Moderator: Moderator
Sprawdź najpierw, czy nie odpadły kabelki od tweeterów (wewnątrz ich obudowy) bo jakaś partia S-6C miała z tym kłopoty. Ponoć producent poprawił już defekt, ale warto sprawdzić. Zwrotka musiała by grubo utonąć w wodzie, żeby ją ch** trafił.prosebz napisał(a):cały zestaw został źle zamontowany dokładnie zwrotnica była w drzwiach i po prostu woda się do niej dostała i ch** je strzelił.
Voice Kraft - postaw na jakość!
Volkswagen Klub Polska #157
.
.
-

slavwek.ie - Moderator Globalny
Witam.
Jeśli ktoś lubi mocny bas i chce zainwestować w głośniki do przednich drzwi i dawać dystanse i jeszcze wygłuszenie to jest OK ale jeśli ktoś ma zbędne miejsce w bagażniku to zdecydowanie lepszym rozwiązaniem jest zainwestowanie tych pieniędzy w subwoofer.
Niskie częstotliwości dźwięku nie ulegają efektowi stereo ani innemu podziałowi na głośniki. Fakt tej jest z powodzeniem wykorzystywany w kinie domowym gdzie satelity tworzące efekt dźwięku przestrzennego są niewielkich rozmiarów (ale oczywiście nie bez znaczenia jest ich jakość) a cały bas jest uzupełniony z subwoofera którego dźwięk "podąża" za wysokimi tonami i mamy wrażenie , że nas otacza. Bez ingerencji w głośniki w drzwiach na fabrycznym zestawie odseparowanym czyli woofer w drzwiach a tweeter na podszybiu też da się fajnie zagrać. Wspomniane przody podłączamy na wyjście radia na przód a na wyjście tylne podłączamy jakieś niskotonówki po jednej na kanał ale koniecznie mocniejsze od tych z przodu no i oczywiście o fajnej wielkości membramy i magnesu. Najtańszym sposobem jest zakupienie 2 głośników i podłączenie je pod radio. Można też dokupić soprany ze zwrotnicą i zrobić zestaw dwudrożny. Budowa dodatkowego wzmacniacza na tył to już całkiem jest fajna sprawa bo można kupić naprawdę wielgachny basowy głośnik którego radio już by mogło nie uciągnąć. Ale to już generuje kolejne koszty. Więc wracając do specyfikacji TANIO A DOBRZE dwa głośniki niskotonowe do półki lub do skrzyni czy też w boczki bagażnika... jak kto woli. A radochy będzie co nie miara.
Pewnie dużo osób nie znających się tak naprawdę w temacie będzie próbowało udowodnić coś innego ale ja osobiście mam taki układ i wiem, że się sprawdza.
[ Dodano: 2011-09-01, 08:15 ]
... a jeśli chodzi o tanie markowe radio to spokojnie mogę polecić KENWOOD KDC-4051UG w tej grupie cenowej zdecydowanie najlepsze (porównując z PIONIEER, SONY, LG, JVC).
Jeśli ktoś lubi mocny bas i chce zainwestować w głośniki do przednich drzwi i dawać dystanse i jeszcze wygłuszenie to jest OK ale jeśli ktoś ma zbędne miejsce w bagażniku to zdecydowanie lepszym rozwiązaniem jest zainwestowanie tych pieniędzy w subwoofer.
Niskie częstotliwości dźwięku nie ulegają efektowi stereo ani innemu podziałowi na głośniki. Fakt tej jest z powodzeniem wykorzystywany w kinie domowym gdzie satelity tworzące efekt dźwięku przestrzennego są niewielkich rozmiarów (ale oczywiście nie bez znaczenia jest ich jakość) a cały bas jest uzupełniony z subwoofera którego dźwięk "podąża" za wysokimi tonami i mamy wrażenie , że nas otacza. Bez ingerencji w głośniki w drzwiach na fabrycznym zestawie odseparowanym czyli woofer w drzwiach a tweeter na podszybiu też da się fajnie zagrać. Wspomniane przody podłączamy na wyjście radia na przód a na wyjście tylne podłączamy jakieś niskotonówki po jednej na kanał ale koniecznie mocniejsze od tych z przodu no i oczywiście o fajnej wielkości membramy i magnesu. Najtańszym sposobem jest zakupienie 2 głośników i podłączenie je pod radio. Można też dokupić soprany ze zwrotnicą i zrobić zestaw dwudrożny. Budowa dodatkowego wzmacniacza na tył to już całkiem jest fajna sprawa bo można kupić naprawdę wielgachny basowy głośnik którego radio już by mogło nie uciągnąć. Ale to już generuje kolejne koszty. Więc wracając do specyfikacji TANIO A DOBRZE dwa głośniki niskotonowe do półki lub do skrzyni czy też w boczki bagażnika... jak kto woli. A radochy będzie co nie miara.
Pewnie dużo osób nie znających się tak naprawdę w temacie będzie próbowało udowodnić coś innego ale ja osobiście mam taki układ i wiem, że się sprawdza.
[ Dodano: 2011-09-01, 08:15 ]
... a jeśli chodzi o tanie markowe radio to spokojnie mogę polecić KENWOOD KDC-4051UG w tej grupie cenowej zdecydowanie najlepsze (porównując z PIONIEER, SONY, LG, JVC).
-

mirecc - Berbeć
Problem rozwiązany trzeba było dobrze zwrotnice przeczyścić i wysuszyć, wszytko gra jak trzeba 

RED BLACK OEM + HELLA SET
http://www.golf3.pl/topics2/czerwony-go ... t34651.htm
http://www.golf3.pl/topics2/czerwony-go ... t34651.htm-

prosebz - Badacz tematu
Głosniki w deske
Witam mam pytanie mam golfa 3 hatchback i mam standardowe glosniki w desce rozdzielczej chcem je wymienic na jakies dobre syczki jaka firme polecacie i gdzie takie dostac bo w mk3 sa takie wtykane z obramówka plastikowa
-

lisek1610 - Czytacz
-

BartheZz_3 - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Jakie głośniki do drzwi przednich golf 3? 165MM?
Witam. Jakie głośniki podejdą do przednich drzwi? 165mm? czy 160mm?
Nie chce kupować oryginalnych, ale może coś podeślecie ciekawego z allegro?
Bo to są oczywiście głośniki basowe co nie?
Nie chce kupować oryginalnych, ale może coś podeślecie ciekawego z allegro?
Bo to są oczywiście głośniki basowe co nie?

-

zacny11 - Czytacz
165mm, są to midbasy w przypadku zestawow odseparowanych, lub szerokopasmowe w przypadku seryjnych glosnikow.
O zestawach godnych polecenia znajdziesz sporo lektury tu na forum.
O zestawach godnych polecenia znajdziesz sporo lektury tu na forum.
Voice Kraft - postaw na jakość!
.
.
-

slavwek.ie - Moderator Globalny
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio