Moderator: Moderator
Jest to typowy problem z TPS-em, ja miałem to samo, tylko, że jak się rozgrzał to dobrze działał. Przesunięcie TPS-a o 1mm załatwia problem. NIE BYŁ WINNY CZUJNIK TEMP, bo kupiłem nowy oryginalny i to samo nadal.
- seba65310
- Czytacz
Strasznie wysokie obroty golf 1.6 AEE
Witam u znajomego w golfie jest problem z obrotami, mianowicie w ogóle nie spadają cały czas trzyma 2 tys. obrotów, wczoraj samochód zrobił ok 100km i obroty się nie spadły. O ile wiem w tym silniku nie ma silniczka krokowego, tak więc czy to wina przepustnicy ? Czy jakiegoś czujnika ? Dodam że odpinałem czujnik temperatury cieczy i niestety nic się dzieje. Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 11 lip 2012, o 13:03 przez Bonix, łącznie edytowano 1 raz
moj-golf/vw-golf-3-rolling-stones-t4304.html - Mój red Rolling Stones 

-

Bonix - Badacz tematu
Ten samochód nie jest na monowtrysku 

moj-golf/vw-golf-3-rolling-stones-t4304.html - Mój red Rolling Stones 

-

Bonix - Badacz tematu
Bonix, powiem ci tak znam ten przypadek bo przerabiałem go 5 miesiecy wszystko posprawdzane i nic . po wymianie przepustnicy wszystko wrociło do normy.ewentualnie moze podpiac pod vag i zrobic adaptacje przepustnicy znam taki przypadek ze adaptacja pomogła 

MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
- rafal9119
- Members
1.6 1995 - problem z obrotami
Mam wielki problem z wolnymi obrotami w GOLF III 1,6 (1995). Obroty falują spadając z 100 do 600 potem same znowu rosną. Okopcone robią się świece 1 i 4, natomiast świece 2 i 3 są OK. Silnik praktycznie nie reaguje jak odłączam świece 1 i 4 (tylko bardzo minimalnie zmienia obroty a wręcz ich prawie nie zmienia). Samochód był u mechanika, który sprawdzał przepustnicę, wtryski, przewody napięciowe, itp. Potrzebuję pomocy bo mechanik powoli zaczyna być bezradny i rozkłada ręce. Planuje jeszcze sprawdzić aparat zapłonowy i cewkę. HELP
!!
!!- mareckib
- Berbeć
Podałeś że masz silnik 1.6 z 1995 roku ale mógłbyś jeszcze podać jaki masz ten silnik czy na wtrysku jednopunktowym czy wielo. Poszukaj dobrze na forum bo były już opisywane podobne przypadki.
Jeśli masz jednopunktowy wtrysk to możesz mieć nieszczelność na podstawie wtrysku i przez to masz nierówne obroty.
Po drugie w czasie pracy silnika nie odłącza się przewodów zapłonowych, bo może ciebie porazić prąd lub możesz uszkodzić cewkę.
Jeśli masz jednopunktowy wtrysk to możesz mieć nieszczelność na podstawie wtrysku i przez to masz nierówne obroty.
Po drugie w czasie pracy silnika nie odłącza się przewodów zapłonowych, bo może ciebie porazić prąd lub możesz uszkodzić cewkę.
- michaal
- Badacz tematu
Z tym falowaniem to jest to za każdym włączeniem silnika czy jak wystąpią wyłączysz silnik i włączysz ponownie to występują te objawy..
Jaki masz filtr powietrza, kiedy zmieniałeś. Podłączany miałeś samochód pod komputer.
Jaki masz filtr powietrza, kiedy zmieniałeś. Podłączany miałeś samochód pod komputer.
- michaal
- Badacz tematu