? pomocyModerator: Moderator
niechce zapalic jak jest zimny (silnik benzynowy 1.8)
witam mam problem moj golfik niechce zapalic wymienilem akumulator myslalaem ze to rozrusznik lecz jest sprawny kkreci ale jednak niecche zapalic nadal. jak jest cieply to bez problemu ? czym jest to spowodowane
? pomocy
? pomocy- michal20ldz
- Berbeć
może cos wiecej napiszesz.
jest na gaz czy nie?
jest na gaz czy nie?
moj-golf/moj-ukochany-golf-3-prosto-od-emiczki-t41103.html -Ma była miłość 

-

Emiczka - VIP
- Rocznik: 2003
- Silnik: 1.6 passat B5fl
- Paliwo: PB
- Nadwozie: kombi
Zdejmij wtyczke z czujnika temp. znajdujacym sie w plastkowym kroccu przy glowicy. Jak odpali od strzala to masz ten czujnik do wymiany, on dawkuje paliwo w zaleznosci od temp. plynu. Przy zdjetej wtyczce komputer lapie awaryjne ustawy i silnik bedzie chodzil, ale bedzie wiecej palil ( bedzie caly czas na ssaniu ).
-

prezesik - Members
tylko benzynka koledzy zadnego gazu nie ma i nie bylo mi si ewydaje ze on ma za duzo tej benzyny w sensie ze za duzo jej dostaje
[ Dodano: 2012-01-27, 18:51 ]
bo swiece sa pozalewane
[ Dodano: 2012-01-27, 18:51 ]
bo swiece sa pozalewane
- michal20ldz
- Berbeć
Problemy z paleniem
Witam forumowiczów, posiadam golfa3, silnik 1,4 benzyna, 60 km, 1992r Od pewnego czasu mam problemy z paleniem golfa. Nie występują one cały czas przy odpalaniu, ale gdy się pojawią są bardzo uciązliwe. Wygląda to tak, silnik kręci kręci ale nie może "załapać". Po jakimś czasie odpali, ale z kolei zdarza się że silnik gaśnie w czasie jazdy i na postoju. Świece i przewody zapłonowe wymieniłem, jednak problem pozostał. Proszę o porady.
- Hurricane19
- Czytacz
w aparacie zapłonowym sprawdź palec albo lepiej wymień bo tani jest orginał ok 18 zł kosztuje i zobacz czy w kopułce nie są zaśniedziałe te blaszki
- PabloSBT
- Members
tak kolego sprawdzilem i to ten czujnik niestety . kto by pomyslal ze to taka mala pierdułka eh dzieki wielki e pozdrawiam
- michal20ldz
- Berbeć
dzięki za odpowiedzi, póki co ściągnąłem tą część kopułki do której bezpośrednio są przymocowane kable, a wewnątrz te blaszki były mocno zaśniedziałe, przeczyściłem i od tamtego czasu pali i jeździ bez zarzutu. Jeżeli problem powróci poinformuje o tym na forum:)
- Hurricane19
- Czytacz