Zestaw głośników na przód

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Głośniki i Dystanse

Postprzez setco » 5 sie 2009, o 15:43

Witam,

czy są na rynku głośniki (zestaw dwudrożny) które będą pasowały w fabryczne otwory w golfie 3 bez konieczności montowania dystansów (oprócz tych od VW)?

Nie wiem czy dystans poprawia akustykę, pewnie i tak, ale nie jestem zainteresowany cięciem boczków w drzwiach stąd moje pytanie. Oczywiście dodatkowo drzwi będą wygłuszane.

Z góry dziękuje za pomoc!

:mrgreen:
Avatar użytkownika
setco
Berbeć
 
Posty: 10
Dołączył(a): 23 lis 2008, o 20:31
Lokalizacja: Polska

Głośniki i Dystanse

 

Postprzez pood181 » 5 sie 2009, o 16:02

rozbierz dzwi, zmierz srednice otworu i poszukaj odpowiednich glosnikow. ja mam zamontowane fajne grand zero bez zadnych dystansow czy ciecia. pozrdo
Avatar użytkownika
pood181
Badacz tematu
 
Posty: 192
Dołączył(a): 7 gru 2008, o 13:25
Lokalizacja: koszalin

Postprzez swatu » 5 sie 2009, o 16:02

sa 16cm ewentualnie 16,5cm,a tłumienie dzwi i dystanse duza dadza jesli chodzi o dzwiek na przodzie.
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez PiJey88 » 5 sie 2009, o 16:03

setco napisał(a):czy są na rynku głośniki (zestaw dwudrożny) które będą pasowały w fabryczne otwory w golfie 3 bez konieczności montowania dystansów

każde 165 mm :zdziwko:
Nie wiem czy dystans poprawia akustykę, pewnie i tak, ale nie jestem zainteresowany cięciem boczków w drzwiach stąd moje pytanie. Oczywiście dodatkowo drzwi będą wygłuszane.

Wygłuszanie drzwi bez dawania dystansów mija się z celem :dobani:
Avatar użytkownika
PiJey88
Administrator
 
Posty: 5010
Dołączył(a): 2 lut 2007, o 09:16
Lokalizacja: Warszawa
Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Mazz » 11 sie 2009, o 19:47

Dokładnie co ci da wygłuszenie skoro mimo wszystko tapicerka będzie tańcowała w rytm muzyki :dobani:
Avatar użytkownika
Mazz
VIP
 
Posty: 398
Dołączył(a): 20 mar 2008, o 20:36
Lokalizacja: Medyka

Postprzez GranuL » 26 sie 2009, o 13:11

Panowie witam po długiej przerwie ;D powiedzcie mi czy te dystanse sie montuje do drzwi do blachy i zakrywa boczkami ? bo coś takiego widziałem ;)
i czy wystarczy dystans czy wygłuszy też się przyda ?
Avatar użytkownika
GranuL
Gaduła
 
Posty: 464
Dołączył(a): 7 lis 2007, o 00:53
Lokalizacja: Elbląg

Postprzez Pascal » 26 sie 2009, o 17:17

GranuL napisał(a):Panowie witam po długiej przerwie ;D powiedzcie mi czy te dystanse sie montuje do drzwi do blachy i zakrywa boczkami ? bo coś takiego widziałem ;)
i czy wystarczy dystans czy wygłuszy też się przyda ?


Tak montujesz je do do drzwi i przykrywasz boczkiem.Tylko w MK3 musisz boczek lekko pociąć.Dystans powinien być jeszcze zaimpregnowany i oczywiscie należy go wytłumic.
Avatar użytkownika
Pascal
Members
 
Posty: 1054
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 00:31
Lokalizacja: TJE

Postprzez GranuL » 26 sie 2009, o 17:42

O losie t kolejne koszta ;D to na spokojnie tym się zajmę i chyba dam do serwisu ;D nie chce mi się bawi w to chyba
Avatar użytkownika
GranuL
Gaduła
 
Posty: 464
Dołączył(a): 7 lis 2007, o 00:53
Lokalizacja: Elbląg

Postprzez Pascal » 26 sie 2009, o 18:07

GranuL napisał(a):O losie t kolejne koszta ;D to na spokojnie tym się zajmę i chyba dam do serwisu ;D nie chce mi się bawi w to chyba


w serwisie cie skasuja szkoda pieniedzy na to wydawac lepiej zrób to samemu na tej stronie masz jak to sie robi...

http://www.autocentrum.pl/go/246__Zrob_ ... o__35.html
Avatar użytkownika
Pascal
Members
 
Posty: 1054
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 00:31
Lokalizacja: TJE

Postprzez GranuL » 27 sie 2009, o 12:01

Dostałem odpowiedź od firmy w której robiłem Car-audio w Audi a4 wiem że jest droga ale fachowa.

I zobaczcie jaką dostałem odpowiedź:

"W GOLFIE 3 NIE POTRZEBA DYSTANSÓW, JEST GOTOWE MIEJSCE NA GŁOŚ. 165MM.
WYGŁUSZENIE PARY DRZWI DO 500,-/NA SUPER Z MONTAŻEM GŁOŚNIKOW I MATERIAŁEM/
POZDRAWIAMY I ZAPRASZAMY"


Oni twierdzą, że nie potrzeba dystansów :) jeżeli nie to wygłuszyć sobie sam mogę jakąś matą z allegro :)
Chce te głośniki wstawić na początek:
http://www.ceneo.pl/107103
Avatar użytkownika
GranuL
Gaduła
 
Posty: 464
Dołączył(a): 7 lis 2007, o 00:53
Lokalizacja: Elbląg

Postprzez Herbiasty » 27 sie 2009, o 12:08

o zgrozo... co to za firma??
robilem wygluszenie juz w kilku mkIII i te "fabryczne miejsca" to porazka.. zawsze je wycinam.. bo to jest badziewny plastik ktory przy lepszych glosnikach dobrze zasilonych tak wibruje ze reki na boczku nie mozna polozyc...

na poczatek powiedz czy te glosniki bedziesz zasilal tylko z radia czy kiedys zagosci wzmacniacz....
wtedy cos Ci doradzimy...
40mm nad ziemia, vento black front, 9Jet15, LC3P perła => http://www.golf3.pl/topics2/herbis-rozd ... t20552.htm
Obrazek
Avatar użytkownika
Herbiasty
Czytacz
 
Posty: 32
Dołączył(a): 26 sie 2009, o 11:15
Lokalizacja: P-śl

Postprzez GranuL » 27 sie 2009, o 16:04

A więc tak będzie to pod radiem Alpine ;) chwilowo pod radio tylko te głosniczki będą a z czasem jak inne rzeczy zrobie to przyjdzie wzmacniacz konkretny i myślę o 4 kanałach i wtedy tubę alpine na bagażnik i głośnik z drzwi na wzmaka tak by same tweetery zostały pod radjem ;) no i wtedy tzreba będzie się wziąśc za dystanse z MDF-u tak myślę. z chęcią wysłucham waszej koncepcji aczkolwiek przypominam że to golfik 3D nie 5 ;)

PANOWIE moje pytanie kurde właśnie bo jak się wyjmowało tą GAMME radio jakieś szpilki się wsadzało prawda w te dziurki i ciągnęło nie pamietam właśnie kurde juz.
Avatar użytkownika
GranuL
Gaduła
 
Posty: 464
Dołączył(a): 7 lis 2007, o 00:53
Lokalizacja: Elbląg

Następna strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 3 gości