Problemy z biegami

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

Postprzez murgen » 24 sty 2013, o 21:36

Jak masz skrzynie na linki to urwal ci sie ew, spadla linka z plastikkowego lacznika miedzy linka a wybierakiem skrzyni, otworz maske i zobacz czy taki czarny plastik jest niepolamany.
Avatar użytkownika
murgen
Gaduła
 
Posty: 408
Dołączył(a): 27 lip 2012, o 07:29
Lokalizacja: podkarpacie

 

Postprzez czesio00 » 24 sty 2013, o 21:41

ok dzięki :)

[ Dodano: 2013-01-25, 11:48 ]
dzis patrzylem, i urwany jest walsnie ten plastik przy wybieraku.. jak ta część sie nazywa tak po fachowemu ? i gdzie mozna ją kupic?

bylem dzis w sklepie motoryzacyjnym, ale nie maja tych plastików, jedynie cale linki z plastikiem
czesio00
Berbeć
 
Posty: 6
Dołączył(a): 24 sty 2013, o 21:20
Lokalizacja: krakow

Postprzez murgen » 27 sty 2013, o 10:20

Kupic na szrocie, od pasata b3/4 szukaj, czesciej takie skrzynie mialy, ew aledrogo, ale z tego co pamietam jak chcialem kiedys kupic to na 20maili 1 gosc odpisal ze sprzeda tylko cene mial kosmiczna, jak za pol skrzyni.
Avatar użytkownika
murgen
Gaduła
 
Posty: 408
Dołączył(a): 27 lip 2012, o 07:29
Lokalizacja: podkarpacie

Postprzez lisek » 27 sty 2013, o 11:31

to sie nazywa wybierak ja zalozylem wlasnie od passata ale calosc razem z linkami,musze poszukac to ten stary wybierak mam kompletny to ten plastik bym ci odstapil
Wtryski AFN,ecu 16bit z passat b4,najdluzsza skrzynia ASD,wolna odma,egr off,kat wybity.
lisek
Czytacz
 
Posty: 47
Dołączył(a): 15 lis 2012, o 09:09
Lokalizacja: strzegowo

Postprzez murgen » 27 sty 2013, o 12:38

Jak kolega czesio nie bedzie zainteresowany to ja zapasowy chetnie przygarne :-)
Avatar użytkownika
murgen
Gaduła
 
Posty: 408
Dołączył(a): 27 lip 2012, o 07:29
Lokalizacja: podkarpacie

Postprzez czesio00 » 27 sty 2013, o 19:09

czesio00
Berbeć
 
Posty: 6
Dołączył(a): 24 sty 2013, o 21:20
Lokalizacja: krakow

Postprzez lisek » 27 sty 2013, o 21:25

Nie czesiu ja mam taki na zbyciu http://allegro.pl/wybierak-skrzyni-audi ... 97038.html a co do kolegi murgen to zapasowy moze byc ale jest wyrobiony ja mam skrzynie asd golf to byly anglik przerabiany osobiscie auto kupione od 1 wlsciciela ale jezdzila nim sprosna maciora i wybierak padl ten od passata jest lepszy ma oslony termiczne i ogolnie lepiej z nim sie jezdzi a skrzynia nie ma u mnie lekko daje jej jak zaden inny mialem nawet przyjemnosc rozpiecia mechanizmu roznicowego,klin wypadl i zrobil wyrwe,rozebralem ja klin zaspawalem i bok skrzyni,nowy olej i smiga jak nowa,ogolnie jak wam sie rozepnie klin wyleci olej a skrzynia nadal dziala to nie jedz dalej,da sie to naprawic,ja zrobilem to kosztem 30zl spawanie skrzyni i mechanizmu oraz 80zl olej.Jak ktos ma dac 400zl za skrzynie a szkoda mu swojej to zapraszam. :-D
Wtryski AFN,ecu 16bit z passat b4,najdluzsza skrzynia ASD,wolna odma,egr off,kat wybity.
lisek
Czytacz
 
Posty: 47
Dołączył(a): 15 lis 2012, o 09:09
Lokalizacja: strzegowo

Postprzez Strolf » 29 sty 2013, o 14:27

Sprzęgło się ślizga na bank.
Najlepiej wymień w komplecie, nie oszczędzaj 100 czy 150 PLN ani na tanich zamiennikach, ani na wymianie pojedynczych elementów, bo za krótki okres czasu sytuacja powtórzy się i będziesz miał podwójne wydatki.
Strolf
Berbeć
 
Posty: 14
Dołączył(a): 29 sty 2013, o 12:13
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez czesio00 » 29 sty 2013, o 18:54

bylem chyba z 6 sklepach, aż w koncu udało mi się to kupić , koszt 42zł:)

na allegro 65+ wysyłka;P a allegro niby najtansze ;p

dzięki za pomoc

pozdrawiam:)
czesio00
Berbeć
 
Posty: 6
Dołączył(a): 24 sty 2013, o 21:20
Lokalizacja: krakow

Postprzez murgen » 29 sty 2013, o 22:10

Na zlomie za dyche dostalem, tak ze zlom najtanszy :-D
Avatar użytkownika
murgen
Gaduła
 
Posty: 408
Dołączył(a): 27 lip 2012, o 07:29
Lokalizacja: podkarpacie

Postprzez lisek » 30 sty 2013, o 08:58

murgen ma racje ja od passata caly wybierak od tego ze skrzyni olinkowanie i wybierak kabiny tez za 10zl ale musialem sam wyjac))
Wtryski AFN,ecu 16bit z passat b4,najdluzsza skrzynia ASD,wolna odma,egr off,kat wybity.
lisek
Czytacz
 
Posty: 47
Dołączył(a): 15 lis 2012, o 09:09
Lokalizacja: strzegowo

Postprzez czesio00 » 30 sty 2013, o 18:10

jeszcze mam jedno pytanie:) wajcha od biegów ma male luzy, tzn biegi wchodza elegancko

tylko np jak jest wbity bieg to mozna nia sobie tak delikanie mieszac po wymianie tego plastiku tak jakby mniej, ale nadal to występuje:/

a jak wbije wsteczny, to wajcha sama wychodzi do góry i ustawia sie tak jakby jedynka byla wbita, ale wsteczny nadal jest wbity...

jak myslicie trzeba cos w mieszku wymienic? jakies spręzynki czy cos?

pozdrawiam
czesio00
Berbeć
 
Posty: 6
Dołączył(a): 24 sty 2013, o 21:20
Lokalizacja: krakow

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -



Powrót do Napęd i skrzynia biegów

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: tadzik1986 i 6 gości