Moderator: Moderator
ten zestaw to połowa tego co trzeba wydać, a gdzie wydech? a gdzie komp? a gdzie strojenie? a inne pierdoły? typu uszczelki, trzeba odprężyć silnik do turba, tam są rurki, IC, turbina pewnie regenerowana, i kilka zegarków i innych pierdół, które sam możesz kupić w PL
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
czemu twierdzisz ze taki zestaw za 1000$ sie nie nadaje ? Znajomy zalozyl cos takiego do Corrado i jakos smiga, apropo zakucia silnika, wiem ze 1000$ to nie wszystko, ale Korby za prawie 500$ i tloki za 500 $ chyba wystarcza ? Zreszta nie moge jakis lepszych znalezc. Kute oczywiscie, do tego zawory sprezynki uszczelki wiadomo.. zweryfikowac? w jakim sensie ? nawet gdyby to mialo kosztowac z 10 000 € to itak plan byl taki i taki bedzie, postaram sie to spelnic, bo mialem to zrobic z bratem, a on miesiac temu zginal w wypadku, i mam sentyment do "naszego" golfa, gdyz kupilismy go razem, z taka wlasnie mysla.. na wiosne sprzedam motor to bedzie juz troche pieniedzy, do tego praca w polaczeniu ze szkola, moze za rok, 2 czy 3 lata mi sie uda.. Mam nadzieje..
- Andi.Koksik
- Czytacz
- Rocznik: 1992
- Silnik: 1.8 AAM
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Andi.Koksik, ja nie krytykuje samego pomyslu takiego killera, bo mnie samego to jara, ale staram sie przemowic Ci do rozsadku. Za prawie ta sama kase uturbisz 2.0 ktore bedzie mialo ~180 koni albo VRke ktora bedzie miala ~400. Nie sensowniej?
Jezeli jestes swiadomy ze to bedzie kosztowac kupe kasy to dobrze, bo wiekszosc tu sie napala ze za 3 tys zrobi swapa sobie.
z powodu Brata wspolczuje, ale fajnie ze chcesz ten projekt zrealizowac
Jezeli jestes swiadomy ze to bedzie kosztowac kupe kasy to dobrze, bo wiekszosc tu sie napala ze za 3 tys zrobi swapa sobie.
z powodu Brata wspolczuje, ale fajnie ze chcesz ten projekt zrealizowac
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
Andi.Koksik napisał(a):moze za rok, 2 czy 3 lata mi sie uda
no wlasnie...ten temat poki co nie ma najmniejszego sensu...puste gdybanie...wroc do niego, jak bedziesz mial na koncie wolna, 5 cyfrowa kwote...dopiero wtedy mozesz zaczac cos myslec...
Zielony Family: moj-golf/zielona-perla-by-grzesiek2507-t58764.html
Moj poprzedni "Europe":
moj-golf/czerwony-golfik-by-grzesiek2507-t46031.html
Moj poprzedni "Europe":
moj-golf/czerwony-golfik-by-grzesiek2507-t46031.html
-

Grzesiek2507 - Members
Opik napisał(a): Za prawie ta sama kase uturbisz 2.0 ktore bedzie mialo ~180 koni albo VRke ktora bedzie miala ~400.
czemu zawsze wszyscy walą takie dziwne liczby? że niby z VR hyc i już 4 z przodu a 2.0 to trzeba złotem wyłożyć żeby 200 było. jak się dobrze zrobi to z 2.0 i 500KM się wyciągnie a jak wszystko z głową to nawet to pożyje trochę
Andi.Koksik napisał(a):czemu twierdzisz ze taki zestaw za 1000$ sie nie nadaje ?
bo się nie nadaje jak chcemy żeby to jeździło. taki zestaw robiony przez żółte małe rączki wcale nie jest P&P, przyrost mocy lichy a o żywotności lepiej nie wspominać. jak auto nie do ścigów tylko do lansu i rocznie będzie robiło 2kkm to można spróbować ale ja bym tego nie zakładał.
co do kucia - na forum było, sam nawet pisałem chyba wczoraj w innym temacie - ADY podobno jest kuty, w AGG niby tylko tłoki kute zostały ale na ile w tym prawdy i jakie to wytrzymałe można przekonać się tylko w jeden sposób - odprężyć, uturbic i czekać co się będzie działo
poza tym podałem też przykładowe ceny - tłoki woessnera 2500, korby 1600, do tego trzeba liczyć mase pierdół jak uszczelki itp które też czasami tanie nie są, obróbkę głowicy.
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Nadwozie: kombi
Opik, dla jednego mustang .camaro lub silnik kr g60 vr i inne są kultowe i wymarzone , dla mnie vr to kultowy silnik do vw i nigdy gazu , a co do r32 zamiast tyle płacić za R to wole kupić kompresor i mam moc dziwek i uśmiech na buzi niz płać 18 lub wiecej za r i mieć 250ps a wcale to takie super nie jest ,
-

Dinuś - Members
trollu napisał(a):Opik napisał(a): Za prawie ta sama kase uturbisz 2.0 ktore bedzie mialo ~180 koni albo VRke ktora bedzie miala ~400.
czemu zawsze wszyscy walą takie dziwne liczby? że niby z VR hyc i już 4 z przodu a 2.0 to trzeba złotem wyłożyć żeby 200 było. jak się dobrze zrobi to z 2.0 i 500KM się wyciągnie a jak wszystko z głową to nawet to pożyje trochę
dlatego że sporo jest na różnych forach VRek które wytrzymują na seryjnych tłokach po 500 koni i przyrost procentowy jest dużo wyższy niż w zwykłym 2.0.
No chyba że nagle nam temat zszedł na 1.8t rozwiercone do 2 litrów co czasem się zdarza, ale to już inna bajka...

-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
To już z tego co widzę lepiej jest kupic gdzieś tanio silnik np vr lub 2,0 z turbem, bo i takie się zdarzaja i poprostu zrobć przekładkę
- krzysiogol
- Czytacz
nie wiem czym wy tu sie tak podniecanie ja posiadam w audi 1.8 T i na poczatku to bylo mega przejscie ze zwyklej mk3 z silnikeim 1.6 ale juz teraz to nuda.majorek01, jak juz zamierzasz pakowac kase w swap to kup sobie audi lub mk4 i przezuc fajere na lewa strone i to taniej cie wyniesie niz rezac swoja mk3. chyba ze nie masz co z kasa robic to mozesz dac jej troche mi
[ Dodano: 2012-10-18, 19:06 ]
w profilu pisze ze masz 1.4 i ty zamierzasz wpakowac 1.8 T to budy 1.4??? jak juz kupisz dawce to odracu kup mk3 i zrob swap hebli ,zawiechy itd.
[ Dodano: 2012-10-18, 19:06 ]
w profilu pisze ze masz 1.4 i ty zamierzasz wpakowac 1.8 T to budy 1.4??? jak juz kupisz dawce to odracu kup mk3 i zrob swap hebli ,zawiechy itd.
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
- rafal9119
- Members
Grzesiek2507 napisał(a):puste gdybanie...wroc do niego, jak bedziesz mial na koncie wolna, 5 cyfrowa kwote...
Moze dla ciebie Puste gdybanie, jak dla mnie, to wiesz, zaden problem, bede miec jakies € to moge sobie czesci powoli skladac, a jezeli chodzi o VR6, to mysle nad tym, i bardziej mnie to przekonuje, a jezeli chodzi o tlumik dolot, Pijey nie martw sie, znajomy robi takie rzeczy recznie, jak byl mlodszy to przygotowywal samochody do KJS i ogolnie, wysylal tlumiki gdzies do stanow, do irlandii, robi pozadna robote, wiec to jest akurat dla mnie najmniejszy problem.. a jesli chodzi o to Uturbianie.. wiecie, moze to sie wydaje troszke takie porywcze, no ale mam nadzieje ze to spelnie. Brat mi mowil, ze wszystko juz przemyslal, jak zrobic i wg, ale nie zdazyl jakos przekazac, bo to narazie byl nasz temat poboczny, bo ciagle sie o czyms innym gadalo, a to mialo startowac w wakacje 2013 albo 2014. no wiec.. cieszy mnie kazde wasze zdanie, sugestia propozycja, bo ja to jeszcze zielony jestem.. dopiero sie ucze, i dodam, ze to mial byc samochod na Tor, bo bylismy zapalencami toru Nürburgring, gdzie mielismy jezdzic tym wlasnie golfem. wiec jezeli chodzi o kucie, to ma to byc wszytsko tip top zrobione, zdaje sobie sprawe ze do tego dochodzi elektryka i wszystko, nie na darmo sie ucze na kierunku Mechatronika samochodowego
wiec, piszcie co sadzicie, mam zalozyc osobny temat ? bo tu sie OT robi..- Andi.Koksik
- Czytacz
- Rocznik: 1992
- Silnik: 1.8 AAM