Moderator: Moderator
Odłączyłem i chodzi tak samo jak z podłączonym.. czyli szarpie i przygasa i nie równo pracuje więc to jego wina czy nie? Nie wiem dlaczego ten temat został przeniesiony do działu Silniki benzynowe (LPG) skoro mój samochód od początku jego istnienia chodzi tylko i wyłącznie na benzynie..
- Carringtone
- Czytacz
Ja bym sprawdził jeszcze 3 rzeczy wypnij wtyczkę z czujnika cieczy i sprawdź czy efekt ustanie. Następnie sprawa hellatrona może szwankować jak dostanie temperatury. 3 to może być sprawa zapchanego któregoś tłumika es kata jak masz . Sprawdź ten czujnik może on zwiększac dawkę
-

pietrasiak2 - Members
Odłączyłem to samo.. ale gdy odłączyłem przy monowtrysku taką wtyczkę jak się patrzy na niego od góry po prawej stronie z boku to obroty podrosły trochę ponad 10 ale silnik w miarę równo chodził od czego ona?
- Carringtone
- Czytacz
Chodził wyżej w miare równo, ale po dodaniu gazu nie reagował. Co mam jeszcze sprawdzić?
[ Dodano: 2013-01-31, 00:16 ]
Odlaczylem sonde lambde i o dziwo silnik nie gasnie i podczas jazdy nie szarpie. czy to byla wina sondy ? i jaka kupic?
[ Dodano: 2013-01-31, 00:16 ]
Odlaczylem sonde lambde i o dziwo silnik nie gasnie i podczas jazdy nie szarpie. czy to byla wina sondy ? i jaka kupic?
- Carringtone
- Czytacz
Gaśnie od razu po przełączeniu na LPG
Witam wszystkich forumowiczów,
mk3 1.8 AAM + LPG II generacji. Ostatnio wymieniłem padnięty czujnik halla. Auto wtedy stało na mrozie, pusta butla LPG. Po zamontowaniu zapłonu dławił się na benie, brak mocy (w wyniku złego ustawienia chyba) ale zmieniłem minimalnie położenie aparatu i teraz chodzi ładnie- tak mi się wydaje.
Zatankowałem dziś gazu na 3/4 butli i po ok 2km nagle w momencie zgasł. Odpalam na benzynie bez problemu i za każdym razem po przełączeniu się na gaz gaśnie- tak jakby był odcięty dopływ gazu. Silnik normalnie był rozgrzany. Co byście poradzili?
mk3 1.8 AAM + LPG II generacji. Ostatnio wymieniłem padnięty czujnik halla. Auto wtedy stało na mrozie, pusta butla LPG. Po zamontowaniu zapłonu dławił się na benie, brak mocy (w wyniku złego ustawienia chyba) ale zmieniłem minimalnie położenie aparatu i teraz chodzi ładnie- tak mi się wydaje.
Zatankowałem dziś gazu na 3/4 butli i po ok 2km nagle w momencie zgasł. Odpalam na benzynie bez problemu i za każdym razem po przełączeniu się na gaz gaśnie- tak jakby był odcięty dopływ gazu. Silnik normalnie był rozgrzany. Co byście poradzili?
- dala
- Berbeć
przez to ze miales pusta butle, teraz w przewodach od gazu masz powietrze z jakims syfem i poprostu mroz ci to przylapal w ktoryms miejscu.. przerabialem to kiedys.. wstaw autko na noc w jakis cieply garaz i powinno byc spoko jak po jezdzisz na gazie rano.. a co do tego zaplonu to lepiej pojedz niech ci ustawia bo wiesz, na oko to chlop w szpitalu umarl
a naprawde drogo to nie kosztuje. a no i radze do filterka od gazu zajrzec ewentualnie zmienic. koszt ok 5zl:)
[ Dodano: 2013-02-01, 21:44 ]
jezeli cewka w butli sie otwiera to na bank gdzies Ci przylapalo w rurkach.
a naprawde drogo to nie kosztuje. a no i radze do filterka od gazu zajrzec ewentualnie zmienic. koszt ok 5zl:) [ Dodano: 2013-02-01, 21:44 ]
jezeli cewka w butli sie otwiera to na bank gdzies Ci przylapalo w rurkach.
-

pandamian21 - Badacz tematu
ja jak mialem ten problem to wzialem taka dmuchawe do ogrzewania wielkich hal:D ustawilem ja przed autem. to po 20min nie bylo sniegu w promieniu 1m wokol auta i pod autem
ale autko od razu z gazu zapalilo 
ale autko od razu z gazu zapalilo 
-

pandamian21 - Badacz tematu
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)