Moderator: Moderator
Najlepiej wymienić simeringi bo co weekend się tego nie rozbiera, mi robili sprzęgło luk kupiłem i za sprzęgło luk zapłaciłem 360 zł a oba uszczelniacze nie dałem 40 zł nawet więc lepiej zrobić niż za rok stawiać bo wali olejem. Mam silnik 1.9 TD.
Moje vwozidełko: moj-golf/golf-3-by-bendi-t35710.html
- bendi86
- Badacz tematu
Kordi , normalnie mi ciągnie jak puszcze sprzęgło na ręcznym .
http://www.golf3.pl/topics2/golf-3-14-a ... htm#445747 iii mój golfik ;D
-

orminek - Czytacz
1.4 to albo silnik AEX albo ABD.
Jeżeli masz AEX to będzie trochę gorzej - sprzęgło około 400 PLN
Sprzęgło do AEX
Jeżeli masz silnik ABD, tu będzie ciut taniej - w około 300 PLN powinna się kwota zamknąć
Sprzęgło ABD
Kup najlepiej SACHSA, LuKa lub VALEO - nie daj się nabrać na sprzęgło jakieś 100 PLN taniej - zapłacisz teraz mniej, a niedługo może czekać Cię ta sama robota.
Robocizna w warsztacie - ja bym nie zapłacił więcej niż 250 - 300 PLN bo tyle jest warta robota wymiany sprzęgła w normalnym silniku benzynowym.
Jeżeli masz AEX to będzie trochę gorzej - sprzęgło około 400 PLN
Sprzęgło do AEX
Jeżeli masz silnik ABD, tu będzie ciut taniej - w około 300 PLN powinna się kwota zamknąć
Sprzęgło ABD
Kup najlepiej SACHSA, LuKa lub VALEO - nie daj się nabrać na sprzęgło jakieś 100 PLN taniej - zapłacisz teraz mniej, a niedługo może czekać Cię ta sama robota.
Robocizna w warsztacie - ja bym nie zapłacił więcej niż 250 - 300 PLN bo tyle jest warta robota wymiany sprzęgła w normalnym silniku benzynowym.
- Strolf
- Berbeć
Dziwne Zachowanie Sprzęgła przy ruszaniu..
Witam Panowie.W moim AAZ-cie mam problem z sprzęgłem...otóż gdy ruszam np. spod swiateł sprzęgło podczas puszczania powoduje drgania i szarpanie,dalsze biegi wchodzą już gładko jednak podczas puszczania sprzęgła słychać jakby zgrzytnięcie sprzęgła...Obawiam się że olej ze skrzyni przez cieknący zimering mogło dostać się na tarcze lub docisk gdyż wszystko co znajduje się dookoła było ufajdane od oleju ze skrzyni.
Dodam że poduszka skrzyni i silnika zakupiłem z wyższej półki Lemfordera i problem nie znikł...znajomy mechanik mówi że problem tkwi w sprzęgle lub łożysku oporowy bądź w "słoneczku"???
Chciłbym poznać wasze opinie.
Dodam że poduszka skrzyni i silnika zakupiłem z wyższej półki Lemfordera i problem nie znikł...znajomy mechanik mówi że problem tkwi w sprzęgle lub łożysku oporowy bądź w "słoneczku"???
Chciłbym poznać wasze opinie.
- Soosexy69
- Czytacz
mówisz o łożysku oporowym? czy samo sprzęgło ma w sobie łożysko?jeżeli chodzi o pierwszy bieg nie wchodzi źle,kwestia jak ustawie na cięgnach,nie zgrzyta.
w weekend biorę się za demontaż skrzyni i porobię foty w celu wyjaśnienia sprawy.
w weekend biorę się za demontaż skrzyni i porobię foty w celu wyjaśnienia sprawy.
- Soosexy69
- Czytacz
to jak zrobisz fotki to wyślij mi na e-maila suwak3@vp.pl. łożysko sprzęgła jest w skrzyni i ono popycha ten pręt ja tak miałem u siebie że jedynka ciężko wchodziła lub w ogóle
- paliwo
- Badacz tematu
Wymiana sprzegła
Witam mam takie pytanie.
czy mógł by ktos opisać wymiane sprzegła w golfie 3 1.8 ABS 90 km
bo padło mi sprzegło i chce sam zabrac sie za wymiane. Najlepiej by było jak by ktos miał jeszcze zdjecia i czy wymienie sprzegła jak nie mam kanału tylko bede podnosił golfika na windzie .
z góry dzieki
bo padło mi sprzegło i chce sam zabrac sie za wymiane. Najlepiej by było jak by ktos miał jeszcze zdjecia i czy wymienie sprzegła jak nie mam kanału tylko bede podnosił golfika na windzie .
z góry dzieki
- raf.corp7
- Czytacz
raf.corp7 napisał(a):Witam mam takie pytanie.
z góry dzieki
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=236681
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Dzieki wielkie teraz jeszcze musze zorientować sie jakie sprzegło takie zeby nie było bardzo drogie ale zeby wytrzymało troche .
dzieki za link.
i jesli miał by ktos jeszcze jakies porady albo cos to prosze o napisanie z góry wielkie dzieki
dzieki za link.
i jesli miał by ktos jeszcze jakies porady albo cos to prosze o napisanie z góry wielkie dzieki
- raf.corp7
- Czytacz
własnie nad tymi myslałem tylko jeszcze pomytam po sklepach w okolicy a jak cena bedzie duza to allegro zostaje
a ma ktos jeszcze jakas rade na co najbardziej zwrócić uwage i na co najbardziej uważać .
[ Dodano: 2013-02-05, 19:15 ]
a jest jakas róznica pomiedzy tymi dwoma czy to jest ta sama półka

a ma ktos jeszcze jakas rade na co najbardziej zwrócić uwage i na co najbardziej uważać .
[ Dodano: 2013-02-05, 19:15 ]
a jest jakas róznica pomiedzy tymi dwoma czy to jest ta sama półka

- raf.corp7
- Czytacz
Powrót do Napęd i skrzynia biegów