Moderator: Moderator
Niskie obroty, gasnący silnik
Od kilku dni po odpaleniu silnika obroty spadaja mi na ~600 i silnik gasnie mi w trakcie jazdy także nie jest to ciekawe. Czy może to być spowodowane tym, że cieknie mi lekko olej i zabrzudził filtr oleju? słyszałem o takim przypadku ale chciałem zapytać was.
- Genax
- Berbeć
genax ciekawe kto Ci to powiedzial
a ze masz niskie obroty to kilka przyczyn
najczestrza to zle dzialajacy czujnik temperatury cieczy chlodzacej
a ze masz niskie obroty to kilka przyczyn
najczestrza to zle dzialajacy czujnik temperatury cieczy chlodzacej

Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
jeszcze może być brudna przepustnica, sprawdź czy po włączeniu wszystkich odbiorników prądu (radio, swiatla, halogeny , przeciwmgielne itp.) problem będzie się pogłębiał
-

greg001 - Gaduła
Ja też miałem problem taki. Zacząłem regulować TPS. Miałem napięcie 1,25V na 1 i 2 pinie. Ustawiłem na 0,30 iiii.... obroty się lekko zawieszają po odpaleniu, ale normują się, podczas jazdy na pierwszym biegu mogłem maksymalnie dojść do 4tys obrotów i jakby obroty spadały i znów rosły, teraz obroty idą do 5tys gładko, na innych biegach również obroty się poprawiły . Mój 1.4 dostał kopa, tylko nie wiem jak ze spalaniem.
TPS reguluje się odkręcając go, ale czy to prawda, że można go regulować śrubką za linką od gazu?? Napięcie spada kręcąc śrubką?
Trochę się podpiąłem.
TPS reguluje się odkręcając go, ale czy to prawda, że można go regulować śrubką za linką od gazu?? Napięcie spada kręcąc śrubką?
Trochę się podpiąłem.
- seba65310
- Czytacz
Niskie obroty i nie tylko!
Cześć.
Mam dwa problemy mianowicie:
rano gdy odpalam golfika to przy przekręcaniu zapłonu to muszę kluczyk przytrzymać bo od kopa nie odpali ale jak już jest rozgrzany silnik to od kopa odpala i dodam ze zima nie odpalał mi wcale rano wystarczyło go z rana pociągnąć i potem już odpalał ale tez tak musiałem przytrzymać a drugi problem jest ze po rozgrzaniu silnika ma obroty 650 czemu tak mało ma???wymieniłem rozrusznik cały,palec,kopułkę,cewke i zdjąłem z przewodów blaszki co są do świec a przepustnica była czyszczona i adoptowana przez elektryka.
Mam dwa problemy mianowicie:
rano gdy odpalam golfika to przy przekręcaniu zapłonu to muszę kluczyk przytrzymać bo od kopa nie odpali ale jak już jest rozgrzany silnik to od kopa odpala i dodam ze zima nie odpalał mi wcale rano wystarczyło go z rana pociągnąć i potem już odpalał ale tez tak musiałem przytrzymać a drugi problem jest ze po rozgrzaniu silnika ma obroty 650 czemu tak mało ma???wymieniłem rozrusznik cały,palec,kopułkę,cewke i zdjąłem z przewodów blaszki co są do świec a przepustnica była czyszczona i adoptowana przez elektryka.
-

XXMLODZIAN22XX - Czytacz
a czujnik temperatury cieczy chlodzacej sprawny 

Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
to myślisz kolego ze przez ten czujnik może mieć problem z odpalaniem?temperature dobrze pokazuje a co z tymi obrotami 650 po rozgrzaniu?
-

XXMLODZIAN22XX - Czytacz
tak ten czujnik ma dwie funkcje :
-jedna pokazuje temperature
-druga wysyla sygnal do komputera jakie ma miec obroty na wolnym (przed rozgrzaniem i po rozgrzaniu)
-jedna pokazuje temperature
-druga wysyla sygnal do komputera jakie ma miec obroty na wolnym (przed rozgrzaniem i po rozgrzaniu)
-

trojeczkaGT - Members
aha dzięki kolego a powiesz mi gdzie on się znajduje?i jak go wymienię to muszę jechać pod komputer czy sam się dostosuje?
-

XXMLODZIAN22XX - Czytacz