Moderator: Moderator
Jeżeli nic nie dała wymiana krokowca to jest jeszcze opcja, że uszkodzony jest czujnik temp. płynu ( 4-pinowy pod aparatem zapłonowym ) - on dawkuje paliwo w zależności od temp. płynu.
A ten krokowy to nowy oryginał, czy używany?
A ten krokowy to nowy oryginał, czy używany?
-

prezesik - Members
A więc tak ; po odpięciu sondy lambda samochód pracuje tak jak powinien.
Co dalej robic? da się jakos sprawdzic tą sonde czy rzeczywiscie jest zje**na czy moze problem leży gdzieś indziej? apropo sondy to czym ona steruje? z tego co zauwazylem to przewody od niej idą do komputera
Co dalej robic? da się jakos sprawdzic tą sonde czy rzeczywiscie jest zje**na czy moze problem leży gdzieś indziej? apropo sondy to czym ona steruje? z tego co zauwazylem to przewody od niej idą do komputera
- wolnicke
- Berbeć
ja wczoraj wymieniłem cewke zapłonową, jak do tej pory jest ok. wyszperałem bosha, seryjna , na allegro, 3 mechanikow powiedzialo mi wlasnie to samo. + to ze wymieniona była pompka paliwa. co ciekawe usłyszałem tez ze zeby w sumie sie nie zacinała, podawała dobrze paliwo itp, to chociaz z raz trezba by bylo zalac te 20L zupki.. co wy o tym myslicie? ze niby wieksza masa jest i ciezar i pompka nie łapie powietrza tylko paliwo...
-

vert1one - Berbeć
u mnie jak jest zimny silnik albo jak deszcz pada to troche odwala cos silnik a jak sie rozgrzeje i pochodzi pare km przy temp 90 stopni to juz spoko i nie wiem czemu ze przy np rozpedzaniu jak puszcze gaz np na 2 biegu to tak szarpie silnikiem,slyszalem ze to niby prawie we wszystkich starszych samochodach tak robi,tak samo niby przy szybkim rozpedzaniu sie samochodu szarpie silnikiem bo to benzyna ale czy to prawda to nie wiem licze na wasze zdanie
- michaelseven
- Czytacz
faluje na obrotach
witam od pewnego czasu golfik mi faluje na obrotach nie mocno, wydaje mi sie ze łapie lewe powietrze ale nie jestem pewien
- Andreew
- Czytacz
Mam podobny problem i jest to na 100% moim zdaniem uszkodzona przepustnica tak mi powiedzieli też mechanicy znajomi. Jak silnik zimny obroty spadają samochód nawet potrafi zgasnąć a gdy się nagrzeje obroty potrafią się trzymać normalnie.
- KaMe101
- Czytacz