Moderator: Moderator
Tak jest silnik krokowy , albo czujnik temperatury cieczy test zrób jak będzie z wypiętą wtyczką chodził i zrób reset ECU na początek 

-

pietrasiak2 - Members
A jaki masz kod silnika?
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a64 ... 067f6.html
Tu masz zdjęcie,z zaznaczonym krokowym w silniku 1.6 ABU.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a64 ... 067f6.html
Tu masz zdjęcie,z zaznaczonym krokowym w silniku 1.6 ABU.
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
gasnie na zimnym
Witam
Jestem po wymianie kolektora poniewaz poprzedni rozlecial sie po strzale gazu
Moje auto gdy silnik jest zimny nie trzyma obrotow gasnie...i zeby odpalil trzeba wcisnac pedal gazu inaczej
Nie odpali...mam inna przepustnice gdy ja podlaczam caly czas piszczy a obroty sa na 2tys i rosna do 3tys...
Dodam ze na starej przepustnicy gdy silnik sie nagrzeje chodzi ladnie. Aha i dzieje sie tak zafowno na pb i na gazie
Silnik aee 1.6 1996rok
Jestem po wymianie kolektora poniewaz poprzedni rozlecial sie po strzale gazu
Moje auto gdy silnik jest zimny nie trzyma obrotow gasnie...i zeby odpalil trzeba wcisnac pedal gazu inaczej
Nie odpali...mam inna przepustnice gdy ja podlaczam caly czas piszczy a obroty sa na 2tys i rosna do 3tys...
Dodam ze na starej przepustnicy gdy silnik sie nagrzeje chodzi ladnie. Aha i dzieje sie tak zafowno na pb i na gazie
Silnik aee 1.6 1996rok
- richie77
- Berbeć
Moj gaśnie jak zimny i podejrzewam parownik.
-----------------------------------------------------------
Byłe MK3 1.8 GT
moj-golf/moje-gt-t21191.html
Byłe MK3 VR6
moj-golf/zwykle-mk3-vr6-by-pawel1990-t34070.html
Byłe MK3 GTI
moj-golf/zielone-gti-t54087.html
Obecny B5 kombi
inne-samochody-z-rodziny-vag/b5-variant-by-pawel1990-t64298.html
Byłe MK3 1.8 GT
moj-golf/moje-gt-t21191.htmlByłe MK3 VR6
moj-golf/zwykle-mk3-vr6-by-pawel1990-t34070.htmlByłe MK3 GTI
moj-golf/zielone-gti-t54087.htmlObecny B5 kombi
inne-samochody-z-rodziny-vag/b5-variant-by-pawel1990-t64298.html-

pawel1990 - Members
tzn co ma byc z ta przepustnica??a linke rozumiem popuscic tak??
[ Dodano: 2013-03-24, 11:51 ]
podciagnalem na lince gazu i trzyma 1000obrotow i nie gasnie oraz odpala bez dodania gazu wiem ze tak nie powinno byc ale narazie to moje jedyne wyjscie jest jeszcze jedna sprawa...po przekreceniu kluczyka i wyciagniecia go ze stacyjki nadal licznik wyswietla ilosc km i godzine podswietlenie gasnie a to zostaje;/ co moze byc nie tak??
[ Dodano: 2013-03-24, 11:51 ]
podciagnalem na lince gazu i trzyma 1000obrotow i nie gasnie oraz odpala bez dodania gazu wiem ze tak nie powinno byc ale narazie to moje jedyne wyjscie jest jeszcze jedna sprawa...po przekreceniu kluczyka i wyciagniecia go ze stacyjki nadal licznik wyswietla ilosc km i godzine podswietlenie gasnie a to zostaje;/ co moze byc nie tak??
- richie77
- Berbeć
kolego nastawnik przepustnicy padniety ja mialem to samo u siebie i nowa przepustnice kupilem i problem znikl a co do tych kilometrow i godzin to sie zawsze wyswietla nawet po wyciagnieciu kluczyka u siebie tez tak mam
- skolar
- Badacz tematu
Auto gasnie . Pomocy .
Tak jak w temacie . Auto stało pod chmurką 3 dni , dziś wsiadłem , odpaliłem ( na dotyk ) , wszystko ok . Wyjeżdżam , redukuję hamuje itp i wyjeżdżam na główną drogę . Miałem tak może z 80 na liczniku i po przejechaniu może z 10 km prostą drogą , musiałem przyhamować i zdredukować ( jechałem na gazie ) , to czułem tak jak by auto w ogóle nie chodziło . Straciło się wspomaganie , kontrolki pogasły . Dopiero jak puściłem sprzęgło i dałem gaz auto jechało normlanie , ale sie przełączyło na benzynę. Za chwilę przegazowałem i przełączył się znów na gaz , i było wszystko dobrze . Gdy wracałem z powrotem , znów miałem taki 1 przypadek . Miał ktoś z Was też coś takiego ? Wiecie może co to może być ? Wcześniej jeździłem na gazie dziennie i było wszystko Ok .
- Okonik5
- Badacz tematu
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)