Moderator: Moderator
ale tylko chyba i tak jak pisze antonio, VAGnetka22 napisał(a): Immo chyba nie posiadam
netka22 napisał(a):Mam jeszcze pytanie trochę odbiegające od tematu.. Na dowodzie rok produkcji mam '94, a po numerze VIN wychodzi na rocznik 95, jak mam to interpretować? To czysta ciekawość.
greg001 napisał(a):może to być przejściówka roku np. wyprodukowany być końcem grudnia

greg001 napisał(a):może to być przejściówka roku np. wyprodukowany być końcem grudnia
Chodzi mi o dopasowanie całego aparatu tak jak pisałeś, bo nie chciałabym kupić złego. Z Allegro bądź skądkolwiek. Zamontować to już dam chyba mechanikowi, nie widzę się w tym. Tylko nie wiem jakich informacji potrzebujesz. Dowodowo rocznik '94 1.4 CL. Jeśli coś jeszcze jest potrzebne to daj znać.
ostatnio dostrzegłem dosyc dziwny problem. Otóż gdy silnik jest ciepły (ponad 70 stopni) to nie chce odpalić. Na zimnym nie ma żadnych problemów a gdy tylko się rozgrzeje i go zgasze żeby po chwili zapalić to moge sobie kręcić i kręcić, czasami pomoże wciskanie gazu przy kręceniu ale silnik wtedy startuje bardzo nierówno z obrótów i po 2s osiąga dopiero normalne obroty biegu jałowego (zdarza sie nawet ale rzadko że odpala normalnie!!!). Oczywiście gdy dłuższą chwile odczekam aż silnik ostygnie pali na dotyk. Podrzućcie jakieś pomysły co w pierwszej kolejności sprawdzić, każda rada sie przyda
Może dodam że pierwsze podejrzenie padlo na czujnik temp. ten w krućcu koło termostatu. Ale czy wtyczka jest podłączona czy zdjęta nie ma najmiejszej reakcji silnika, obroty nie wzrastają (sprawdzane na ciepłym odpalonym silinku) jedne co to zegar temp na blacie opada na zero. A może gdzieś jakaś masa?Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 7 gości