Moderator: Moderator
Faktycznie linka była źle zamocowana obok zbiorniczka wyrównawczego i byłą lekko napięta...teraz łapie w połowie...tylko czy początkowy luż na pedale sprzęgła powinien być?opór stawia jak łapie sprzęgło...pedał ma taki skok z 5cm i później łapie sprzęgło..?
- Soosexy69
- Czytacz
Zakup sprzęgła
Witam. Zostałem zmuszony do wymiany sprzęgła w moim golfie. Macie jakieś sprawdzone firmy żeby kupić cały zestaw nowego sprzęgła ? Jak ktoś ma na sprzedaż to niech pisze
- zmichu
- Berbeć
GrZeChU91 napisał(a):Ja tam wymienialem na LUK'a i bylem zadowolony
Potwierdzam mam takie u siebie i jestem zadowolony
-

kamilkol20 - Czytacz
-

AdiK__ - Members
- Rocznik: 2003
- Silnik: AVF+
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
trollu, ok to ja zapytam jak mam samoregulator to gdzie powinno łapac sprzegło?
sprawdzałem samoregulator czyli 5 razy wciskam i puszczam sprzegło i łapie na dole przy koncu a normalnie troche wczesniej jak połowa
tylko że u mnie czesto szarpie jak puszczam
pytam bo albo mam do zmiany regulator albo co predzej kompletne sprzegło i na to sie nastawiam
sprawdzałem samoregulator czyli 5 razy wciskam i puszczam sprzegło i łapie na dole przy koncu a normalnie troche wczesniej jak połowa
tylko że u mnie czesto szarpie jak puszczam
pytam bo albo mam do zmiany regulator albo co predzej kompletne sprzegło i na to sie nastawiam
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
u mnie jest tak że jak zaczynam puszczać sprzęgło to mniej więcej po 1/5 skoku pedału auto zaczyna jechać, wciskając sprzęgło po jakiejś 1/3 skoku zaczyna rozłączać napęd, na górze kładąc nogę na pedale jest jakiś cm luzu. Ciężko mi teraz powiedzieć dokładnie, jak będę gdzieś jechał to zwrócę uwagę.
jak szarpie przy ruszaniu? Zaczynasz puszczać sprzęgło i auto płynnie nie rusza tylko szarpie aż do momentu spięcia sprzęgła? wygląda raczej na docisk
samoregulator jakby się rozjechał to wogóle sprzęgła nie rozłączymy, na pełnej długości linki conajwyżej "półsprzęgło" będziesz miał
jak szarpie przy ruszaniu? Zaczynasz puszczać sprzęgło i auto płynnie nie rusza tylko szarpie aż do momentu spięcia sprzęgła? wygląda raczej na docisk
samoregulator jakby się rozjechał to wogóle sprzęgła nie rozłączymy, na pełnej długości linki conajwyżej "półsprzęgło" będziesz miał
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
k-m-r1 napisał(a):pytam bo albo mam do zmiany regulator albo co predzej kompletne sprzegło i na to sie nastawiam
Prędzej upatruj przyczyny problemu w sprzęgle... gdyby samoregulator na lince padał to nie miałbyś zupełnie sprzęgła, strzelałby podczas wciskania lub tak jak trollu napisał :
trollu napisał(a):conajwyżej "półsprzęgło" będziesz mia
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Powrót do Napęd i skrzynia biegów