Wielkie dzięki.
Wymieniłam dzisiaj filtr powietrza na ori i zobacze jak będzie się sprawował. Regulacja gazu była już robiona, ale nie zaszkodzi wybrać się raz jeszcze. Nie wiem co z tą sondą. Teoretycznie żadnych objawów nie ma i nie wiem skąd ten błąd.
Moderator: Moderator
Dowiedz się jaką masz instalację LPG, albo sekwencja albo II generacja to zupełnie rożne instalacje.Błąd sondy albo będzie wynikał tylko z niewłaściwej regulacji LPG, albo z konkretnego sposobu podpięcia sondy do instalacji jeśli jest ona II generacji i wówczas musi być i nie powinien w niczym szkodzić.
- pablomed
- Members
-

Radekb351 - Gaduła
losstsoul napisał(a):Wielkie dzięki.
Wymieniłam dzisiaj filtr powietrza na ori i zobacze jak będzie się sprawował. Regulacja gazu była już robiona, ale nie zaszkodzi wybrać się raz jeszcze. Nie wiem co z tą sondą. Teoretycznie żadnych objawów nie ma i nie wiem skąd ten błąd.
po zmianie na stożek musisz ponownie wyregulować instalację. Jak masz zamontowany parownik? Bo może jakiś partacz robił, objawy by się zgadzały.
I przy stożku pamiętaj żeby nie kierować pędu powietrza bezpośrednio na niego (ma być podciśnienie w dolocie, nie nadciśnienie), bo tez będzie gasł. Przynajmniej w teorii
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
reset ECU czy Bingo? facet po wymianie attuatora (czy jak mu tam) nie zagladał nawet do kompa.
dzisiaj doszeł do mnei kabel do VAGa i takei oto błedy wyskakują
jakieś pomysły???
[ Dodano: 2012-09-14, 09:30 ]
BŁAD 523 WCIĄŻ SIĘ POJAWIA, z resztą sobei poradziłem, później opisze jak.
[ Dodano: 2012-09-18, 20:51 ]
Wyczytałem u uczonych w piśmie, że błąd 525 to ponoć normalka w instalacjach LPG starszych generacji, w golfach, ponieważ emulacja sondy LAMBDA jest do masy. Jednak martwi mnie odczyt sondy pracujacej na benzynie... czy tak powinno być??
bład 523 - zgodnie z instrukcją, rezystancja przy 20'C czujnika temperatury powietrza wlotowego powinna zawierać sie w okolicy 2500 Ohma... u mnie jest 28Ohm, wiec wędruje do wymiany.
Czy ktos moze się wypowiedzieć w sprawie wykresu przebiegu lambda?
dzisiaj doszeł do mnei kabel do VAGa i takei oto błedy wyskakują
jakieś pomysły???
[ Dodano: 2012-09-14, 09:30 ]
BŁAD 523 WCIĄŻ SIĘ POJAWIA, z resztą sobei poradziłem, później opisze jak.
[ Dodano: 2012-09-18, 20:51 ]
Wyczytałem u uczonych w piśmie, że błąd 525 to ponoć normalka w instalacjach LPG starszych generacji, w golfach, ponieważ emulacja sondy LAMBDA jest do masy. Jednak martwi mnie odczyt sondy pracujacej na benzynie... czy tak powinno być??
bład 523 - zgodnie z instrukcją, rezystancja przy 20'C czujnika temperatury powietrza wlotowego powinna zawierać sie w okolicy 2500 Ohma... u mnie jest 28Ohm, wiec wędruje do wymiany.
Czy ktos moze się wypowiedzieć w sprawie wykresu przebiegu lambda?
- ci-nek
- Gaduła
A czy ten problem występuje tylko na gazie?? Miałem kiedyś identyczne objawy we fiacie. Dużo wtedy kombinowałem bo nie moglem znalezc przyczyny. Okazało się, że katalizator był już mocno zniszczony - wyciąłem go i po problemie.
- jupi87
- Berbeć
Jeżeli gaśnie po "wdmuchiwaniu" powietrza w filtr to raczej wina gazu, ale mogą być różne powodu.
Jeżeli byś miał zatkany wydech to samochód miałby problem z wkręcaniem się na obroty, prychałby itp
Jeżeli byś miał zatkany wydech to samochód miałby problem z wkręcaniem się na obroty, prychałby itp
-

Opik - Members
hej, mam ten sam problem u siebie, tj. gaśnei przy ostrzejszym hamowaniu i zakrętach.
wszystko jest ori, na benzynie śmiga dobrze. ostatnio sam regulowałem LPG i samochód chodzi jak igiełka (poza tym gaśnieciem)
czy moze byc to wina błędu 523 intake air sensor g42???
wszystko jest ori, na benzynie śmiga dobrze. ostatnio sam regulowałem LPG i samochód chodzi jak igiełka (poza tym gaśnieciem)
czy moze byc to wina błędu 523 intake air sensor g42???
- ci-nek
- Gaduła
523 intake air sensor g42 to czujnik powietrza dolotowego czyli tak moze byc to jego wina.
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
Czyli gdzieś dmucha bezpośrednio w dolot i zamiast podciśnienia masz nadciśnienie, ew gdzieś jest nieszczelność w dolocie, która się objawia właśnie przy gwałtowniejszych manewrach
-

Opik - Members
ale wcześniej tego na gazie nie było! może być to przyczyna źle złożonego układu dolotowego powietrza? czy moze byc to raczej przyczyna xle skalibrowanego gazu? (bo dziwne ze akurat przy hamowaniu i zakretach)
dodam ze czujnik g42 mam zintegrowany z wtryskiem i bład ten wyskoczył mi po wymianie wtrysku (zamienił stryjek siekierke na kijek bo wczesniej wtryskiwacz nei działał)
dodam ze czujnik g42 mam zintegrowany z wtryskiem i bład ten wyskoczył mi po wymianie wtrysku (zamienił stryjek siekierke na kijek bo wczesniej wtryskiwacz nei działał)
- ci-nek
- Gaduła
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)