszny kazda kumajaca osoba zjarzy ze dymasz na oranżadzie i kopecenie jak w dupe auto dostalo
z tego co slyszalem wymieszanie czerwonej z ropa raczej nic nie da bo maja swoje jakies wskazniki po ktorych widac jaka zawartosc siarki posiada paliwko w baku. mi sie ogolnie udawalo jak jezdzilem golfem czasami troche styki mialem bo smród za dupa straszny kazda kumajaca osoba zjarzy ze dymasz na oranżadzie i kopecenie jak w dupe auto dostaloJAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
-

Golfik1986 - Ekspert