Moderator: Moderator
Obroty 1.6 ABU
Witam. Mój pierwszy problem się pojawił. A mianowicie, gdy odpalałem auto a zimnym silniku, to czasem za drugim-trzecim razem odpalał. Zrobiłem dziś reset, czyli odłączyłem aku na godzinkę. Potem podłączyłem aku, odpalam, od pierwszego zapalił, obroty w normie i pojawił się problem. Przy lekkim dodawaniu gazu (obroty od 2000 do ponad 3000) muli i gaśnie. Jak dam więcej gazu to normalnie gazuje. Silnik zimny czy ciepły - bez różnicy. Proszę o poradę.
Byłem ponownie w garażu. Odpaliłem i dalej tak samo. Jednak coś mnie podkusiło linkę gazu podregulować i jakby pomogło. Odpala idealnie i obroty trzyma.
Byłem ponownie w garażu. Odpaliłem i dalej tak samo. Jednak coś mnie podkusiło linkę gazu podregulować i jakby pomogło. Odpala idealnie i obroty trzyma.
-

Rav82 - Badacz tematu
kupiłem interface do golfika i takie coś mi się pokazało...
Ostatni błąd oczywiście nieważny bo diagnoza była na wyłączonym silniku...
Podpowiedzcie.... szukać dobrego elektronika czy samemu grzebać?? Czy też może ładnie go umyć i sprzedać??
Ostatni błąd oczywiście nieważny bo diagnoza była na wyłączonym silniku...
Podpowiedzcie.... szukać dobrego elektronika czy samemu grzebać?? Czy też może ładnie go umyć i sprzedać??
www.web-mark.pl - tworzenie stron www
- dezerter007
- Berbeć
czujik temperatury i czujnik temp. powietrza zasysanego to pewnie odłanczałeś i dla tego błedysa. to masz juz jak na tacy co masz wymienic.potencjometr tu jest winny i nic wiecej. jestem pewien na 100 %. a ty jestes z mazur tak? bo w Piszu jest dobry elektromechanik ktory by ci to zrobił
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
- rafal9119
- Members
Podciągnięcie linki, aby trzymał wolne obroty to działanie doraźne. Za wolne obroty odpowiada silniczek krokowy ( regulator wolnych obrotów ) oraz m. in. czujnik temp. płynu ( 4-pinowy pod aparatem zapłonowym ). Wg mnie jeżeli nie trzyma wolnych obr. to krokowy do wyczyszczenia lub wymiany, natomiast jak są trudności z uruchomieniem zimnego silnika to może być uszkodzony czujnik temp. Jeżeli jest on uszkodzony i są problemy z uruchomieniem zimnego silnika polecam zdjąć wtyczkę z tego czujnika a na pewno odpali od strzała i będzie miał wolne obroty ok 1100 /min. Jest to znak, że komp przechodzi w tryb awaryjny, silnik dostaje dawkę paliwa jak na ssaniu ( większe spalanie ) - nie polecam tak jeździć na dłuższą metę z uwagi na ekonomię.
-

prezesik - Members
-

Rav82 - Badacz tematu
Po wykręceniu korka oleju - obroty spadają - golf 3 1.4kat
Witam,
Zauważyłem dziś dość dziwną rzecz, mianowicie po odkręceniu korka od oleju, obroty spadają(o 300-500) i nie jestem pewien, ale czuje benzynę. Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy??
Posiadam: Golfa III 1.4kat ABD
Zauważyłem dziś dość dziwną rzecz, mianowicie po odkręceniu korka od oleju, obroty spadają(o 300-500) i nie jestem pewien, ale czuje benzynę. Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy??
Posiadam: Golfa III 1.4kat ABD
- seba65310
- Czytacz
Na bagnecie widać zanieczyszczenia oleju świadczące o paliwie lub płynie chłodzącym w oleju? a jak sprawa z przedmuchami w głowicy.. spore są?
moj bolid moj-golf/biale-mk3-variant-t32786.html
-

bialy 97 - Gaduła
Spalanie jest w normie ? Nie ubywa oleju lub płynu ? Ewentualnie sprawdź odmę i ciśnienie na cylindrach , a i zamknij korek i wyjmij na chwilę bagnet czy też obroty spadną? 

-

pietrasiak2 - Members