Moderator: Moderator
deusiwo napisał(a):oleju w skrzyni sie raczej nie zmienia, co najwyzej mozna dolać
to po kiego grzyba korek spustowy do olejuVag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
-

krzyś - Members
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.9 TDI 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
a tak dla hecykrzyś napisał(a):deusiwo napisał(a):oleju w skrzyni sie raczej nie zmienia, co najwyzej mozna dolać
to po kiego grzyba korek spustowy do oleju
U mnie też korek spustowy nigdy nie był odkręcany, jedynie wlewowy, aby uzupełnić braki.
-

prezesik - Members
palio45, orientujesz się może ile mniej więcej może kosztować taka tarcza? Albo jak ktoś inny wie to niech podrzuci cenke 

-

gizu69 - Czytacz
Witam. W moim 1.4 kończy się już sprzęgło więc chcę wymienić. Znalazłem Ciekawą ofertę i co o niej sądzicie? Dodam że autko "planuję zmienić" jakoś w kwietniu, więc cześci nie muszą być drogie.
http://allegro.pl/sprzeglo-vw-golf-polo ... 29740.html
http://allegro.pl/sprzeglo-vw-golf-polo ... 29740.html
-

golf 1.4 - Gaduła
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.4 ABD
- Paliwo: PB+LPG
golf 1.4 napisał(a):Witam. W moim 1.4 kończy się już sprzęgło więc chcę wymienić. Znalazłem Ciekawą ofertę i co o niej sądzicie? Dodam że autko "planuję zmienić" jakoś w kwietniu, więc cześci nie muszą być drogie.
http://allegro.pl/sprzegl...3671429740.html
Hart... No co by o nim nie mówić. Do kwietnia powinno wytrzymać.
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
prezesik25, później to dziadek będzie miał problem, bo chcę mu dać golfa
ale jednak myślę że nie wydać te ~230zł i kupić luka albo coś lepszego od tego, żeby autko dłużej pojezdziło.
Auto jest już od poniedziałku u blacharza i robi progi i podłogę, zostało mi tylko sprzęgło do wymiany i wszystko jest w nim zrobione
Chcę żeby dziadek nie musiał dokładać do niego kasy.
Więc może sprzęgiełko jakieś lepsze?
ale jednak myślę że nie wydać te ~230zł i kupić luka albo coś lepszego od tego, żeby autko dłużej pojezdziło.
Auto jest już od poniedziałku u blacharza i robi progi i podłogę, zostało mi tylko sprzęgło do wymiany i wszystko jest w nim zrobione
Chcę żeby dziadek nie musiał dokładać do niego kasy.
-

golf 1.4 - Gaduła
golf 1.4 napisał(a):prezesik25, później to dziadek będzie miał problem, bo chcę mu dać golfa ale jednak myślę że nie wydać te ~230zł i kupić luka albo coś lepszego od tego, żeby autko dłużej pojezdziło.
Auto jest już od poniedziałku u blacharza i robi progi i podłogę, zostało mi tylko sprzęgło do wymiany i wszystko jest w nim zrobione Chcę żeby dziadek nie musiał dokładać do niego kasy.
Ja mam Luka. Komplet w gdzieś takim pieniążku jak napisałeś i klei bardzo dobrze. Więc kupuj jak najbardziej. Do tego Uszczelniacz wału od strony sprzęgła. I będzie spokój na kolejne tysiące kilometrów.
-

Paweu - Members
Paweu_mk3, czyli do tego jeszcze musi być jakiś uszczelniacz?
Auto 20 letnie to skarbonka bez dnia...
No ale cóż, jak mus to mus
[ Dodano: 2013-11-20, 17:41 ]
A mam jeszcze pytanie. Jaka tarcza pasuje do 1.4 ABD 93r? Na stronie inter cars są sprzęgła o rozmiarze 190mm i 200mm? Które mam wybrać?
Auto 20 letnie to skarbonka bez dnia...
No ale cóż, jak mus to mus
[ Dodano: 2013-11-20, 17:41 ]
A mam jeszcze pytanie. Jaka tarcza pasuje do 1.4 ABD 93r? Na stronie inter cars są sprzęgła o rozmiarze 190mm i 200mm? Które mam wybrać?
-

golf 1.4 - Gaduła
golf 1.4 napisał(a):Paweu_mk3, czyli do tego jeszcze musi być jakiś uszczelniacz?
No nie musi... Ale stary uszczelniacz może się rozszczelnić i olej może zalać sprzęgło. Jeśli sprzęgło jest zużyte to tam pół biedy. Ale jeśli dojdzie do tego po wymianie na nowe sprzęgło to potocznie mówiąc cała robota psu w pupę. Lepiej wymienić i mieć już spokój. Koszt uszczelniacza to w granicach 30 zł.
golf 1.4 napisał(a):Auto 20 letnie to skarbonka bez dnia... No ale cóż, jak mus to mus
Każde auto niezależnie od wieku to skarbonka. Ale to nie miejsce na takie tematy.

-

Paweu - Members
Powrót do Napęd i skrzynia biegów