Moderator: Moderator
Też sam będę wymieniał, tylko silnik opuszcze i wyciągnę bez wydzierania silnika
A! Jeszcze ten specjalny kluczyk muszer gdzieś kupić.... 
A! Jeszcze ten specjalny kluczyk muszer gdzieś kupić.... 
-

dawidek1991 - Czytacz
dawidek1991 napisał(a):Da rade wyciągnąć skrzynię bez wydarcia silnika, wystarczy go trochę opuścić, tak??
wszystko da radę jak się pokombinuje
dawidek1991 napisał(a):Tylko nie wiem co teraz zrobić, bo sprzęgło miałem dobre i nie wiem co przy okazji wymienić żebym miał juz wszystko z głowy??
niby tak byłoby najlepiej a stwierdzenie "miałem dobre" co oznacza? ja też miałem sprzęgło dobre a siadł ząbek w deklu skrzyni dlatego, że sprzęgło pomimo, że żyło to chodziło tak ciężko że obciążało resztę elementów i puszczały najsłabsze punkty po kolei. tak więc czasami nie opłaca się kombinować na skróty
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
Lekko chodziło i nie ciągnęło
EDIT: w każdym komplecie sprzęgła będzie ten talerz???
EDIT: w każdym komplecie sprzęgła będzie ten talerz???
Ostatnio edytowano 18 paź 2012, o 09:11 przez dawidek1991, łącznie edytowano 1 raz
-

dawidek1991 - Czytacz
dawidek1991 napisał(a):co przy okazji wymienić żebym miał juz wszystko z głowy??
po odjęciu skrzyni od silnika trzeba ocenić stan sprzęgła, grubość okładzin i tym się kierować, podejmując decyzję czy zmieniać sprzęgło czy samą tarczę wysprzęglającą, bo bez sensu wracać do tematu za pół roku. I warto przy okazji simering na wale korbowym silnika zmienić
- pablomed
- Members
dawidek1991 napisał(a):Lekko chodziło i nie ciągnęło
moje też, po prostu przy dojeżdżaniu do skrzyżowania coś zrobiło pstyk i sprzęgła brakło - pękła linka. Na nowej lince po tygodniu poszło zabezpieczenie linki na łapie sprzęgła, po kolejnych 3-4 dniach sprzęgła brakło a na zewnątrz wszystko było ok wiec trzeba było targać skrzynię, wtedy sprzęgło zostało zmienione i okazało się że poszedł ząbek w deklu skrzyni. tarcze widziałem i okładziny jeszcze trochę było ale więcej niż 30kkm bym nie zrobił
tak więc 2 tyg się użerałem z autem dlatego tak jak pisze pablomed, lepiej rozebrać i wtedy pomyśleć, zrobić wszystko na raz i mieć spokój a nie dłubać 4 razy w roku przy tym samym
-

trollu - VIP
Pąny, ponawiam pytanie, czy w każdym zestawie dostanę ten talerz, który prawdopodobnie się przebił przez popychacz??
-

dawidek1991 - Czytacz
dawidek1991 napisał(a): ponawiam pytanie
pierwszy lepszy link z allegro i już wiesz, że w zestawie masz tarcze, docisk i łożysko oporowe czyli talerza brak, trzeba dokupić osobno
-

trollu - VIP
polecam ci sklep Fabiana, w piątek kupiłem u niego komplet Sachsa za 295 zl + łożysko oporowe za 37 tez Sachs do mojego 1.8 adz ogólnie ceny niższe niż w inter carsie ze zniżką na kartę klienta
Fabo-moto Zarzewska 13 (Górniak) 42 684 54 02 / 668603605
Pozdro
Fabo-moto Zarzewska 13 (Górniak) 42 684 54 02 / 668603605
Pozdro
moja galeria na polska jazda http://polskajazda.pl/Samochody/Volkswagen/Golf/139954
-

lary0071 - Berbeć
Powrót do Napęd i skrzynia biegów