Moderator: Moderator
XXMLODZIAN22XX napisał(a):aha dzięki kolego a powiesz mi gdzie on się znajduje?i jak go wymienię to muszę jechać pod komputer czy sam się dostosuje?
u mnie się znajduje w plastikowej części przymocowanej do boku silnika do której wchodzą wszystkie węże z cieczą chłodzącą, 4 kabelki z tego czujnika powinny wychodzić, zablokowany jest taką zawleczką
raczej nie trzeba pod pompa podłączać po jego wymianie
-

greg001 - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
dziwne wachania obrotów na benzynie
jak w temacie,w mojej golfinie po przełączeniu ne benzyne zaopserwowałem że silnik dziwnie się zachowuje,tzn;obrotyfalują od 800 do 500,moje pytanie brzmi,czy jeżeli pojezdze troche na benzynie to czy te wachania miną??/
- golfiaz1
- Czytacz
golfiaz1 napisał(a):jak w temacie,w mojej golfinie po przełączeniu ne benzyne zaopserwowałem że silnik dziwnie się zachowuje,tzn;obrotyfalują od 800 do 500,moje pytanie brzmi,czy jeżeli pojezdze troche na benzynie to czy te wachania miną??/
sprawdź czy podstawa wtrysku jest cała... może łapać lewe powietrze.
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
-

zybi - Badacz tematu
uszkodzony silniczek krokowy nie objawia sie spadkami mocy podczas jazdy. Jego nieprawidlowa praca dotyczy tylko i wylacznie wolnych obrotow. Zacznij od sprawdzenia szczelnosci dolotu Potem wyczysc krokowca i zerknij czy uklad paliwowy jest w pelni sprawny a konkretnie pompa paliwowa
-

Imper - Members
Witam kolegę. Miałem dość podobny problem falowania obrotów czasem występował przypadek że sam sobie podniosł obroty i trzymał przez ok 3/4 sec.
Oczywiście zabrałem się za silniczek krokowy bo był to oczywisty przypadek tego. Lecz jednak się myliłem podłączyłem pod VAGa 0 błedu. Ale przejechałem się po drodze z podłączonym VAGiem po rozgrzaniu silnika wyskoczył błąd Czujnik Cieczy Chłodzącej. Odrazu spósciłem trochę płyniku. Wyjełem czujnik poleciałem do sklepu zapłaciłem 24 zł.
Po wymianie czujnika autko powróciło do normalnych obrotów. 850-900
Sprawdź czujnik temperatury i poruszaj też kostką od przepustnicy. Mam nadzieje że pomogłem
Oczywiście zabrałem się za silniczek krokowy bo był to oczywisty przypadek tego. Lecz jednak się myliłem podłączyłem pod VAGa 0 błedu. Ale przejechałem się po drodze z podłączonym VAGiem po rozgrzaniu silnika wyskoczył błąd Czujnik Cieczy Chłodzącej. Odrazu spósciłem trochę płyniku. Wyjełem czujnik poleciałem do sklepu zapłaciłem 24 zł.
Po wymianie czujnika autko powróciło do normalnych obrotów. 850-900
Sprawdź czujnik temperatury i poruszaj też kostką od przepustnicy. Mam nadzieje że pomogłem
- asadolewski
- Berbeć
Ja miałem podobne objawy w poprzednim Golfie 1,8 (90KM) ABS i okazało sie że mam do wymiany sonde lambda - wymieniłem i wszystko było ok
Zatem moim zdaniem albo sonda lambda albo uszczelka podstawy wtrysku
Ale mimo wszystko najpierw jedź z nim na komputer 
Zatem moim zdaniem albo sonda lambda albo uszczelka podstawy wtrysku
Ale mimo wszystko najpierw jedź z nim na komputer 
[shadow=green]Mój GT Special[/shadow]
-

Pasztet100 - Members
diagnostyka sondy najlepiej odpiąć jak ustaną objawy - do wymiany
diagnostyka podstawy wtrysku w jej miejsce psikaj czymś łatwopalnym np. Plakiem i jak będą wzrastać obroty tzn że ona wymiany bo puszcza lewe powietrze
diagnostyka podstawy wtrysku w jej miejsce psikaj czymś łatwopalnym np. Plakiem i jak będą wzrastać obroty tzn że ona wymiany bo puszcza lewe powietrze
-

greg001 - Gaduła