Moderator: Moderator
Dławi sie silnik, nierowno chodzi,strzela z rury
Mam problem jak dojezdzam do skrzyzowania hamuje przy wcisnietym sprzegle bez roznicy na jakims gazie silnik prawie gasnie spadaja obroty albo calkowicie zgasnie,na biegu jalowym strzela z rury ciagle.Nie mowicie ze zle ustawiony zaplon bo ustawialo mi zaploan 4 elektrykow i z 6 mechanikow w ciagu jednego roku i efektow nie widac i według nich wszystko jest w normie.naciagnelem linke o dwa zabki oborty nawet sie nie zwiekszyly zostaly przy 900 ale zaczal minimalnie rowniej chodzic ale strzela nadal.Najbardziej tak odpierdala jak jest zimny silnik jak cieply pracuje normlanie. teraz w zime przy -20stopniach C kiedy go odalalem rzucalo nim jak szatan,slyszalem stuki jakby w silniki po 5 minutach przechodzily;/.Wladowalem w ten samochod ok 10tysiecy zł efketow nie widac tylko jest jeszcze gorzej niz bylo...z dnia na dzien cos sie psuje.Prosze o pomoc/dodam ze mechanicy nie wiedza o co chodzi
\moze problem tkwi w czujnikach od skrzyni ktora nie ejst od mojego samochodu?koles mowil ze to 1,8 a wyszlo ze 1,6...moze czujniki nie wspolgraja z kompem czy cos
\moze problem tkwi w czujnikach od skrzyni ktora nie ejst od mojego samochodu?koles mowil ze to 1,8 a wyszlo ze 1,6...moze czujniki nie wspolgraja z kompem czy cos
- michaelseven
- Czytacz
zacinajace sie obroty
Witam ostatnio zauwazyłem ze zacinają sie oborty na 2 tys. OPISZE JAK TO WYGLADA: pale go rano obroty na 1100 ale jak tak podjade do 2 km i wrzuce na luz to sie własnie zacinaja. czasami sie zatną na 1500 to już różnie. . wymieniłem czujnik temp.kopułke,palec,swiece, przepustnica czysta.podłanczany był pod vag. i to nic nie dało.ma ktos jakieś propozycje co możę być mu??? Z góry dzieki.
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
- rafal9119
- Members
Silnik krokowy i przepustnica do czyszczenia,badz do wymiany krokowiec
Mój Panzerwagon moj-golf/butelkowy-mkiii-zybiego-t40942.html
-

zybi - Badacz tematu
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
wyzej napisałem a krokowy razem z przepustnica jest.rafal9119 napisał(a):przepustnica czysta
[ Dodano: 2012-04-17, 15:09 ]
nie dawno zauwazyłem ze jak jade 90 km/h i wrzuce na luz to obroty faluja tak od 1000 do 2000. a na postoju nie miał ktos taki problem bo to zaczyna sie meczace
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
- rafal9119
- Members
na co ty 10 tyś wpakowałeś w te auto.
Hmmm... jaka jest temperatura wody jak auto się nagrzeje ? dużo chleje paliwa ?
Hmmm... jaka jest temperatura wody jak auto się nagrzeje ? dużo chleje paliwa ?
-

marker10 - Badacz tematu
pompa paliwa sprawdzana?
Wódka 25zł; Kieliszki 5zł ;spojrzenie matki gdy wracasz do domu nad ranem--bezcenne
moj-golf/bordowy-metalic-by-sitos-banditos-t23878.html
moj-golf/bordowy-metalic-by-sitos-banditos-t23878.html
-

sitek699 - Members
Przy uszkodzonej pompie paliwowej strzałom z wydechu a raczej detonacjom niedopalonej mieszanki towarzyszy też brak mocy i samochód nisko kręci. Falowanie obrotów może być przez silnik krokowy, przepustnice. Ewentualnie te wszystkie przyczyny przez zapchany katalizator?
Jeżeli samochód wariuje na obrotach gdy jest zimny a gdy ciepły ok to na bank przepustnica.
Jeżeli samochód wariuje na obrotach gdy jest zimny a gdy ciepły ok to na bank przepustnica.
- KaMe101
- Czytacz