Moderator: Moderator
jezeli podlaczal pod kompa i mechanik powiedzial o przepustnicy a krokowy ma nowy i uszczelke podstawy wtrysku ma dobra to na 90 % TPS wysiadl i robi takie cuda z obrotami.
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Napisz jaki masz parownik, ile lat ma i jaki jest jego przebieg.
Spuszczałeś kiedyś z niego syf czyli tzw. mazut ?
Ja podejrzewam membrany sa już pewnie dość twarde.
Spuszczałeś kiedyś z niego syf czyli tzw. mazut ?
Ja podejrzewam membrany sa już pewnie dość twarde.
-

Radekb351 - Gaduła
Piekal, zrób kolego ten reset sterownika silnika jak ci napisałem (żadnej innej adaptacji w monowtrysku nie robi się) , pomoże to znak że sterownik silnika łapie błędy od LPG i na każdym forum masz odpowiedź co z tym zrobić, nie pomoże to pomyślisz dalej. Druga istotna sprawa zanim się wgłębisz w elektronikę, ustawianie TPSU itd to kontrola szczelnosci podstawy pod wtryskiem
- pablomed
- Members
Wymieniłem parownik i na gazie mi nie gaśnie. Podjechałem do mechanika i mi powiedział ze rozrząd jest przestawiony na wale o pół ząbka i jutro wieczorem go zaprowdze i jeszcze ma wymienic silniczek krokowy
[ Dodano: 2012-08-31, 21:15 ]
Odebrałem dzis samochod od mechanika. Moze jest i lepiej ale mechanik powiedzial ze jesli ustawi idealnie zaplon to cos chrobocze w silniku dlatego zaplon musi byc opozniony. Mówił ze to cos z panewką ale by musial rozbierac silnik . Jak myslicie co to moze byc ?
[ Dodano: 2012-08-31, 21:15 ]
Odebrałem dzis samochod od mechanika. Moze jest i lepiej ale mechanik powiedzial ze jesli ustawi idealnie zaplon to cos chrobocze w silniku dlatego zaplon musi byc opozniony. Mówił ze to cos z panewką ale by musial rozbierac silnik . Jak myslicie co to moze byc ?
- Piekal
- Badacz tematu
Silnik 1.8 może pracować na registrze (śruba na wężu).
Co do korkowca może źle jest wyregulowany sterownik lub nie działa lambda.
Co do korkowca może źle jest wyregulowany sterownik lub nie działa lambda.
-

Radekb351 - Gaduła
Gaśnie na LPG po dohamowaniu i na zakręcie
Witam kolegów.
Od 2 miesięcy jestem właścicielką XX Jahre 2.0 8v (motor AGG).
Jakieś 1000 km temu założyłam sekwencycjną instalację LPG mniemam, że to ta II generacji.
Problemowa sytuacja o której mam zamiar wspomnieć zdarzyła się dopiero 3 razy ale biorąc pod uwagę fakt, że jeżdżę dość agresywnie, wolałabym, żeby już nigdy się nie powtórzyła.
Silnik gaśnie na LPG przy ostrzejszym dohamowaniu i co dziwne, przy wchodzeniu w zakręt
Sytuacja ta miała dwukrotnie miejsce na zakręcie, po dohamowaniu, na zimnym silniku (auto zgasło, a co za tym idzie wspoma przestała chodzić
) raz na prostej po dohamowaniu z 6000 obrotów, na ciepłym silniku. Po takim incydencie auto ma poważne kłopoty z odpaleniem. Udało się zakręcić silnikiem tylko przy długim kręceniu i wduszaniu pedała gazu.
Dodatkowo wczoraj Golf był podpięty pod VAGa i pokazał aż 4 błędy sondy lambdy. Czy to właśnie ona może powodować wyżej wspomniane kłopoty? Pomóżcie bo za dwa tygodnie jadę polatać po torze i nie chce się zabić
P.S. dokładnie ten sam problem przerabiał znajomy w Renault Megane Coupe. Tam winnym okazała się rura filtra powietrza. U mnie rury nie ma, jest filtr stożkowy.
Od 2 miesięcy jestem właścicielką XX Jahre 2.0 8v (motor AGG).
Jakieś 1000 km temu założyłam sekwencycjną instalację LPG mniemam, że to ta II generacji.
Problemowa sytuacja o której mam zamiar wspomnieć zdarzyła się dopiero 3 razy ale biorąc pod uwagę fakt, że jeżdżę dość agresywnie, wolałabym, żeby już nigdy się nie powtórzyła.
Silnik gaśnie na LPG przy ostrzejszym dohamowaniu i co dziwne, przy wchodzeniu w zakręt
Sytuacja ta miała dwukrotnie miejsce na zakręcie, po dohamowaniu, na zimnym silniku (auto zgasło, a co za tym idzie wspoma przestała chodzić
) raz na prostej po dohamowaniu z 6000 obrotów, na ciepłym silniku. Po takim incydencie auto ma poważne kłopoty z odpaleniem. Udało się zakręcić silnikiem tylko przy długim kręceniu i wduszaniu pedała gazu.
Dodatkowo wczoraj Golf był podpięty pod VAGa i pokazał aż 4 błędy sondy lambdy. Czy to właśnie ona może powodować wyżej wspomniane kłopoty? Pomóżcie bo za dwa tygodnie jadę polatać po torze i nie chce się zabić
P.S. dokładnie ten sam problem przerabiał znajomy w Renault Megane Coupe. Tam winnym okazała się rura filtra powietrza. U mnie rury nie ma, jest filtr stożkowy.
- losstsoul
- Berbeć
uuu filtr stozkowy + nowa instalacja lpg = cuda z obrotami
polecam jechac na regulacje mieszanki powietrze-lpg bo ewidentnie ma problemy z tym
jezeli masz sekwencje to jest to 3 gen
a II gen to na nasze monowtryski jest
jezeli instalacja jest nowa to poprostu trzeba ja ladnie dostroic i ustawic emulacje lambdy dobrze bo przy takiej instalacji to bardzo wazne
polecam jechac na regulacje mieszanki powietrze-lpg bo ewidentnie ma problemy z tym
jezeli masz sekwencje to jest to 3 gen
a II gen to na nasze monowtryski jest
jezeli instalacja jest nowa to poprostu trzeba ja ladnie dostroic i ustawic emulacje lambdy dobrze bo przy takiej instalacji to bardzo wazne
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)