- zrób reset ECU
jak nie pomoże to:
- daj znać jak zimny silnik pracuje na zdjętej wtyczce z czujnika temperatury (4-pinowy w kóćcu przy głowicy)
Moderator: Moderator
Witam.
Koledzy a gdzie ten przekaźnik jest bo ponoć nie w skrzynce. Jak go znajdę to go wymienić na nowy ze sklepu czy poszukać używki? A i chciałem dodać że te problemy nie występuja zawsze np dzisiaj jest wilgotno a zapalił normalnie.
Pozdro.
Koledzy a gdzie ten przekaźnik jest bo ponoć nie w skrzynce. Jak go znajdę to go wymienić na nowy ze sklepu czy poszukać używki? A i chciałem dodać że te problemy nie występuja zawsze np dzisiaj jest wilgotno a zapalił normalnie.
Pozdro.
- zb46
- Czytacz
Obroty pomocy!!!
Dzis chcac sprawic swojemu golferowi prezent, zafundowalem mu nowy akumulator
stary oczywiscie wyjalem, obczyscilem klemy i wkladam nowy. Zrobil mi sie pewnie reset.. problem polega na tym ze po odpaleniu na zimnym trzyma obroty na wysokosci ok 1300 i czasami zaczyna falowac miedzy 1200-1400.. gdy sie za grzeje obroty sa juz normalne, lecz gdy go zgasze i odpalam zaraz obroty same od razu ida na 2tys po czym po malu spadaja do normalnej wartosci.. przy dodawaniu gazu jest ok tylko te obroty spadaja, na 1200 sie chwilke zawiesza i potem juz ok. tak za kazdym razem.. silnik 1.6 aee. pomocy!
stary oczywiscie wyjalem, obczyscilem klemy i wkladam nowy. Zrobil mi sie pewnie reset.. problem polega na tym ze po odpaleniu na zimnym trzyma obroty na wysokosci ok 1300 i czasami zaczyna falowac miedzy 1200-1400.. gdy sie za grzeje obroty sa juz normalne, lecz gdy go zgasze i odpalam zaraz obroty same od razu ida na 2tys po czym po malu spadaja do normalnej wartosci.. przy dodawaniu gazu jest ok tylko te obroty spadaja, na 1200 sie chwilke zawiesza i potem juz ok. tak za kazdym razem.. silnik 1.6 aee. pomocy!-

pandamian21 - Badacz tematu
probowalem juz 2 razy.. niestety nadal to samo.. zauwazylem ze jak odlacze czujnik temp to nie mozna zapalic go. czy to normalny objaw?
[ Dodano: 2012-12-25, 11:23 ]
pomoze ktos?
[ Dodano: 2012-12-25, 11:23 ]
pomoze ktos?
-

pandamian21, po pierwsze silnik AEE jest na wtrysku wielopunktowym - w tych silnikach reset sterownika poprzez odpięcie klem nie jest możliwy.
Wykonuje się go o ile wiem poprzez podpięcie do VAGA i wprowadzenia nastaw podstawowych - o tym silniku dużo jest popisane na różnych forum skody seata vw to łatwo konkrety znajdziesz.
Ale jest tez duża szansa że jednak ustąpi problem - tylko po dłuższym czasie.
Wykonuje się go o ile wiem poprzez podpięcie do VAGA i wprowadzenia nastaw podstawowych - o tym silniku dużo jest popisane na różnych forum skody seata vw to łatwo konkrety znajdziesz.
Ale jest tez duża szansa że jednak ustąpi problem - tylko po dłuższym czasie.
- pablomed
- Members
Tak jak pablomed napisał podepnij go do kompa ja bym sprawdził też rezystancję czujnika cieczy w pełnym zakresie temperatur.Moim zdaniem to może zbieg okoliczności z aku i poprostu coś się zaczyna dziać z zespołem przepustnicy lub nieszczelnością w podciśnieniu i odmie 

-

pietrasiak2 - Members
hmm.. okej jutro sie za to wezme gdyz juz mi rece opadaja
z 1.8 problemy rozwiazywane byly bez wiekszych nerwow, a tu mnie szlak trafia
za chcialo mi sie AEE 
z 1.8 problemy rozwiazywane byly bez wiekszych nerwow, a tu mnie szlak trafia
za chcialo mi sie AEE 
-

SILNIK PODCZAS JAZDY DLAWI SIE PO DODANIU GAZU
czesc jestem posiadaczem volkswagena golfa III silnik abu 94r mam problem z silnikiem jak jest zimny nie pracuje rowno i w czasie jazdy po dodaniu gazu dlawi sie zwalnia i przyspiesza po chwili moze wiecie co jest tego przyczyna? JAK SIE NAGRZEJE jest wszytsko ok czekam na jakies wskazowki dzieki jerzy28
Jerzyk
- jerzy28
- Berbeć