hmm.. czesc...
tez ostatnio zmienialem te oslony i powiem ci ze niemialem tego prpblemu...
te zacuiski sciskasz do konca, ja tak zrobilem i zaklepujesz.. a widze ze tam niemasz zaklepanych...
ja robilem na wzor poprzedniego a byl zaklepany i jest wszystko ok ....
moze sie myle, ale ja tak zrobilem..
[ Dodano: 2011-04-29, 10:59 ]
ale jeszcze cos bo dziwnie to wyglada umnie ta oslonka od skrzyni biegow byla z blacha..przykrecana na troxy....niemiales tak?
Moderator: Moderator
przegu wewnętrzny
siema,
mam taki problem, stukają mi chyba przeguby wewnętrzne jednak półoś nie ma luzów góra dół a mimo to słychać wyraźne stuki gdy ruszam kołem w prawo i w lewo na przemian, widać to na filmach poniżej. gdy dotknę tej flanszy do której przykręcony jest przegub i samego przegubu to podczas tego stykania czuć ze to właśnie na tych elementach jest jakies bicie lub luz wewnątrz. mam jeszcze takie objawy prze podczas np jazdy na 5 biegu gdy ostro dodam lub puszcze gaz to szarpie samochodem, poduszka pod skrzynią oraz przednia silnika wymieniłem.
prosiłbym o jakieś sugestie czy to przeguby wewnętrzne do wymiany czy cos innego.
http://www.youtube.com/watch?v=89SLk4ezY0c&feature=player_embedded
mam taki problem, stukają mi chyba przeguby wewnętrzne jednak półoś nie ma luzów góra dół a mimo to słychać wyraźne stuki gdy ruszam kołem w prawo i w lewo na przemian, widać to na filmach poniżej. gdy dotknę tej flanszy do której przykręcony jest przegub i samego przegubu to podczas tego stykania czuć ze to właśnie na tych elementach jest jakies bicie lub luz wewnątrz. mam jeszcze takie objawy prze podczas np jazdy na 5 biegu gdy ostro dodam lub puszcze gaz to szarpie samochodem, poduszka pod skrzynią oraz przednia silnika wymieniłem.
prosiłbym o jakieś sugestie czy to przeguby wewnętrzne do wymiany czy cos innego.
http://www.youtube.com/watch?v=89SLk4ezY0c&feature=player_embedded
- zumak
- Berbeć
Proponuje stację diagnostyczną w Twoim mieście, tam gdzie robisz przeglądy ( u mnie tam gdzie robię przegląd mam oględziny zawieszenia za free ) i CI podpowiedzą co masz do wymiany. Nie baw sie w zgadywanie co Twojego Golfa boli. Ja przez właśnie takie zgadywanie straciłem dużo kasy, więc i Ciebie przestrzegam przed tym!
- Nawladany
- Czytacz
Wyciągnięty kielich razem z wałkiem
Witam. Kupiłem używana skrzynie biegów przy wykręcania sprzedawca nie mógł wyciągnąć półosi i wyciągnął ja z tym wałkiem jak jest kielich i wałek wchodzi do skrzyni tam powinno być zabezpieczenie w środku. teraz pytanie jeśli będę miał to zabezpieczenie to będzie szło je włożyć przez otwór od tego wałka czy trzeba rozkręcać skrzynie?? 

- tasiorosw
- Berbeć
Uszkodzony przegub wewnetrzny
Witam
Golfik zony zaczol wydawac nieproszone dzwieki. Pierwsza diagnoza byly lozyska , ale podczas wymiany pompy wody przypadkiem zauwazylem uszkodzona oslone przegubu wewnetrznego. Wnioskuje , iz smar uciekl i dostala sie woda.
Teraz moje pytanie : czy polosie w MK3 sa takie same , poniewarz taniej bedzie kupic uzywane kompletne polosie niz nowy przegub np te : http://www.speurders.nl/overzicht/autos ... Aandrijfas
Pozdrawiam
Golfik zony zaczol wydawac nieproszone dzwieki. Pierwsza diagnoza byly lozyska , ale podczas wymiany pompy wody przypadkiem zauwazylem uszkodzona oslone przegubu wewnetrznego. Wnioskuje , iz smar uciekl i dostala sie woda.
Teraz moje pytanie : czy polosie w MK3 sa takie same , poniewarz taniej bedzie kupic uzywane kompletne polosie niz nowy przegub np te : http://www.speurders.nl/overzicht/autos ... Aandrijfas
Pozdrawiam
- adam1
- Berbeć
Powrót do Napęd i skrzynia biegów