Moderator: Moderator
trzeba by na początek zajrzeć do przepustnicy i regulatora obrotów. układ zapłonowy w jakim stanie?
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
pomogła przestawienie TPS ale nie według książki tylko na ucho i jest ok sprawdzę jakie napięcie nastawiłem przy zamkniętej przepustnicy i dam znać i jeśli będzie poza 0.20-0.25 to znaczy ze cos jet nie tak tylko teraz pytanie czy jest problem samego tpsu czy jakiegos innego czujnika czy tez silniczka krokowego. Silnik pracujący dawką paliwa steruje czujnik temp + koryguje sonda lambda po nagrzaniu i w zależności od tego czy jest otwarta zamknięta przepustnica jest zmieniany kąt zapłonu czyli wynika z tego ze mogę mięć źle ustawiany zapłon lub walniętą sondę. Czy dobrze kombinuje. Tps ostatnio czyli jakieś 5miesięcy temu ustawiłem 0.20 i sprawdziłem go w całym zakresie wygląda na sprawny czujnik temperatury także
- bialy_017
- Berbeć
prezesik25 napisał(a):spróbuj uruchomić silnik na zdjętej wtyczce z czujnika temp. - 4-pinowy znajduje się pod aparatem zapłonowym.kris019 napisał(a):pod Vag wyrzuca mi błąd o czujniku temp. cieczy chłodzącej.
Po zdjęci wtyczki dalej nic kręci kręci i nie może złapać, a po usunięciu błędu pojawia się znowu.
Jest może jakiś awaryjny sposób na odpalenie go w inny sposób<?>
- kris019
- Berbeć
spadajace obroty przy odpalaniu
witam mam taki problem jakis czas temu cos sie stalo z autem.gdy odpalam rano lub wieczorem samochod nie chce wchodzic na obroty dopiero gdy przejade ze 2 km wszystko jest dobrze prosze o porady a i jeszcze 1 pytanie jak jezdze na rezerwie i zatankuje za 50 zl to wskazowka sie nie podnosi moze leciotko ale powina napewno byc wyzej silnik 1.4 z góry dziekuje
- sebaaa1992
- Berbeć
wszystko popodpinane
przepraszam, że tak długo się nie odzywałem, ale nałożyło się dużo spraw i nawet nie miałem czasu zajrzeć do tematu ani do golfa.
problem mam taki jak na filmiku..
http://www.youtube.com/watch?v=7oZ5FO2ouSg do tego są bardzo duże drgania auta w rytm tego co na filmiku
problem występuje TYLKO na benzynie, zaraz jak sie przełączy na gaz jest idealnie, kopcenie z rury w rytm tego co na filmiku.
przy dodaniu gazu zwiększa się częstotliwość wibracji, aż do 2-2,5 tys obrotów kiedy się przełącza na gaz.
jest to 1 generacja gazu, najprostsza
[ Dodano: 2012-12-23, 15:06 ]
nikt?
przepraszam, że tak długo się nie odzywałem, ale nałożyło się dużo spraw i nawet nie miałem czasu zajrzeć do tematu ani do golfa.
problem mam taki jak na filmiku..
http://www.youtube.com/watch?v=7oZ5FO2ouSg do tego są bardzo duże drgania auta w rytm tego co na filmiku
problem występuje TYLKO na benzynie, zaraz jak sie przełączy na gaz jest idealnie, kopcenie z rury w rytm tego co na filmiku.
przy dodaniu gazu zwiększa się częstotliwość wibracji, aż do 2-2,5 tys obrotów kiedy się przełącza na gaz.
jest to 1 generacja gazu, najprostsza
[ Dodano: 2012-12-23, 15:06 ]
nikt?
- bynioo
- Berbeć
żeby adoptować przepustnicę jaki potrzeba program vag com 208.1?? ja u siebe wyczyściłem przepustnicę i nawet nie adoptowałem bo nie wiem jak, niby na stronie jest opisane co i jak ale....
Jestem bokiem prędkości
- Pawełgolfgreen
- Badacz tematu
Dziwne problemy z obrotami.
Witam.
Temat z "brodą" a mianowicie falujące obroty przy uruchomieniu. Mój silnik to 1.8 ABS 90 KM, a na czym polega problem. Jak postoi dłuzej i jest wilgotno to często przy odpaleniu, obroty silnika skaczą od 900 do 1500 ale za każdym razem przed zmianą wartości daje się słyszeć "kliknięcie" po lewej stronie kierownicy. Klik i obroty w górę , klik i obroty spadają na 900. Czasami jest to jeden raz a czasami kilka. Co może być powodem, jakiś przekaźnik czy tak jak większość mówi krokowiec?
Pozdro.
Temat z "brodą" a mianowicie falujące obroty przy uruchomieniu. Mój silnik to 1.8 ABS 90 KM, a na czym polega problem. Jak postoi dłuzej i jest wilgotno to często przy odpaleniu, obroty silnika skaczą od 900 do 1500 ale za każdym razem przed zmianą wartości daje się słyszeć "kliknięcie" po lewej stronie kierownicy. Klik i obroty w górę , klik i obroty spadają na 900. Czasami jest to jeden raz a czasami kilka. Co może być powodem, jakiś przekaźnik czy tak jak większość mówi krokowiec?
Pozdro.
- zb46
- Czytacz