Moderator: Moderator
a mam jeszcze takie pytanie a opłacało by sie tak zrobic zeby wymienic sama tarcze czy raczej nie robic tak tylko wszystko wymienic??
[ Dodano: 2013-02-06, 16:04 ]
mam jeszcze takie pytanie opłaca sie kupis sprzegło firmy statim
[ Dodano: 2013-02-06, 16:04 ]
mam jeszcze takie pytanie opłaca sie kupis sprzegło firmy statim

- raf.corp7
- Czytacz
raf.corp7 napisał(a):a mam jeszcze takie pytanie a opłacało by sie tak zrobic zeby wymienic sama tarcze czy raczej nie robic tak tylko wszystko wymienic??
Jeśli docisk nie jest zużyty to można by tak zrobić... jednakże nie masz pewności czy za parę km znowu coś sie nie popsuje. Pamiętaj... Chytry dwa razy traci...
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
-

deusiwo - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: ADZ
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
u mnie w sklepiej jest za 270zł i chyba wezme bo na allegro niby tańsze troche ale jesscze przesyłka to podobna cena wychodzi a w sklepiej jak wezme zły rodzaj to sobie wymienie bo podobno sa dwa rodzaje .
[ Dodano: 2013-02-21, 21:12 ]
mam takie pytanie przy wymianie sprzęgła mogłęm przestawic zapłon albo cos
bo jak zapalam golfa to trzyma sie na 2 tys obrotach i nie wiem co jest grane a tylko sprzęgło wymieniałem .
z góry dzieki za pomoc
[ Dodano: 2013-02-21, 21:12 ]
mam takie pytanie przy wymianie sprzęgła mogłęm przestawic zapłon albo cos
bo jak zapalam golfa to trzyma sie na 2 tys obrotach i nie wiem co jest grane a tylko sprzęgło wymieniałem .
z góry dzieki za pomoc
- raf.corp7
- Czytacz
Witam, mam golfa 3 z silnikiem 1.8 i ostatnio zawoziłem ojca do roboty i gdy chciałem zmienić bieg wcisnąłem pedał sprzęgła i wpadł mi w podłogę i nie odbił. Jakie mogą być tego przyczyny i czy naprawa może być droga?
- hubert18115
- Berbeć
po 1 - sprawdź czy linka się nie zerwała, nie puściło zabezpieczenie linki na łapie sprzęgła lub nie rozjechał się samoregulator
2 - jeżeli nic z w/w nie ma miejsca to pękł ząbek w deklu skrzyni biegów lub tak jak napisał raf.corp7, poszedł talerzyk na sprzęgle. jak łapa sprzęgła luźno sobie dynda to raczej ząbek, jeżeli coś ją blokuje to być może popychacz sie zablokował za talerzykiem.
zabezpieczenie linki - ok 20zł, linka z samoregulatorem 120zł, sprzęgło 300zł
2 - jeżeli nic z w/w nie ma miejsca to pękł ząbek w deklu skrzyni biegów lub tak jak napisał raf.corp7, poszedł talerzyk na sprzęgle. jak łapa sprzęgła luźno sobie dynda to raczej ząbek, jeżeli coś ją blokuje to być może popychacz sie zablokował za talerzykiem.
zabezpieczenie linki - ok 20zł, linka z samoregulatorem 120zł, sprzęgło 300zł
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
Sprawdź czy wszystkie wtyczki powpinałeś, może jakiś przewód np podciśnienia do serwa nie pękł , lub nie jest wypięty. Reset ECU też nie zaszkodzi

-

pietrasiak2 - Members
Powrót do Napęd i skrzynia biegów