tak własnie...prezesik25 napisał(a):Wyjąć skrzynię, Rozkręcić dyfer, wymienić łożyska, uszczelniacze półosi i gitara gra.
Moderator: Moderator
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Uszczelniacz skrzyni
Witam.
Muszę wymienić uszczelniacz w skrzyni biegów do półośki.
Mam silnik ABU.
Ktoś wie jaki to będzie uszczelniacz?? Jakiś symbol, rozmiar...
Muszę wymienić uszczelniacz w skrzyni biegów do półośki.
Mam silnik ABU.
Ktoś wie jaki to będzie uszczelniacz?? Jakiś symbol, rozmiar...
- jsobierajski
- Berbeć
Dziwne stuki
Witam. Mam problem ze swoim golfikiem. Mianowicie cos strasznie stuka gdy puszczam gaz bądź wrzucam na luz. Gdy autko ciągnie jest ok stuków brak. Natomiast gry tylko puszcze gaz coś bardzo zaczyna pokutować gdzies tak jakby z okolic skrzyni biegów (mogę się mylić). Myślałem że to przegub zewnętrzny ale to by przy skręcaniu stukało a tu nie ma znaczenia czy skręcam czy jadę prosto. Może to być przegub przy skrzyni?
P.S. Ostatnio wjechałem na krawężnik i lekko zaryłem kolektorem może to mieć jakiś związek ?
Jeżeli był już taki temat to proszę o linki ale ja nic nie mogłem znaleźć.
help

P.S. Ostatnio wjechałem na krawężnik i lekko zaryłem kolektorem może to mieć jakiś związek ?
Jeżeli był już taki temat to proszę o linki ale ja nic nie mogłem znaleźć.
help

-

Dawidek - Czytacz
http://www.golf3.pl/topics7/dziwne-dzwi ... t25686.htm
prawdopodobnie skrzynia sprawdź czy masz olej...
prawdopodobnie skrzynia sprawdź czy masz olej...
- art1809
- Czytacz
Hmm no objawy podobne tylko u mnie nie wazne czy sprzeglo wcisniete czy nie i tak wali... sprawdze ten olej
-

Dawidek - Czytacz
Dawidek, skrzynia pada niestety - u mnie było to samo, jak jechałem było ok jak puszczałem gaz to takie tyrkotanie było - aż w końcu most w skrzyni się zablokował i rozerwało skrzynie na pół - 90% masz to samo - a przyczyną byli to ze przedni właściciel nie sprawdzał stanu oleju, zmiana oleju a nawet dolanie oleju nic ci nie pomoże - no może pomoże na kilka chwil z jazdy i dalej będzie to samo
-

Legionista - Members
-

Dawidek - Czytacz
Dawidek, niestety no to wychodzi ze masz tak jak ja miałem problemy ze skrzynią ... ale od razu nie kupuj skrzyni, najpierw sprawdź stan oleju, jak za mało to dolej, i obserwują ją może pomoże a jak nie to skrzynia do wymiany - nie baw się w naprawy bo to cie drogo wyniesie
Ale z drugiej strony napisałeś ze zaryłeś podwoziem o krawężnik - możliwe ze układ wydechowy wygiął sie lub spad z uchwytów gumowych , i przy jeździe możne ci obijać o podwozie auta - jak masz możliwość do auto na kanał i sprawdź to
Ale z drugiej strony napisałeś ze zaryłeś podwoziem o krawężnik - możliwe ze układ wydechowy wygiął sie lub spad z uchwytów gumowych , i przy jeździe możne ci obijać o podwozie auta - jak masz możliwość do auto na kanał i sprawdź to
-

Legionista - Members
A biegi Ci wchodziły normalnie? bo ja różnicy nie widzę żeby inaczej wchodziły odkąd zaczeło pukać. Łudzę się że to nie skrzynia... choć przyznam się że oleju to nikt tam chyba od nowości nie wymieniał 

-

Dawidek - Czytacz
Powrót do Napęd i skrzynia biegów